Obavijesti

Show

Komentari 67

Oni se neizmjerno vole već 30 godina, ali ne žele pred oltar

Oni se neizmjerno vole već 30 godina, ali ne  žele pred oltar
5

Goldie Hawn je Kurta Russella zavoljela na setu filma. Iako su svi mislili kako će ga ubrzo odbaciti, jedan su od najdugovječnijih i najsretnijih parova u Hollywoodu

VIDEO

Iako se nikad nisu jedno drugom zavjetovali na ljubav pred matičarom, glumački par Goldie Hawn i Kurt Russell svaki dan uživaju u svojoj ljubavi. I tako već 30 godina. Budući da su oboje prije toga imali neuspjele brakove, uvjereni su da je upravo u tome tajna njihova skladnog zajedničkog života. Čak i danas, kad su oboje u sedmom desetljeću života i imaju unučad, izgledaju kao da su na početku veze. Oni su živući dokaz da ljubav ima vlastita pravila koja se ne mogu prepisivati.

Goldie je prije glumačke karijere bila go-go plesačica

- Jasno mi je da je naša dugogodišnja veza ljudima fascinantna. Brak je institucija koja postoji tisućljećima, ali nas dvoje nismo nikad smatrali da bi se trebali obazirati na simbole. Brak je lijep i nema u njemu ništa loše. Možda se jednom u budućnosti i nas dvoje odlučimo vjenčati, ali od toga nećemo raditi nikakav spektakl niti će to biti uza zvuke fanfara. Učinit ćemo to zbog nas i naše uzajamne ljubavi - kaže Goldie koja pak uživa u tome što ima izbor.

- Ne osjećam se kao da sam u klopci. Mogu izabrati da ga volim ili da ga napustim. Da budem s njim ili ne. I ta vrsta slobode mi se jako sviđa. Volim imati uza se nekog prema kome moram biti odgovorna i prema kome moram biti najbolja što mogu, a isto tako i on prema meni - rekla je Goldie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No nisu oduvijek živjeli bez skandala, a posebno ne Goldie. Njezin drugi suprug, Bill Hudson, u biografiji je otkrio mnoge detalje o glumičinu neobuzdanom životu tijekom 1980-ih, opisujući je kao đavla koji se pomno skrivao iza nedužnog, djetinjeg lica koje je dobila rođenjem i nije ga izgubila sve do današnjih dana.

Punim imenom Goldie Jeanne Hawn rođena je 21. studenog 1945. u Washingtonu. Majka Laura bila je učiteljica plesa, a otac Edward Rutledge glazbenik. Stoga i ne čudi da je Goldie već s tri godine pohađala satove baleta i stepa, a s deset godina prvi put i nastupala u baletnoj predstavi. S 19 godina napustila je studij glume, ali je već iste godine počela profesionalno plesati, pa se preselila u New York, gdje je neko vrijeme radila kao go-go plesačica.

Glumačku karijeru počela je u humorističnom televizijskom showu “Good Morning, World”, u kojem je glumila tipičnu plavušu, DJ-evu prijateljicu, no pravu slavu stekla je nakon što je od 1968. pet godina igrala u TV-showu “Rowan & Martin’s Laugh-In”. Zbog bikinija koji je nosila u seriji dobila je epitet It-djevojke - apsolutno savršene i poželjne svakom muškarcu.

Potkraj 1960-ih prekretnicu u karijeri donijela joj je uloga u filmu “Kaktusov cvijet”. Igrajući suicidalnu zaručnicu glavnog lika, osvojila je 1969. Oskar za sporednu ulogu. I u privatnom životu te je godine promijenila status. Udala se za prvog supruga, Gusa Trikonisa. Budući da se ne zna mnogo o tome kako je počela njihova ljubav, pretpostavlja se da je sve počelo na setu njegova filma “Five the Hard Way” 1968. On je, kao i nekoć Goldie, bio profesionalni plesač koji se proslavio 1961. ulogom u mjuziklu “Priča sa zapadne strane”, a sedam godina poslije režirao je prvi film i na kasting pozvao 23-godišnju Goldie. Osim što su i jedan i drugi voljeli ples, zajedno su slavili i rođendane. On je, kao i ona, rođen 21. studenog, ali osam godina ranije.

Drugog supruga upoznala je na letu za Los Angeles

Vjenčali su se odmah nakon što je Goldie osvojila Oscar za sporednu ulogu 1969. i brak je trajao do 1976. No njezina nagla slava i karijera koja je bila mnogo uspješnija od Gusove udarili su joj u glavu, a kako se uskoro pokazalo, par je očito živio u otvorenom braku. Tvrdi to i njezin drugi suprug Bill Hudson, u biografskoj knjizi “Dvije verzije: Druga strana slave i obitelji”, koju je objavio prije dvije godine.

Četiri godine mlađeg Hudsona Goldie je upoznala 1975. na letu iz New Yorka u Los Angeles. Ona je već bila velika zvijezda koja je za uloge dobivala milijunske iznose. Snimila je u to vrijeme ‘‘Djevojka u mojoj juhi” s Peterom Sellersom, dobila ulogu u prvom filmu Stevena Spielberga “Teksas Express” te uz Warrena Beattyja igrala u filmu “Shampoo”. Hudson je sa svoja dva brata Markom i Brettom bio na turneji s Osmonds Brothersima i tadašnjom tinejdžerskom zvijezdom Davidom Cassidyjem. Ona je, naravno, dobila mjesto u prvoj klasi, a igrom slučaja i Hudson, koji se tijekom leta preselio u ekonomsku, u kojoj je bio ostatak benda s kojim je proveo put pijući boce vina. No prije slijetanja morao se vratiti na svoje sjedalo pa mu je Brett u šali rekao: “Hej a zašto ne popričaš malo s Goldie? Baš je seksi!” Hudsonu nije trebalo dvaput reći jer je volio švrljati s poznatim curama. Već je petljao s Ali MacGraw i Candice Bergen, pa je imao iskustva kako potaknuti razgovor. Omamljen vinom počeo je s njom čavrljati i kad su dvadesetak minuta poslije kotači aviona dotaknuli pistu, večera u kineskom restoranu je već bila dogovorena. Prvi spoj bio je bizaran.

Ben i Goldie seksali su se posvuda, u avionu, na krovu...

- Čim smo sjeli za stol, Goldie je primijetila zgodnog muškarca u društvu neke žene, pa smo se premjestili k njima za stol. Goldie je cijelu večer s njima čavrljala, a tip se prema meni ponio odvratno. Kad su nas ostavili same, Goldie mi je rekla da su to blizanci Gus i Gina. Rekao sam joj da je Gus obični ‘šupak’, a ona mi je objasnila da je to njezin suprug i njegova sestra. Tako sam shvatio da je udana žena - napisao je Hudson u svojoj knjizi u kojoj je potanko opisao i njezinu strast prema kokainu. 

Uskoro je Hudson odveo Goldie na koncert Rolling Stonesa. Nakon nastupa u VIP salonu nastalo je pravo slavlje, pa se na stolu našla i plata s velikom količinom bijelog praha.

- Te večeri povukla je poštenu količinu, a onda smo otišli u njenu kuću. Putem smo uzeli bocu vina i napušili se trave. Dobar dio noći bili smo ‘high’ i počeli smo voditi ljubav. Nevjerojatno, seksali smo se od jedan ujutro do jedan popodne. Otad smo se seksali posvuda - u avionskom zahodu, pa krišom u prvoj klasi za vrijeme leta, na krovu kuće, gdje god možete zamisliti - napisao je Hudson. 

Mnogo godina poslije Goldie je i sama iskreno priznala da je početkom 1970-ih bila fascinirana energijom koju su oko sebe širili Jagger i njegovi članovi benda.

Prvi put je Kurta upoznala kad je imao samo 16 godina

- Sve dok ih nisam upoznala, bila sam nevino, neiskusno stvorenje, a onda sam se s njima počela ludo provoditi. Bilo je tu puno nedopuštenih supstancija, ali bilo je zabavno. Imala sam 26 godina i priznajem da mi je najbolje bilo s Ronniejem Woodom - rekla je Goldie, koja se za drugog supruga udala u ljeto 1976., a netom prije no što su stali pred matičara, šokirala ga je pitanjem: “Jesi li siguran da radimo dobru stvar?”

Dobili su dvoje djece. Prvi je put zatrudnjela s njim dok je još bila u braku s prvim suprugom, pa je drugi put pred matičara stala s povećim trudničkim trbuhom. U rujnu 1976. rodila je Olivera Rutledgea Hudsona, a zatim tri godine poslije i kćer Kate. Da je drugi put trudna, suprugu je javila telefonom iz Londona.

- Čuj, opet sam u drugom stanju. Znaš da sam željela oduvijek dvoje djece, pa sam odlučila još jednom roditi. A sad žurim - rekla je glumica.

Billa je napustila nakon sedam godina braka zbog Russella. U međuvremenu ga je prevarila s njemačkim glumcem Brunom Wintzellom, s kojim je igrala u filmu “The Girl from Patrovka” i to mu otvoreno priznala, kao što mu je priznala da je prvog muža prevarila s Warrenom Beattyjem. Hudson je uvjeren da je samo nekoliko tjedana nakon Oliverova rođenja Goldie u Italiji bila i s kolegom Giancarlom Gianninijem. Svaki put bi mu se vraćala i uvjeravala ga da voli samo njega, a on je vjerovao da je može promijeniti. No prekipjelo mu je u ljeto 1980. kad je saznao da ga je na setu filma “Satnica Benjamin” prevarila s francuskim ljepotanom Yvesom Renierom. 

- Čuvao sam kod kuće djecu kad je pozvonio poštar i uručio mi smeđu omotnicu. Iz nje sam izvadio fotografiju na kojoj je bila Goldie u zagrljaju s ljepuškastim mladićem. Nije bilo dvojbe. Nazvao sam je u njezinu hotelsku sobu u 7 ujutro, ali se nije javljala. I tako nekoliko puta. Kad se vratila, pozvao sam je u kuhinju i na stol bacio fotografiju. Rasplakala se. Iste noći sam otišao - prisjetio se Hudson u biografiji. 

Unatoč svemu, u braku su ostali još iduće tri godine iako su se navodno oboje složili oko razvoda.

A onda je došla 1983. i Goldie je dobila glavnu žensku ulogu u filmu “Swing Shift”, u kojem joj je partner bio Kurt Russell. Glumci su se ponovno sreli na setu nakon 15 godina i ljubav je naprosto planula. Naime, pet godina mlađi Russell bio je 16-godišnjak kad je zaigrao u filmu “The One and Only, Genuine, Original Family Band” uz 21-godišnju Goldie. Već tad je, prema njezinim riječima, “strujalo” među njima, ali je on bio premlad.

- U toj dobi pet godina je doista velika razlika i to me tad zbilja brinulo - rekla je nedavno glumica. 

No mnogo godina poslije razlika više nije bila nikakva prepreka. Osim toga, i Russell je imao iza sebe već jedan propali brak s glumicom Season Hubley. Upoznali su se na setu filma “Elvis” 1978.

U biografiji Russell nema previše uspješnih filmova iako je kao dječak puno obećavao. Tako je 1960. Walt Disney osobno potpisao s njegovim roditeljima ugovor na deset godina jer je u devetogodišnjem Kurtu vidio pravu dječju glumačku zvijezdu. I doista kad je imao 12, zaigrao je u filmu “Dogodilo se na svjetskom sajmu” s Elvisom Presleyem, a malog Kurta dopala je uloga da slavnog pjevača udari u potkoljenicu. Petnaest godina poslije i sam je glumio Presleya, a njegova buduća supruga Season igrala je Priscillu Presley. Njih dvoje zaigrali su u još jednom filmu - “Bijeg iz New Yorka”, a onda su 1980. dobili sina Bostona Russella, no ubrzo nakon njegova rođenja Kurt je počeo vezu s Goldie i brak se raspao.

Kad su počeli vezu, svi su bili uvjereni da je to samo još jedan u nizu holivudskih brakova osuđenih na brzu propast. Oboje su se razveli i počeli odmah zajedno živjeti, a Goldie je svoje dvoje djece iz braka s Hudsonom odmah nagovorila da Kurta oslovljavaju s “tata”. Od prvog dana silno se trudila da novooformljena obitelj što prije profunkcionira kao prava. Potrudila se i da kći Kate i sin Oliver što prije zaborave na biološkog oca. Naime, Bill je već odavno prestao imponirati ambicioznoj Goldie jer ga je pretvorila u kućnu pomoćnicu čija je zadaća bila čuvati djecu.

Veza s Kurtom umalo se raspala 2004. godine

Kad joj je Bill to spočitnuo i predložio joj da se malo više pozabavi djecom, odgovorila mu je: “Ja gradim Goldie brend od kojeg će se djeca školovati.” Čim su se razveli, Bill više nije uspio s djecom provesti ni jedne ljetne ili zimske praznike, a za njega već odavno ne pitaju ni sin ni kćer.

No upravo je u vezi s Russellom Goldie dokazala da može biti s jednim muškarcem u dugoj i skladnoj zajednici. Glumački par zajedno je glumio u dva filma, odnosno drugi su snimili 1987. “Overboard”, ali je film bio potpuni promašaj. Bilo je to godinu dana nakon što im se rodio sin Wyatt Hawn Russell, koji je danas nakon profesionalnog igranja hokeja postao glumac.

A prva i posljednja kriza u Russellovu i Goldienu zajedničkom životu nastupila je nakon 21 godine veze. Godine 2004. novine su se raspisale kako je Goldie u 59. godini odlučila prekinuti vezu jer joj je dojadila Kurtova posvećenost tantri i da je odlučila ostvariti davni san, a to je put oko svijeta. Novinari su je pronašli u Indiji, gdje se tjedan dana nije odvajala od svog starog prijatelja Imrana Khana, koji se nedugo prije toga bio razveo od supruge Jemime, koja je pak utjehu pronašla u Hughu Grantu. Uglavnom, Goldie i Imran provodili su se i partijali dok je Kurt snimao film “Nebu pod oblake” i bjesnio na setu tjerajući u suze kolegice Kelly Preston i Lyndu Carter. No strasti su se ubrzo smirile i par je nastavio živjeti zajedno.

U međuvremenu Goldie je dobila petero unučića - četiri unuka i unučicu. Bakica je i dalje, kaže, presretna s Kurtom.

- Mislim da ako dvoje ljudi želi da veza bude uspješna, ona će i biti. Ako samo jedan posustane, brod tone. Ne znam je li to težak posao, ali jedino što sam htjela imati je zdrava i vesela obitelj, i ponosna sam da sam to postigla nakon puno lutanja. Kurt je divna osoba i obožavam biti s njime, sretna sam što imamo takvu obitelj - zaključila je Goldie i dodala da je divan otac i divan partner.

- Zajedno smo napravili puno dobrog i lijepog i još ćemo - sigurna je zgodna baka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...