Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
40 komentara

Oliver Dragojević dokazao da je borac: Ne odustajem od pisme

Repertoar koji dalmatinska legenda priprema začinit će i nastupi njegovih kolega jer, tvrde Oliverovi suradnici, teško može iznijeti 15-ak pjesama na svojim plećima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
40 komentara

Koncert u Areni ide dalje, sasvim sigurno. Imamo i probe. No točno je da u Frankfurt na ‘Hrvatsku noć’ ne idem, rekao nam je Oliver Dragojević (69), koji će 15. prosinca s gostima održati veliki koncert u Areni u rodnom Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obožavatelji su se zabrinuli za pjevačevo zdravstveno stanje čim je Oliver otkazao nastup u Frankfurtu. Kako doznajemo, Dragojević se u ovoj fazi borbe s tumorom jako umara, a putovanje u Njemačku dodatno bi utjecalo na njegovo zdravlje. No nastup u Splitu nije mu, tvrdi, nikakav problem.

Oliver štedi energiju

Dalmatinskom pjevaču krajem ljeta dijagnosticiran je karcinom pluća. Njegova neprekidna borba s opakom bolešću od tada ne prestaje, no bard, čini se, ipak ne odustaje niti od nastupa i bavljenja svojim životnim pozivom - glazbom.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Dragojević priprema koncert u splitskoj Spaladium Areni 15. prosinca

Između kemoterapija, čestih odlazaka u bolnicu te pokušaja zdravog i neometanog života, Oliver pronalazi vremena i snage za obožavatelje koji s nestrpljenjem iščekuju nastup legendarnog pjevača.

Velika podrška obožavatelja

Repertoar koji dalmatinska legenda priprema začinit će i nastupi njegovih kolega jer, tvrde Oliverovi suradnici, teško može iznijeti 15-ak pjesama na svojim plećima. Nakon nekoliko tura kemoterapija Oliver je nedavno s kolegama Gibonnijem, Tedijem Spalatom i Marijanom Banom u HNK Split nastupio na koncertu posvećenom 50. obljetnici humanitarnog rada Županijske lige protiv raka. Publika se raznježila čim je Oliver stupio na pozornicu i zapjevao, a gromoglasan aplauz prolomio se dvoranom kad je usred svirke skinuo kapu i pokazao kako je izgubio kosu.

- Ako mi je ikad trebala pomoć, onda je to večeras. S vama će to biti puno lakše - rekao je Oliver, koji se tad borio i s infekcijom uha.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

- Naravno da ću ići na koncert, ipak je Oliver Dragojević uz Hajduka najveća veličina ovoga grada. Poželio bih mu i da svake godine napravi koncert, i to na Poljudu. Smeta me i što mu Grad Split nije ustupio Poljud, kako bi se svi koji žele mogli doći pokloniti velikanu - rekao nam je glazbeni menadžer i Oliverov prijatelj Ivica Bubalo.

U svojim najtežim danima Oliver pokazuje strpljenje, ali i moli da ga se ne gnjavi previše.

- Neke stvari su ipak previše osobne. Liječim se i svima se zahvaljujem na brizi, no ono što mi sad treba je mir - rekao nam je pjevač. I njegovi najbliži prijatelji otkrivaju nam kako vrlo malo glazbenika zove Olivera i pita ga za zdravlje. Najčešće je to samo jedna osoba “iz društva” koja Dragojeviću potom prenosi želje, pozdrave i ostalo.

No svi ga se sjete na vlastitim gažama, poput Gibonnija (49), koji je bio posebno emotivan kad je pjevao njihov duet “Sreća” na svojem nedavnom koncertu u Zagrebu.

- Sa mnom nije moj brat, to me boli - rekao je tad Gibo, a publika je pjevala s njim u glas.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvati u Frankfurtu nesretni su jer neće imati priliku uživo slušati voljenog pjevača koji je u svojoj karijeri nastupao u dvoranama poput Carnegie Halla, Royal Albert Halla i mnogih drugih.

- Liječnik ipak inzistira da se Oliver odmara najviše što može, a ne želi ni da mu naškode put i visinska razlika tijekom leta - rekao je Goran Franić iz Oliverova pratećeg benda Delfini.

- Naravno da mi je žao što neće biti s nama. On je naša najveća veličina, a uz to je s Oliverom uvijek šaljivo, veselo, jedna velika pozitiva i zezancija. O opusu i utjecaju kao glazbenika ne trebam ni govoriti. Evo, kaže mi prijatelj da taj divan čovjek čak i u ovim trenucima isijava pozitivu i humor. Ali bit će još prilika - kaže pjevač Joško Čagalj Jole (45), koji će nastupiti u Frankfurtu. Napominje i kako će sasvim sigurno otići na Oliverov koncert u splitskoj Areni u prosincu.

- Oko toga nema dvojbe - kaže Jole.

Naši partneri pišu
Message