Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Održavanje Ultre nije upitno, želimo kompromis s Hajdukom'

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasila je važnost glazbenih festivala. 'Pritom se ostvaruje i druga potrošnja, a ne samo festivalska', izjavila je Bienenfeld

Foto: PROMO
0 komentara

Po prvi puta  HRF Akademija predstavljena je na temu 'Utjecaj glazbenih festivala na turizam', u organizaciji Udruge Hrvatski radijski forum, uz partnerstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. 

Direktor sektora za strateške komunikacije Hrvatske turističke zajednice Nenad Gorjanović ističe da naša zemlja ima jako puno koristi od glazbenih festivala koji upotpunjuju hrvatsku turističku ponudu. 

Split: DJ Steve Aoki nastupio na trećoj večeri Ultre | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Posebno smo zadovoljni kada se festivali odvijaju tijekom cijele godine jer svi imamo isti cilj - kreiranje turističke godine, a ne samo glavne sezone. Glazbeni festivali često znaju biti glavni motiv turistima, pa je njihov utjecaj na turistički promet vrlo snažan. Festivali, osim što stvaraju kvalitetan sadržaj, značajno doprinose imidžu Hrvatske kao atraktivne i dinamične destinacije - istaknuo je Gorjanović.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld naglašava važnost glazbenih festivala.

- To se najbolje vidi na primjeru Zagreba koji tijekom godine ima različite festivale. Gosti koji dolaze na INmusic u lipnju ostaju duže u Zagrebu, a često provode godišnji odmor i u drugim dijelovima Hrvatske. Pritom se ostvaruje i druga potrošnja, a ne samo festivalska, od čega Grad Zagreb ima velike koristi - izjavila je Bienenfeld.

ULTRA 2017 | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Joe Bašić, koji je doveo Ultra Europe u Hrvatsku, smatra da mladi traže iskustvo koje mogu doživjeti jedino na glazbenim festivalima. 

- Ultru često nazivam Olimpijskim igrama u glazbi i mislim da trebamo biti jako ponosni i sretni što imamo takav događaj u Hrvatskoj. Postali smo mamac za ljude iz cijeloga svijeta, a ove ćemo godine u sedam dana imati oko 150 tisuća posjetitelja - rekao je Bašić.

Kada je u pitanju održavanje Ultre na splitskom Poljudu, Bašić je istaknuo da su se promijenile neke okolnosti na koje kao organizatori ne mogu utjecati. 

- UEFA ima za Hajdukove utakmice određena pravila, ali i Ultra Europe festival ima svoje standarde. Možda ćemo morati napustiti splitski stadion, no trenutno pokušavamo postići kompromis s Gradom Splitom i Hajdukom. Potvrdu o lokaciji ćemo dobiti u roku od sedam dana, no napominjem da održavanje festivala nije upitno i da će se sigurno održati - izjavio je Bašić.

Foto: PROMO

Predsjednik UO Exit fondacije, Ivan Petrović koji stoji iza Sea Star festivala u Umagu ističe da industrija glazbenih festivala širom svijeta raste, jer su takva događanja dio odrastanja. 

- Ono što su nekada bili odlasci na ljetovanja, sad su to glazbeni festivali. Sea Star je jedan od glavnih festivala u Hrvatskoj, no jedini koji se održava u predsezoni na što smo posebno ponosni jer je puno teže napraviti festival tada, nego u špici sezone -istaknuo je Petrović.

Foto: Promo

Osnivač Sonus festivala na Zrću Dalibor Oliver Zjačić kaže da su glazbeni festivali postali popularni jer se radilo na sadržaju koji je prepoznat u cijelome svijetu. 

- Važan je i taj holiday aspekt i u tom smislu Hrvatska se etablirala kao najveća festivalska destinacija u svijetu. Od top 50 izvođača u svijetu, sigurno njih 40 svira na Sonusu, pritom vodimo računa o sigurnosti, što je jako bitno za turiste. Radimo na tome da nam se gosti vraćaju iz godine u godinu - naglasio je Zjačić.

PRINCU WILLIAMU MEGHAN NIJE DOVOLJNO DOBRA: 'Ono što je radio bilo je grozno'

Tema: Muzika

Message