Obavijesti

Show

Komentari 29

Obrisali suze i na ispraćaju zaplesali Dvorniku u čast

Obrisali suze i na ispraćaju zaplesali Dvorniku u čast
61

Veseli ispraćaj 'kralja funka' na Mirogoju počeo je puštanjem njegovih hitova. Odar se spustio kad je Kindl otpjevala 'Ljubav se zove imenom tvojim'

VIDEO

Ispred krematorija okupio se velik broj prijatelja, kolega s estrade i obožavatelja koji su došli ispratiti "kralja funka". Od političara na Mirogoj su došli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sprovod napustio nakon dvije minute, Zoran Milanović, Nadan VIdošević i Ljubo Ćesić Rojs.
- Bilo smo veliki prijatelji. Dino je legenda. Gostovao sam u jednoj emisiji Dvornikovih. Dobro smo se najeli i zabavili - rekao je Rojs.
Nadan Vidošević bio je Dinov susjed godinama i on kao ni ostali ne može vjerovati da ga više nema.
- Bio je dobar i neiskvaren - rekao je Vidošević.
Zoran Milanović Dina je samo upoznao ali ga je potresla smrt.
- Njegovu glazbu slušam godinama, a uvijek otkačim na pjesmu 'Ništa kontra Splita’ - rekao je predsjednik SDP-a.
Među prvima na Mirogoj su stigli Nina Badrić, Robert Knjaz, Marijan Ban i Josipa Lisac.
- Ne mogu vjerovati da ovdje stojim. Ne mogu vjerovati da Dina nema - jedva je izgovorio Ban dok je Tereza Kesovija mislila da će se srušiti kad je vidjela Dinovo lice.
Nina Badrić Dinu u čast odjenula je majicu s njegovim licem, Vlatka Pokos došla je s Jacquesom, a među ostalima, tamo su bili Minea, Tony Cetinski, Gibonni, Aki Rahimovski. Sanja Doležal prisjetila se Dina kada je 84. godine kao mali žgoljavac osvajao svojom karizmom.
- Dobro sam, vidiš da sam dobro. Ovo je jako lijepo, baš onako kako bi tata htio - pomalo izgubljeno govorila je Ella.
Prije početka ispraćaja kao što je i najavljeno puštali su se Dinovi hitovi "Zašto praviš slona od mene", "Junak plaže", "Ella", "Afrka". Lijes je bio prekriven cvijećem i vijencima s posljednjim pozdravima za ovog velikog umjetnika. Na ispraćaju se okupilo oko 1500 ljudi. Na otvorenom lijesu je uz crveni cilindar, koji je Danijela na komemoraciji u kazalištu ZKM grčevito stiskala na grudima, bila i njegova omiljena Playstation igrica “Call of Duty”. Uz odar stajali su Milan Bandić, Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić, Duško Ljuština i Rajko Dujmić. Ispraćaj je počeo uz zvuke klape Kampanel koji su s Dinom nedavno snimili obradu njegove pjesme "Zašto praviš slona od mene". Oni su otpjevali pjesmu "Dalmatino povišću pitrujena". Danijela je cijelo vrijeme plakala i kroz suze se uspjela zahvaliti okupljenima.
- Hvala Vam! Znam da Dino gdje god da je uživa i pleše s nama - rekla je Danijela.
Dinova prijateljica Alka Vuica prva je održala govor. Napisala mu je pismo koje je počelo riječima "Dragi naši, ljubav je bila sramežljiva. Dolazila je u obliku glazbe, u ritmu muzike za ples. Samo umjetnici znaju kako svijet treba izgledati. To si bio ti. Hodajuća glazba. Volim te, Dino, svi smo te voljeli. Oprosti svima koji su te povrijedili na ovom kratkom putu do vječnosti. Tvoj trag je neizbrisiv - drhtavim glasom govorila je Alka Vuica.
Zahvalila mu se što su živjeli u istom vremenu i što ga je poznavala te da će se uvijek sjećati njegovog ludila. Potom je Ivana Kindl otpjevala "Ljubav se zove imenom tvojim", a nakon toga prolomio se dugi pljesak jer se odar s Dinovim tijelom počeo lagano spuštati. Na pjesmu "Samo tebi pripadam" svi su počeli plesati. Hitovi su se redali jedan za drugim.
Vlatka Pokos je na pjesmu "Udri jače manijače" plesala i govorila kako je ovo prekrasno. Sve okupljene na ples je pozvao Dinov prijatelj Željko Banić Bane.
- Dođite i zaplešite jer tako bi Dino sigurno volio da bude - rekao je Bane dok je Alka zamolila okupljene da šire ono za što se Dino borio i da ne daju da nam zemlju upropaste narodnjaci. Okupljeni su skandirali "Dino, Dino". Nisu se željeli oprostiti od “kralja funka”. Tulum je trajao oko pola sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju