Obavijesti

Show

Komentari 39

Novi fosili: Godina dana tuge bez veselog bubnjara Nenada

Novi fosili: Godina dana tuge bez veselog bubnjara Nenada
5

Prije godinu dana napustio nas je član Novih fosila Nenad Šarić Brada. Iza sebe je ostavio divna sjećanja na zajednička druženja, ali i tugu zbog preranog odlaska

VIDEO

Tužna je obljetnica pred Novim fosilima. Lani je, 3. svibnja, od posljedica moždanog udara preminuo bubnjar Nenad Šarić. Godinu dana poslije Fosili i dalje nastupaju, no bez Brade, slažu se, ništa nije isto.

- Imali smo poseban odnos, sasvim drugačiji od drugih. Razgovarali bismo samo pet minuta jer smo se razumjeli. Bilo je dovoljno da ga pogledam da znam što misli - govori Rajko Dujmić, vođa Novih fosila.

Nenad Šarić zauvijek će mu, dodaje, ostati u sjećanju po svojoj dobroti, plemenitosti.

- Brada je u ljudima volio nalaziti samo pozitivno. Tako je i u meni vidio samo dobro, a sve što bih zgriješio, uvijek bi mi oprostio - kaže Dujmić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlaze, govore, dragi mu ljudi i teško se miri s time. Vijesti da Brada nije dobro, sjeća se kao jučer. Protrnuo je od užasa. Bradi je pozlilo tijekom odmora u obiteljskoj vikendici na Mrežnici dok je planirao veliko slavlje za četrdeset i deveti rođendan supruge Sanje Doležal. Da je nešto pošlo po zlu, Sanja je shvatila kada joj se satima nije javljao na telefon i, zabrinuta, zamolila je susjedu da ga obiđe. Kad ga je našla u teškom stanju, susjeda je pozvala Hitnu pomoć, a nakon dolaska u opću bolnicu u Karlovcu ispostavilo se da je Brada pretrpio težak moždani udar. Uvijek nasmijanog bubnjara liječnici su dva puta operirali, međutim, više nije dolazio svijesti.

Vijest o njegovoj smrti potresla je cijelu glazbenu scenu. Godinu dana poslije Brada nedostaje svim članovima. Svako malo odu mu na grob i tamo se opet, govore, sjete svega. Zajedničkih svirki, druženja, zafrkancija.

- Bez Brade smo se naučili svirati, ali emocije su još uvijek snažne, bolne. Bude teško kad pogledamo u njegovo mjesto, a ono - prazno - kaže Marinko Colnago.

Nenad je živio zdravo, nije pušio ni pio, bavio se sportom. Prije godinu dana zbogom su mu došle reći stotine ljudi. Njegova Sanja i danas je, baš kao i prije godinu dana, neutješna. Duge dane i noći provodila je u suzama i brizi o djeci. I u drugoj sezoni “Do posljednjeg zbora” bila je članica žirija što joj je sigurno skrenulo misli. Prijatelji, kolege iz benda, željeli su biti uz nju, olakšati joj te dane. Danas razmišljaju isto.

- Bitno je da Sanja stane na svoje noge, a mi smo kao kolege i prijatelji tu da joj pomognemo - kaže Vladimir Kočiš Zec, koji je s Bradom odradio niz turneja po ondašnjem SSSR-u.

Bile su to, dodaje, njegove prve turneje, a upravo ga je Brada naučio svemu. Bili su, priča, vrlo bliski prijatelji, a vezalo ih je i kumstvo.

- Kad sam prije godinu dana čuo što se dogodilo, bio je to šok, nevjerica. I danas mi je teško pojmiti da više nije s nama. Svako malo pogledam naokolo i svaki put mi se čini kao da će se odnekud pojaviti. Znam da neće. Nedostaje nam kao bendu, kao prijateljima i nastojimo što više biti Sanji pri ruci. Vjerujem i nadam se da će joj s vremenom biti lakše - govori Zec.

Tijekom 18 godina braka Sanja i Nenad voljeli su se baš kao i prvog dana. On ju je uvijek podržavao, razumio i nasmijavao u teškim trenucima. Uživao je u svojoj sreći i sreći svoje obitelji. S lica nikad nije skidao osmijeh, što je zapravo prava rijetkost. No Sanja i njegova djeca, Luka (18) i Lea (16), te bend koji je toliko volio Bradi nikad nisu dali razlog za bilo što drugo osim smijeha.

Sanji je bio najbolji prijatelj, ali i suprug koji ju je obožavao

Nenad Šarić umro je u 65. godini života. Ispraćen je uz taktove i stihove pjesme “Moj lipi anđele”. Njegova supruga Sanja Doležal, s kojom je u braku bio 18 godina, sve bitno kazala je netom nakon što je preminuo. Obratila se javnosti priopćenjem u kojem je među ostalim pisalo: “Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio. Prerano za mene i za našu djecu.” Nenad Šarić doista je bio njezin najbolji prijatelj, ali i muškarac koji ju je obožavao. Nerijetko ju je znao iznenaditi romantičnim putovanjima ili malim znacima pažnje. I Sanja je njemu, otkrivaju članovi benda, uvijek uzvraćala jednakom mjerom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…