Obavijesti

Show

Komentari 59

Novi život u Hrvatskoj: Lijepe manekenke vratite su se doma

Novi život u Hrvatskoj: Lijepe manekenke vratite su se doma
1

Manekenka Kristina Šalinović sišla je s piste te se bacila u vlastiti biznis pa se sad bavi birokracijom, vodi nabavu za frizerski salon i ugađa mušterijama

VIDEO

Nadam se da ćemo uskoro dragi i ja otvoriti tattoo studio u Dubrovniku. Planiramo proširiti posao na Split i Zadar. U Zagrebu imamo dva frizerska salona, a u Rijeci jedan, povjerila nam je svoje planove Kristina Šalinović (27).

Jedna od naših najuspješnijih manekenki varila se u Hrvatsku jer predano radi u svom frizeraju u centru metropole, zbog čega, tvrdi, nema vremena više biti na svjetskim modnim pistama. Godinama je nosila revije najeminentnijih modnih dizajnera te pozirala za najuglednije modne časopise. Posebno se diči naslovnicom talijanskog Voguea, za koji je pozirala nekoliko puta. Dok je putovala po svijetu na modne revije, upoznala je Lady GaGu (30).

Pin up djevojka: Kristina je tijelo ukrasila brojnim tetovažama i pirsinzima

Kristina se povukla s pista te otvorila frizerski i tattoo studio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Leonardo DiCaprio nije se želio upoznati sa mnom jer sam bila odjevena u običnu majicu te nisam nosila šminku, a cure koje su bile sa mnom u ekipi izgledale su savršeno - objasnila je Šalinović. Zasitila se napornih putovanja i čestih letova s jednoga kraja svijeta na drugi, a znala je snimati modne kampanje i po 13 sati na kiši, vjetru i hladnoći. S dečkom Enricom Miglioratijem prošle je godine otvorila salon za tetoviranje, a ubrzo se vratila profesiji za koju se školovala.

Vjeruju joj: Šalinović u Zagrebu ima dva salona, a jedan otvara u Rijeci

- Maštala sam o vlastitom frizeraju od srednjoškolskih dana. Pet ili šest godina trudila sam se graditi korak po korak i sad uživam u novom/starom poslu - rekla je Šalinović. Premda je od manekenke postala poduzetnica u svojoj domovini, radni tempo nije joj se značajno promijenio.

- Kao model sam rano ustajala, radila cijele dane, lijegala kasno, a tako mi je i u poduzetništvu. Vodim dva posla, rješavam birokraciju, vodim nabavu te komuniciram s klijentima. Potrebni su trud i strpljenje kako god okreneš - zaključila je manekenka.

Naslovnica za Vogue: Šalinović je najponosnija na cover za talijansku ‘modnu Bibliju’

Odlučna

Kristina je nosila revije Chanela i Gaultiera, a sad planira s dečkom otvoriti lanac salona za tetoviranje

Helena: Nema do maminih škampa

Paška manekenka Helena Šopar (30) desetak godina pozira u modnim kampanjama, a snimanja uglavnom odrađuje u New Yorku. U Londonu živi i radi, a tamo se preselila zbog dečka, zagrebačkog menadžera Vjeke Zadre (39).

Sa sestrom Tamarom prošle godine pokrenula je biznis u rodnoj Novalji. Lansirale su modnu kolekciju za koju su angažirale sumještanke, koje za njihovu odjeću rade gumbe i izrađuju čipku. Helena je haljine i košulje nosila na snimanju kampanje za koju je sa sestrom pozirala na magarcu, a modno snimanje odradile su i usred stada ovaca. 

Helena se modelingom počela baviti s 18 godina jer nije željela zanemariti školu. Osim što je hodala modnim pistama u Parizu, Milanu i New Yorku, pokazala je i glumačke ambicije. Debitirala je u kratkometražnom filmu 'Mind Games'. Partner joj je bio Brian Geraghty, koji se proslavio ulogom u Oscarom nagrađenom filmu 'Narednik James'. Šopar je snimala i film The Last Sunshine', u kojem glumi tajnu agenticu, kao i film Dominika Sedlara, s kojim je bila u vezi, 'In Between Engagement'. 

Manekenka je od zarade kupila stan u Zagrebu, a pomogla je i roditeljima obnoviti pečenjarnicu u Novalji. Najviše se veseli škampima na buzaru koje joj sprema majka Duška

Petra: Vratila sam se doma i bacila na posao

Petra Friganović (35) godinama je radila kao manekenka u inozemstvu, nakon čega se vratila u Hrvatsku. Sa suprugom, talijanskim učiteljem joge Marcom Biancom (57), otvorila je studio za jogu u Zagrebu. 

Petra i Marco godinama su bili znanci, a među njima je zaiskrilo prije šest godina kad su se slučajno ponovno sreli. Tri godine kasnije vjenčali su se na kabalističkom obredu. Prije je tvrdila da zbog kabale doživljava višestruke orgazme.

- Prekrasno mi je gledati studente kako iz dana u dan izlaze sretniji iz studija. To mi je najveći dar koji dobivam od posla kojim se danas bavim - rekla je Petra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje