Obavijesti

Show

Komentari 42

'Od utorka je bio bez svijesti. U istoj bolnici nam leži i majka...'

'Od utorka je bio bez svijesti. U istoj bolnici nam leži i majka...'
1

Vidno potresen, Marijan Miočić je dodao da mu je brat bio jako dobar čovjek te da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bio u prilici odgledati meč svojeg rođaka Stipe Miočića

VIDEO

Imao je tešku upalu pluća i rak jetre. Moj brat je od utorka bio bez svijesti. Baš krećemo u bolnicu u Zadar. Tamo nam leži i majka jer se i ona razboljela. Tek joj moram reći da je Mirko umro, još ne zna, rekao nam je Marijan Miočić, brat najpoznatijeg kvizomana.

Zatekli smo ga ispred obiteljske kuće u Rtini kraj Zadra. Vidno potresen, Marijan Miočić je dodao da mu je brat bio jako dobar čovjek te da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bio u prilici odgledati meč svojeg rođaka Stipe Miočića.

Htio se vratiti u 'Potjeru'

Još prošli tjedan, u utorak, Mirko Miočić se javio u 500. izdanje 'Potjere'. Poželio se vratiti u kviz, u kojem je bio najpoznatiji lovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih se od jeseni pridružiti kolegama - rekao je Mirko, koji se iz javnosti povukao lani u ožujku. 

Preminuo je oko podneva u zadarskoj bolnici, gdje su ga već dvaput operirali. Zbog dijabetičke gangrene amputirali su mu nogu, a potom i dio druge noge. Liječenje je lani od travnja nastavio u Zagrebu. Potom se uputio na fizikalne terapije. U Opću bolnicu Zadar javio se 7. svibnja. 

Zbog Miočića su mijenjali pravila u kvizu

Miočić je rođen 23. srpnja 1956. godine u Rtini. Studij prava prekinuo je 1987. godine, iako mu je do kraja ostalo tek šest ispita.

- Uvijek sam pomagao kolegama dajući im instrukcije ili šapćući na ispitima. Jednom je cijela jedna grupa od pola razreda prepisala sve moje odgovore na testu iz engleskog, pa tako i jedan pogrešan odgovor. Profesor je više grdio mene zbog pogrešnog odgovora nego razred zbog prepisivanja - rekao je Miočić u intervjuu Nacionalu. 

 

Prvi put je nastupio u kvizu '3, 2, 1 – ali vrijedan' sa 17 godina u drugom razredu gimnazije. Deset godina nakon toga pobijedio je u 'Kviskoteci' i osvojio tadašnjih 20.000 dinara. U superfinalu 'Kviskoteke' 1986. bio je treći. Zbog Miočića su mijenjali pravila u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'. Godinama je bio 'joker zovi', sve dok HRT nije 2004. godine promijenio pravila i odredio da se jednu osobu može zvati tri puta godišnje.

U tridesetak godina sudjelovanja u kvizovima osvojio je više od pola milijuna kuna. Ulagao je u obiteljsku kuću. Bio je urednik i lektor za povijesna i enciklopedijska izdanja u izdavačkoj kući u Zadru. Otkaz je kao tehnološki višak dobio 2009. te je završio na burzi i primao novčanu naknadu za nezaposlene. U 128. brigadi HV-a borio se i u Lici.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje