Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Okovanog Zijaha Sokolovića su zalili vodom i crvenom bojom

Točno pola stoljeća otkako se prvi put našao na kazališnim daskama, Zijah Sokolović pokazao je kako je njima doslovno okovan. Jubilej je veliki glumac proslavio performansom u rodnom Sarajevu

Foto: screenshot/Youtube
3 komentara

Mladi ne mogu odrasti ako ne idu u kazalište. Čovjek koji ne posjećuje kazalište, ne može biti 100% svoj, rekao nam je Zijah Sokolović (67).

Zagreb: Majstorska glumaÄ?ka radionica Zijaha A. SokoloviÄ?a POLA STOLJEĆA USPOMENA Zijah slavi 50 godina karijere: 'Tko ne ide u teatar, nije svoj'

Prošlo je točno pedeset godina otkako je legendarni glumac prvi puta nastupao u kazalištu. Veliki jubilej Sokolović je proslavio performansom u rodnom Sarajevu.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Točno pola stoljeća otkako se prvi put našao na kazališnim daskama, Sokolović je pokazao je kako je njima doslovno okovan.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Glumac se s daskama oko vrata i ruku prošetao Sarajevom dok su ga kolege polijevali vodom i crvenom bojom koja je predstavljala krv.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Kasnije su ga posipavali i cvijećem.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

- Imperativ kazališta je da preispita ono što su ljudi zaboravili - smatra Sokolović, koji iza sebe ima tisuće odigranih predstava.

Andrej Kreutz POMALO LJUBOMORAN Zijah: Nekad sam otac-idiot, a volio bih opet biti u pubertetu

Glumac i redatelj najpoznatiji je po svojoj monodrami 'Glumac... je glumac... je glumac' koju je svugdje po svijetu izveo više od 1525 puta. Kralj monodrame, kako ga mnogi od milja, ali i s pravom nazivaju, u karijeri je imao više od 5.000 izvedbi monodrama.

A. Kreutz | Autor: A. Kreutz Foto: A. Kreutz

Performans je započeo ispred Centra za kulturu, gdje je nekad bilo 'Malo pozorište' u kojem je 1968. godine igrao Vojnika u predstavi 'Pas koji pjeva' Miodraga Žalice. Ispred njega su išla dva bubnjara, a kroz sarajevske ulice pratili su ga kazališni kolege, ali i mnogobrojna publika.

Nitko ih ne želi u svojoj blizini jer su toksični i nepredvidivi: Ovo su tri najzlobnija znaka zodijaka!

 

Naši partneri pišu
Message