Obavijesti

Show

Komentari 158

Imao je samo 28 godina: Umro švedski DJ i producent Avicii

Imao je samo 28 godina: Umro švedski DJ i producent Avicii
8

Obitelj je neutješna pa molim sve da poštuju njihovu želju za privatnošću u ovim teškim trenucima, rekla je glazbenikova glasnogovornica

VIDEO

Beživotno tijelo Tima Berglinga, koji je javnosti poznat kao popularni producent i DJ Avicii, pronađeno je u gradu Muscatu u Omanu u petak. Imao je 28 godina.

Pokretanje videa...

01:22

- Obitelj je neutješna pa molim sve da poštuju njihovu želju za privatnošću u ovim teškim trenucima - rekla je njegova glasnogovornica. Uzrok smrti za sada nije poznat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Avicii je bio jedan od predvodnika suvremenog Electronic Dance pokreta i jedan od rijetkih DJ-jeva koji je punio arene diljem svijeta. Osvojio je dvije MTV Music Awards nagrade, nagradu Billboard Music te je dva puta bio nominiran za Grammyja.

Njegova posljednja objava na Twitteru bila je posvećena upravo nominaciji za nagradu Billboard za 2018. godinu. 

Neki od njegovih najvećih hitova su 'Wake Me Up!',' The Days' i You Make Me' te mega popularni 'Le7els'. Surađivao je s glazbenim zvijezdama kao što su Coldplay i Madonna, a domaća publika imala ga je priliku vidjeti na festivalu Ultra Europe u Splitu.

Avicii death

Inače, glazbenik se borio s akutnim pankreatitisom. Riječ je o potencijalno vrlo opasnoj upali gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola, piše Daily Mail.

Zbog toga su mu 2014. uklonjeni  žučni mjehur i slijepo crijevo pa  je morao otkazati nastupe kako bi se oporavio. Od turneja je odustao dvije godine kasnije te se posvetio radu u studiju.

- Bilo je to ludo putovanje. Počeo sam producirati kada sam imao 16, a s 18 sam krenuo na turneju. Od tog trenutka davao sam sto posto sebe - rekao je 2016. u intervjuu za Billboard.

- Kada pogledam unatrag, pomislim: 'Jesam li ja sve ovo napravio?'. Na neki način to je bilo najljepše doba mog života. Ipak, i za to sam platio visoku cijenu. Za mene je to značilo mnogo stresa i tjeskobe, ali ipak - to je bilo moje najbolje životno putovanje - dodao je.

Kolege i prijatelji na društvenim mrežama se opraštaju od mladog glazbenika.

- Užasna vijest o Aviciiju, prekrasna duša, strastven i nevjerojatno talentiran glazbenik koji je još mnogo toga mogao dati. Moje misli su uz njegovu obitelj - napisao je DJ Calvin Harris.

- Oh Bože, zaista sam potresen, užasno tužna vijest. Bio je premlad, kakav talent. Počivao u miru - napisao je Liam Payne, a oglasila se i pjevačica Dua Lipa.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...