Obavijesti

Show

Komentari 2

Oni nadgledaju parove: 'Nisu svima privlačni prirodni mirisi'

Oni nadgledaju parove: 'Nisu svima privlačni prirodni mirisi'
3

Snimanja su prava avantura, puna iznenađenja, preokreta i ponekad intenzivnih emocija, kako za nas stručnjake, tako i za kandidate. Zanimljivo nam je, ali i zabavno, otkrio je

VIDEO

Boris Blažinić jedan je od eksperata u showu 'Brak na prvu', koji će pomoću svojih stručnih analiza, s kolegicama Ingrid Divković i Itom Štefanek odabrati adekvatne parove te ih usmjeravati i savjetovati o bračnom životu. U intervjuu za RTL otkrio je koji je njegov zadatak u showu, kakvi mu se čine kandidati, ali i koja mu je anegdota sa snimanja ostala u sjećanju.

Brak na prvu - RTL

Možete li ukratko predstaviti sebe i svoje dosadašnje iskustvo i rad?

Profesor sam i sudski vještak za psihologiju, psihoterapeut, predavač, trener, konzultant za strateško upravljanje ljudskim potencijalima i licencirani trener za procjenu i razvoj emocionalne inteligencije, odnosno interpersonalnih kompetencija. Preko 20 godina profesionalno pomažem ljudima da razviju emocionalnu inteligenciju, socijalne vještine, svoju osobnost i budu što je moguće bolje izdanje sebe. Kroz moje programe, u Hrvatskoj i inozemstvu, što grupno, što individualno prošlo je više od 13.000 ljudi. Autor sam knjige 'Kako do prednosti na tržištu rada!' i koautor knjiga 'Kako živjeti s multiplom sklerozom?' i 'Vjera i zdravlje'. Autor sam Total Balance Method© napredne, integrativne metode koja kombinira učinkovite i znanstveno dokazane tehnike iz neuroznanosti, hipnoterapije i psihologije s trenutno mjerljivim učincima u detekciji, eliminaciji i prevenciji negativnih emocionalnih stanja. Radeći kao sudski vještak za psihologiju, stekao sam iskustvo i ekspertizu u psihoprofiliranju koje sve više kao psiholog i terapeut koristim kako bi ljudima pomogao u poslovnim, bračnim i obiteljskim odnosima. Psihoprofiliranje omogućuje da osoba bolje upozna i razumije samog sebe i druge ljude, nauči kako jasnije i utjecajnije komunicirati i graditi kvalitetnije odnose, upozna  vlastite snage, talente, te kako ih razviti i aktivirati, osvijesti vlastite slabosti i unutarnje blokade, otkrije nove načine kako  iste  prevladati te kako otključati svoj unutarnji potencijal.

Brak na prvu - RTL

Koja je vaša uloga u showu 'Brak na prvu'?

Zadatak stručnjaka u ovom eksperimentu nije samo od ponuđenih kandidata i kandidatkinja prepoznati i procijeniti parove koji su optimalno kompatibilni, nego i istima kroz show pomagati da se bolje upoznaju i prebrode razlike i prepreke na zajedničkom putu. 

Kako vam se sviđa koncept showa 'Brak na prvu'?

Ono što mi se sviđa u konceptu showa 'Brak na prvu' je, osim zabavnog, i edukativni aspekt. Interesantno je kako ljudi procjenjuju i kako donose životnu odluku, odnosno, biraju životnog partnera ili partnericu. Show nije koncipiran da promovira ljudske slabosti, egzibicionizam, manipulaciju, već svojevrsni sociološki eksperiment u kojem kandidati istražuju sebe i partnera, granice tolerancije, suosjećanja, velikodušnosti, dobrote, hrabrosti, ljubavi itd. Ovom emisijom želi se pod stručnim vodstvom gledateljima približiti načine na koje se dvoje ljudi, koji su se obvezali jedan drugome, upoznaju, grade odnos, rješavaju svakodnevne probleme i prevladavaju prepreke i probleme. Gledatelji će imati priliku vidjeti kako se parovi, koji se upuštaju u avanturu braka na prvu, različito sučeljavaju s unutarnjim i vanjskim izazovima, vlastitim, često iskrivljenim, očekivanjima i burnim emocijama.  

Eksperti spajaju srca u showu 'Brak na prvu': 'Pomažemo im'
Eksperti spajaju srca u showu 'Brak na prvu': 'Pomažemo im'

Kroz koje sve 'testove' prolaze osobe u showu 'Brak na prvu' kako biste vi zajedno, kao tim stručnjaka, pronašli najbolji par?

Ingrid i Ita zadužene su da putem strukturiranih intervjua utvrde ključne preference i kriterije kandidata za izbor partnera ili partnerice, poput dobi, visine, debljine, boje kose, oblika lica i jako interesantnog testa kompatibilnosti mirisa. Na kraju, moja uloga je bila na temelju testiranja, bihevioralnog opažanja i strukturiranog intervjua izraditi psihoprofil i upariti kandidate prema karakteru, odnosno, osobnosti. Profil svakog kandidata sadržava informacije o specifičnim potrebama, životnim i radnim vrijednostima, karakternim crtama, osobnim kvalitetama i potencijalima, kao i slabostima, emocionalnim, kognitivnim i ponašajnim obrascima, kako reagiraju u stresu, kako u sigurnosti, kako komuniciraju i grade odnos. Jednostavno rečeno - izradio sam im 'uputstvo za upotrebu' samog sebe. Psihoprofil nije ključ za naći savršenog partnera, to je alat za biti najbolji mogući partner. To nije ključ za savršeni život, već alat koji svakome može pomoći da napravi dobre životne izbore za sebe. Ukratko - to je alat da svatko bude najbolje izdanje sebe.  

Kakvi vam se čine kandidati prve sezone showa? Ima li potencijalnih velikih ljubavi?

Kandidati su zaista toliko različiti i to je prekrasno. Svatko unosi svoju osobnost, svoja očekivanja, kvalitete i slabosti. Moja očekivanja su da će većina u ovom eksperimentu prije svega izaći s velikim iskustvom, a ostavimo prostora i za moguće velike ljubavi.    

Kakva su snimanja i kakva je atmosfera na setu? 

Snimanja su prava avantura, puna iznenađenja, preokreta i ponekad intenzivnih emocija, kako za nas stručnjake, tako i za kandidate. Zanimljivo nam je, ali i zabavno.

Nikolina iz 'Savršenog' sada traži ljubav u 'Braku na prvu'
Nikolina iz 'Savršenog' sada traži ljubav u 'Braku na prvu'

Imate li neku anegdotu sa seta za podijeliti?

Imam jednu anegdotu sa snimanja. Iako sam bio upoznat s testom kompatibilnosti mirisa i važnosti koje miris ima na odabir partnera, po prvi put sam se u to i uvjerio uživo. Moram priznati kako je zaista nevjerojatno kako nečiji prirodni miris jednima može biti odbojan, a drugima privlačan. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...