Show

Komentari 0

Od Saše Anočića s tugom su se na osječkom groblju oprostili obitelj, prijatelji i brojni kolege

Od Saše Anočića s tugom su se na osječkom groblju oprostili obitelj, prijatelji i brojni kolege

Na pogrebu se okupilo mnoštvo ljudi uz pridržavanje epidemioloških mjera, a govor je, između ostalih, održao i nagrađivani filmski i kazališni glumac, Rakan Rushaidat. Sašina urna pokopana je uz vojne počasti

Sprovod glumca i redatelja Saše Anočića odvio se na groblju svete Ane u Osijeku. Za sobom je preranom preminuli Anočić ostavio suprugu Barbaru i četvero djece.

Bio je branitelj, a njegova je urna pokopana uz vojne počasti. Na pogrebu je o Saši, između ostalih, govorio nagrađivani filmski i kazališni glumac Rakan Rushaidat (43), koji ga je dobro poznavao te nije krio emocije. 

Podsjetimo, glumac i redatelj Saša Anočić iznenada je preminuo u 53-godini. Bio je višestruko nagrađivan za svoje predstave. Karijeru je započeo u HNK u svom rodnom Osijeku, nastavio je u Zagrebačkom kazalištu mladih nakon čega je djelovao u Kazalištu Trešnja.

Za predstavu 'Komšiluk naglavačke' u HNK Ivana pl. Zajca osvojio je nagradu Zlatni smijeh za najbolju režiju, najbolji tekst i najbolju predstavu u cjelini te Nagradu grada Rijeke, Nagradu hrvatskog glumišta i brojne nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena i Festivalu glumca.

Uspjeh je ostvario i predstavama 'Noževi u kokošima', 'To samo bog zna', 'Kad se mi mrtvi pokoljemo' te 'Kiklop' u Gavelli.

Za  'Kauboje' je nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za režiju, Plaketom Grada Zagreba, Vjesnikovom nagradom 'Dubravko Dujšin', Marulom za najbolje redateljsko ostvarenje.

Komemoracija u Osijeku predviđena je za ponedjeljak u 11 sati u HNK Osijek.

Najčitaniji članci