Obavijesti

Show

Komentari 2

Oprostili su se od Vide Jerman uz stihove pjesme 'Marijana'

Oprostili su se od Vide Jerman uz stihove pjesme 'Marijana'
10

U punoj dvorani Krematorija zagrebačkog groblja Mirogoj prijatelji i obitelj oprostili su se od glumice koja se proslavila ulogom Marijane u filmu 'Tko pjeva zlo ne misli'

VIDEO

Brojni glumci, prijatelji, kolege i obožavatelji oprostili su se od Vide Jerman u prepunoj dvorani Krematorija zagrebačkog groblja Mirogoj. 

- Vidina ljepota i energija sakrile su bolest s kojom se borila tako da nitko od nas nije mogao ni naslutiti koliko joj je u posljednje vrijeme bilo teško. Obožavala je glumu o čemu najbolje govori i to što je već teško bolesna snimala seriju 'Stipe u gostima' - rekla je predsjednica Društva filmskih djelatnika i Vidina kolegica Nada Gaćešić Livaković.

Govoreći o Vidinoj karijeri Nada je podsjetila kako, s obzirom na njezinu ljepotu i izgled urbane žene, nije bilo mnogo uloga koje bi mogla dobiti u domaćim filmovima koji su se tada snimali i tražili jedan potpuno suprotni tip žena. No Vida se nije predavala te je ostvarila i značajnu karijeru u svjetskom filmu glumeći uz bok s najvećim zvijezdama . 

- Vida hvala ti na svakom osmijehu i na dobroti kojom si nas sve oplemenila - zaključila je Livaković. 

Nitko ne vjeruje da je preminula

Od glumice koja je značajni broj uloga odigrala i u predstavama na esperantu oprostila se predsjednica Hrvatskog društva esperantista, Judita Rey Hudaček.

- 'Je li to neka neslana šala, nije moguće da bi Vida mogla umrijeti' reakcije su koje dobivamo iz društava esperantista iz cijelog svijeta. Svi oni pamte Vidu po njezinim ulogama, ali manje je poznato da su je proglasili najboljim govornikom esperanta na svijetu, da su ostale brojne snimke njenog govora koje mladim esperantistima služe kao primjer kako esperanto treba govoriti i kako lijepo zvuči - rekla je Hudaček. 

Vidu su ispratili uz pjesmu 'Marijana' zbog uloge Marijane u filmu 'Tko pjeva zlo ne misli' koja ju je vinula u zvijezde. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao