Obavijesti

Show

Komentari 43

Ostvarenje sna: Odmalena Nina Kraljić želi na Eurosong

Ostvarenje sna: Odmalena Nina Kraljić želi na Eurosong
1

Šest europskih zemalja na natjecanje šalje pobjednike ‘Voicea’ jer se nadaju da će zbog ugovora s Universalom imati veće šanse za pobjedu. Hrvatsku će predstavljati Nina

VIDEO

Nakon dvije godine pauze Hrvatska se vraća na najznačajnije međunarodno glazbeno natjecanje Eurosong. Doznajemo da će nas u Švedskoj predstavljati prošlogodišnja pobjednica 'The Voicea' Nina Kraljić (24).

Do kraja tjedna HRT bi trebao provjeriti ugovorne obveze mlade pjevačice s producentskom kućom Universal Music, a javna televizija će tada službeno potvrditi mladu pjevačicu kao hrvatsku predstavnicu. Ninini prijatelji kažu da bi nastup na Eurosongu za nju bilo ostvarenje sna koji si priželjkuje odmalena.

Ninin nastup razveselio bi i njezina mentora Jacquesa Houdeka (34), koji se godinama pokušavao domoći pozornice Eurosonga. Najbliže je došao 2011. kad mu je pred nosom pobjedu na Dori otela nepoznata pjevačica Daria Kinzer (27). Hrvatica se nakon 23 godine iz Njemačke vratila u domovinu i pjevala 'Lahor'. Nisu je obeshrabrile ni jezične poteškoće s hrvatskim jezikom, s kakvima se danas suočava i premijer Tim Orešković, ali do finala na Eurosongu nije dospjela.

- To je bio jedan veliki kliše, dosta neoriginalno. Mislim da se ni po čemu nismo izdvojili - kritizirao je Jacques kolegicu Kinzer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne nastupa zbog albuma

Jacques sad zagovara odlazak svoje miljenice Nine na Eurosong. Njezini obožavatelji ljetos su dočekali njezin prvi singl 'Zaljuljali smo svijet', koji na YouTubeu ima upola manje pogleda nego njezin nastup u finalu 'Voicea', koji je pogledalo gotovo milijun ljudi. Pjevačica je nastupe zasad stavila na čekanje, pa osim dogovorene gaže u Buzetu neće nastupati dok ne završi snimanje prvog albuma. Njezin izravni odlazak u Švedsku smanjio je troškove izbora za pjesmu Eurovozije. Tako je HTV uštedio oko dva milijuna kuna, koliko je, kako doznajemo, stajala organizacija Dore. Nema više ni žirija čiji odabir pjesama, unatoč stručnosti, nije Hrvatskoj donio zapažene rezultate.

Producentska kuća Universal Music s HTV-om će navodno podijeliti troškove produkcije za Nininu pjesmu, a koja će to biti - još se ne zna. Rok za prijavu istječe sredinom ožujka. 

Universal vlada natjecanjem

Universal Music je službena diskografska kuća Eurosonga i svake godine objavljuju albume s pjesmama koje su sudjelovale na natjecanju. Jedna od njihovih izvođačica bila je Austrijanka Conchita Wurst, koja je osvojila prvo mjesto prije dvije godine. U šest europskih zemalja već je postala praksa da pobjednici natjecanja 'The Voice' zastupaju svoju zemlju na Eurosongu, pa se tome modelu priključila i Hrvatska. 

Hrvati se nadaju da će pjevati za Finsku

Hrvatski boy bend Gušani Brothers u subotu će se boriti za predstavljanje Finske na ovogodišnjem Eurosongu. Pjesma s kojom će nastupiti zove se 'Poom Poom', a govori o ljubavi na prvi pogled. Uzori su im Justin Bieber, Pitbull, Chris Brown i Jason Derulo, a slušaju tursku, indijsku i hrvatsku glazbu.  

  

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom