Obavijesti

Show

Komentari 9

Ode još jedna legenda: Umro je klavijaturist Keith Emerson

Ode još jedna legenda: Umro je klavijaturist Keith Emerson
2

U Los Angelesu je u svom domu umro legendarni rocker, klavijaturist i skladatelj Keith Emerson, najpoznatiji kao osnivač benda Emerson Lake& Palmer

VIDEO

U 72. godini u Los Angelesu je u svom domu umro legendarni rocker, klavijaturist i skladatelj Keith Emerson, najpoznatiji kao osnivač benda Emerson, Lake & Palmer. Prema pisanju dijela britanskih medija sumnja se na samoubojstvo vatrenim oružjem.

Uz još nekolicinu kolega, prije svih Ricka Wrighta iz Pink Floyda i Jon Lorda iz Deep Purplea,  imao je status jednog od najboljih klavijaturista progresivnog rocka u povijesti.

Na početku karijere svirao je u Keith Emerson triju, pa T-Bonesima, ali prve je veće uspjehe postigao s bendom The Nice. Svjetsku je popularnost bez sumnje stekao u grupi Emerson Lake&Palmer, koju je suosnovao 1970.. Bili su jedan od najpoznatijih i najpriznatijih progresiv rock bendova svog vremena.

Bend se raspao početkom osamdesetih, Emerson je nastavio solo i surađujući s nekim glazbenicima. Legendarni se bend ponovo okupio devedesetih objavivši album ‘Black Moon’.

Neumorni je klavijaturist 2002. godine obnovio i spomenuti bend The Nice i bio s njima na turneji. Zadnji je album Keith Emerson objavio 2012. godine, a njegov je kolega iz benda, Carl Palmer na Facebooku objavio:


'Duboko me ražalostila vijest o smrti mog prijatelja i muzičkog brata, Keitha Emersona. Bio je osjetljiva duša čija će ljubav za glazbu i strast za svirkom klavijatura ostati netaknuta za mnogo godina'. 

 

 

 

I am deeply saddened to learn of the passing of my good friend and brother-in-music, Keith Emerson. Keith was a gentle...

Posted by Carl Palmer on 11. ožujka 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac