Obavijesti

Show

Komentari 26

Oproštaj od Pređe u kazalištu Gavella: Odmori se, zaslužio si

Komemoracija je završila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom, posljednjim kojeg je Predrag Vušović dobio u svojem matičnom kazalištu, zagrebačkoj Gavelli...

VIDEO

Komemoracijom u matičnom kazalištu Predraga Vušovića, zagrebačkoj Gavelli, prijatelji i kolege oprostili su se od preminulog glumca. U publici su se smjenjivali suze i smijeh jer se u brojnim govorima nisu mogle zaobići anegdote iz glumčeva života, a na platnu su projicirani ulomci iz njegovih predstava, filmova i serija kojima je godinama publiku nasmijavao do suza.  

 - Bio si sav svoj, neponovljiv, drugačiji. Nikada od tebe nismo čuli da bi nekoga kritizirao zato što je drugačiji. Možda baš zato što si i sam takav bio. No, mi smo ti ipak znali prigovarati, i gnjaviti te pametnim savjetima da promijeniš način života. Kao da je moguće rijeku ponornicu zaustaviti ako staneš pred nju. Ti si živio poput kapetana koji uživa ploviti samo po najgoroj oluji - rekao je Darko Stazić, ravnatelj kazališta Gavella oprostivši se od glumca naslovom serije po kojoj je bio vrlo popularan 'Odmori se, zaslužio si'.

- Pređo je snimio brojne filmske uloge, ali da je snimio samo Tonija iz 'Maršala' bilo bi dovoljno. U kazalištu je odigrao mnoge uloge, ali da je igrao samo barkariola Krištu u 'Ribarskim svađama' bilo bi dovoljno - podsjetio je glumac Goran Grgić. 

Kruno Šarić sjetio se kako je Vušoviću još kao dječaku bio prvi učitelj glume. Na Dubrovačkim ljetnim igrama postavili su dječju predstavi Toma Sawyera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Posljednji put čuli smo se prije godinu i pol dana. Nazvao me i pitao 'Jesam li dobio velikog i pomalo nagluhog prvaka HNK?'. Zatim mi se predstavio rekavši 'Moj prvi učitelju, ja sam, tvoj Tom Sawyer. Ovo što ćeš čuti neće ti biti drago, ali bolje da ti kažem ja, nego da ti to neka budala kaže u lice. Znam kako bi se osjećao da ti netko sa strane kaže kako te žena vara s drugim - prisjetio se Šarić kako ga je Pređo zafrkavao zbog njegova nastupa u sapunici 'Dolina sunca', gdje je Kruninog lika varala supruga.

Redatelj Matko Sršen Vušoviću je u srednjoj školi predavao scensku umjetnost. Kaže kako se odmah s njim dogovorio da mu ne mora dolaziti na satove ukoliko će dolaziti u kazalište. I Pređo zaista nije dolazio u školu, ali je svaku večer bio u kazalištu. 

- Sjećam se kako sam mu, kad je već bio veliki glumac, ponudio ulogu, a on je rekao 'Može, ako nema puno teksta'. Rekao sam 'Nema ga uopće', a on je napravio izvrsnu ulogu u kojoj dva sata nije izgovorio niti riječi - rekao je Sršen.

Sestra Jasna: Nemojte plakati, pustite da njegova duša stigne kamo je krenula

Vlasta Knezović prije dvije godine na Dubrovačkim ljetnim igrama gledala je Dunda Maroja zagrebačkog HNK. Odjednom je ugledala kako prema pozornici ide mačka, a za njom neka spodoba u dugim sivim dronjcima.

- Bio je to Pređo koji je na sebi nosio kostim od predstave čija premijera je bila prije dvije večeri. Jednostavno se zaputio na pozornicu, glumci su stali, nitko nije znao što bi rekao i predstava je stala. On je mirno prošao dalje i zaputio se prema gradu. Publika je taj njegov prolaz nagradila ogromnim pljeskom, a jadnog su Pređu drugi dan pozvali na odgovornost u upravi Festivala. Ali to je bio Pređo. Nije to bio jedini put da su ga zvali na odgovornost - prisjetila se glumica istodobno se smijući i plačući.

Na kraju komemoracije na pozornicu je izašla glumčeva sestra Jasna noseći jarko crvenu vestu. Objasnila je da je tu boju, koja je simbol radosti, ljubavi i života, odabrala zato jer s te tri riječi najkraće može opisati pokojnog brata. Pročitala je njegovu pjesmu 'Događaj' u kojoj glumac, koji inače nije volio govoriti o sebi, govori o svojoj intimi. 

- Molim vas, nemojte plakati za Pređom. Ja ne plačem, pustite da njegova duša stigne tamo kamo je krenula - rekla je Jasna Vušović.

Komemoracija je završila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom, posljednjim pljeskom kojeg je Vušović dobio u svojem matičnom kazalištu. 

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo