Obavijesti

Show

Komentari 1

Obuljen Koržinek otvorila Dane hrvatskog filma 'Ivo Gregurević'

Obuljen Koržinek otvorila Dane hrvatskog filma 'Ivo Gregurević'

Ministrica je iskazala zadovoljstvo što nastavljaju živjeti Dani hrvatskog filma u Orašju, koji su djelo velikana hrvatskog glumišta Ive Gregurevića

VIDEO

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek otvorila je u subotu navečer 26. Dane hrvatskog filma - Ivo Gregurević u Orašju u BiH, ocijenivši da ta manifestacija uspijeva očuvati sjećanje na tog velikana hrvatskog glumišta. Kulturna manifestacija počela je svečanom akademijom posvećenom Ivi Gregureviću, koji je preminuo 2019. godine. Prethodno je više izaslanstava položilo vijence i svijeće na njegovu posljednjem počivalištu te su tom velikom glumcu odali poštovanje i zahvalu.

Andrej Plenković sudjelovao u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a

U sportskoj dvorani u Orašju zatim su glumci Hrvatskog narodnog kazališta Osijek i Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca i Orašja igrali skraćenu i adaptiranu verziju predstave Hamlet u selu Mrduša Donja, prilagođenu aktualnom vremenu i prostoru Orašja. Hrvatska ministrica i izaslanica premijera Andreja Plenkovića, Nina Obuljen Koržinek, izjavila je da filmski festival, koji traje do petka 4. rujna, omogućava ljudima u tom dijelu Bosanske Posavine upoznati hrvatski film te potaknuti nove glumce i filmske djelatnike da krenu tim umjetničkim putem.

Posebno je iskazala zadovoljstvo što nastavljaju živjeti Dani hrvatskog filma u Orašju, koji su djelo velikana hrvatskog glumišta Ive Gregurevića.

- Organizatori pokazuju iznimnu posvećenost i trud da se održi manifestacija te se tako očuva uspomena na našeg velikog glumca - rekla je ministrica i proglasila manifestaciju otvorenom.

Otvoreni su jubilarni 25. Dani hrvatskog filma 'Ivo Gregurević'
Otvoreni su jubilarni 25. Dani hrvatskog filma 'Ivo Gregurević'

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto ocijenila je da manifestacija u Orašju predstavlja doprinos jačanju kulturnih veza te očuvanju kulturnog i hrvatskog identiteta u BiH. Prvoga dana dodijeljene su nagrade "Ivo Gregurević" glumcima Zrinki Cvitešić i Goranu Grgiću.

Pokrovitelji su Filmskog festivala u Orašju hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja