Obavijesti

Show

Komentari 1

Opera se vraća na Vis: Nastupit će mladi i talentirani glazbenici

Opera se vraća na Vis: Nastupit će mladi i talentirani glazbenici
7

Djelo Gioachina Rossinija ‘La cambiale di matrimonio - Bračna mjenica’ bit će ove subote u atriju tvrđave Batarija. Uz simfonijski orkestar studenata kao solisti nastupaju talentirani i mladi pjevači

VIDEO

Ovo je prvi put nakon gotovo jednog stoljeća da se na Visu producira i postavlja opera. Osim dirigiranja, našao sam se u poziciji producenta projekta, kazao je dirigent Mateo Narančić i dodao:

- Sve skupa mi je novo iskustvo, koje se uspjelo realizirati zahvaljujući zajedničkom trudu svih uključenih. Tako je, na primjer, Vinko Udiljak, također Višanin rodom, napravio odličan posao ne samo kao scenograf i kostimograf nego i inspicijent.

A ovaj povijesni događaj, opera Gioachina Rossinija "La cambiale di matrimonio - Bračna mjenica" na rasporedu je u subotu, 3. rujna, u atriju tvrđave Batarija u Visu. Uz simfonijski orkestar studenata kao solisti nastupaju talentirani mladi pjevači: Lobel Barun utjelovljuje engleskog trgovca sir Tobia Milla, Nela Katalenić Klinar je Fanny, njegova kći koja je zaljubljena u Edoarda Milforta, čiju ulogu pjeva Roko Radovan. Jurica Jurasić Kapun kao Slook, bogati Kanađanin koji je u potrazi za ženom, stane na put mladom ljubavnom paru: otac sir Tobia Milla bračnu je mjenicu za Fanny pripisao upravo njemu. Nesretni ljubavnici ne znaju kako da promijene situaciju, ali spretne i spremni sluge Norton i Clarina - Luka Čevizović i Emilia Rukavina - odlučuju im pomoći.

- U projekt sam se uključila na poziv Matea Narančića, mladog dirigenta, s kojim sam imala priliku prethodno sudjelovati na projektu Muzičke akademije, operi ‘Animal farm’. Tamo sam primijetila koliko ima mnogo angažiranih studenata koji su željni rada na samostalnim projektima i daljnjim suradnjama. Opera koju je Mateo odabrao za rad, ‘Bračna mjenica’, odličan je izbor za mlade pjevače: razigrana je i zabavna te pjevačima omogućava pokazivanje svojih vokalnih i scenskih vještina - rekla je redateljica Kristina Grubiša. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac