Obavijesti

Show

Komentari 263

Odlazak Carrie Fisher: U 61. godini umrla 'princeza Leia'

Odlazak Carrie Fisher:  U 61. godini umrla 'princeza Leia'
4

NASTAVAK CRNOG NIZA Carrie Fisher, najpoznatija po ulozi princeze Leie u 'Zvjezdanim ratovima' umrla je u 61. godini života od posljedica snažnog srčanog udara

VIDEO

Carrie Fisher imala je srčani udar 15 minuta prije no što je zrakoplov, u kojem se vozila iz Londona u Las Angeles, sletio. Kada je avion sletio, glumica je hitno hospitalizirana te je bila u teškom stanju. Tijekom njenog boravka na intenzivnoj njezi, mnogi njeni kolege na društvenim mrežama pozvali su fanove da se mole za njeno zdravlje. No Fisher je izgubila bitku. 

Tužnu vijest, u ime njezine kćeri Billie Lourd:, potvrdio je glasnogovornik obitelji, Simon Halls.

- Billie Lourd s velikom tugom potvrđuje da je njezina voljena majka Carrie Fisher preminula jutros u 8:55. Volio ju je cijeli svijet i svima će jako nedostajati - stoji u objavi.

PA/Pixsell

Kći holivudskog 'zlatnog para', Eddie Fishera i Debbie Reynolds rođena je na Beverly Hillsu 1956. godine. Njeni roditelji razveli su se kada je imala samo dvije godine, a njen otac vjenčao se zatim za Elizabeth Taylor. 

Carrie je odrasla pod svijetlima reflektora pa nije ni čudo da je izabrala karijeru u zabavnoj industriji. U ranijim godinama, pojavljivala se u mjuziklima s majkom Debbie, u Las Vegasu te Broadwayu. 

Glumica se zatim preselila u London, gdje je upisala dramsku školu. Prvi put se na velikom ekranu pojavila u filmu Shampoo 1975., u kojem su glumili velikani poput Warrena Beattyja, Julie Christie i Goldie Hawn. 

'Lucas mi je uništio život'

No svijet ju je upoznao 1979. godine, kada je utjelovila hrabru i iskrenu princezu Leiu u Lucasovom hitu 'Zvjezdani ratovi IV: Nova Nada'. U filmu je glumila uz Marka Hamilla, Harrisona Forda i Aleca Guinessa. Carrie i njene kolege preko noći su postali super-zvijezde. Njihova lica počela su se pojavljivati na svemu - od lutaka, do pokrivača, šlapa, postera, šalica, privjeska za ključeve. 

Snimanje filmova koji su joj donijeli planetarnu slavu protekla su s puno 'slobodne' ljubavi i, kaže Carrie, droga.

- Tijekom snimanja 'Imperij uzvraća udarac' stalno smo šmrkali kokain. Nije mi se previše svidio, ali jednostavno sam morala biti uzimati bilo što - rekla je svojedobno Fisher koja se godinama kasnije našalila da joj je redatelj George Lucas 'uništio život'. 

Carrie je upala u vrtlog droge i alkohola te je provela dvadesetak godina u stalnoj borbi s ovisnostima. Najviše ju je 'prenula' smrt njenog prijatelja Johna Belushija koji je umro od posljedica predoziranja.  

- Polagano sam počela shvaćati da se drogiram puno više od ostalih i da gubim zdrav razum. Da sam bila ovisna o alkoholu, vjerojatno bih već sad bila mrtva - smatrala je glumica koja za svoju ovisnost nije krivili ni slavu ni Hollywood.

Ostavila glumu zbog pisanja

Osim toga, na setu 'Zvjezdanih ratova' imala je i, otkrila je nedavno, tromjesečnu aferu s tada 33-godišnjim oženjenim Harrisonom Fordom. Njihovu je vezu nazvala intenzivnom te je otkrila da su provodili zajedno 'strastvene vikende' dok bi preko tjedna bili samo Leia i Han Solo. 

Mlada glumica prolazila je i kroz turbuljentno ljubavno razdoblje. Nakon kratkih zaruka s Danom Aykroydom 1980. godine, udala se za pjevača Paula SImona tri godine kasnije. Brak je trajao tek osam mjeseci. 

Pixselll

Iako joj je glumačka karijere cvijetala, a i dobila je naklonost kritičara zbog uloge u filmu 'Kad je Harry sreo Sally', Carrie se odlučila posvetiti pisanju. Tijekom godina, napisala je knjige 'Surrender the Pink', 'Delusions', 'Grandma and The Best Awful' te 'Princess Diarist'. 

Poznata i po svom britkom i beskompromisnom smislu za humor, Carrie je napisala i vlastitu stand up rutinu koju je izvela nekoliko puta tijekom godina. Nazvala ju je ''Wishful Drinking'. Prema izvedbi je napisala i knjigu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao