Obavijesti

Show

Komentari 37

Otišli su prerano i tragično, ali i dalje žive u našim srcima...

Otišli su prerano i tragično, ali i dalje žive u našim srcima...
1

ZLA SUDBINA Prema popisu tragedija izgleda da najveći odlaze u automobilskim nesrećama ili zbog predoziranja. Dakle - ili igrom slučaja ili zbog droge

VIDEO

Nitko od njih nije dočekao 50. rođendan osim Michaela Jacksona.

Toše Proeski: Odlazak balkanskog slavuja

REUTERS

Majka i otac su mi najveći autoriteti i tako će biti zauvijek, rekao je Toše Proeski u svom posljednjem razgovoru televizijskoj novinarki Vesni Petruševskoj u emisiji “Vrteleška” emitiranoj u večernjim satima 15. listopada 2007. godine. U tom razgovoru za makedonsku televiziju pričao je o svojim planovima za budućnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Htio je snimiti novi album i dati preostala dva ispita na Glazbenoj akademiji u Skopju, te imati koncert kojim bi stekao diplomu pjevača soliste. Pričao je o djetinjstvu, o ljubavi i vlastitoj obitelji koju bi volio zasnovati, te objasnio zašto u posljednje vrijeme mnogo snima i nastupa u Hrvatskoj. Po izlasku iz studija sjeo je u svoj Touareg s menadžericom Ljiljanom Petrović i prijateljem iz djetinjstva Georgijem Georgievskim i krenuo put Zagreba.

Kako će kasnije pokazati istraga, Georgij je sjeo za upravljač, Toše na suvozačko mjesto. Spustio je sjedalo jer ga je boljelo koljeno te je želio ispružiti nogu. Njegova menadžerica smjestila se na stražnje sjedalo. Put dug 820 km odvozili su tijekom noći, a oko 6 ujutro zastali su na benzinskoj pumpi nedaleko Nove Gradiške da bi natočili gorivo i predahnuli. Ljiljana i Georgij izašli su iz auta i popili kavu. Tošu su ostavili da spava. Nakon stanke od desetak minuta nastavili su vožnju. Snažni terenac jurio je prema Zagrebu a već nekoliko minuta kasnije, u 6 sati i 20 minuta pretvorit će se u hrpu polomljenog lima.

Proeski

Hitna pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto nesreće odvezla je teško ozlijeđenog Georgija Georgijevskog i lakše ozlijeđenu Tošinu menadžericu. Liječnici nisu mogli pomoći Toši. Zbog puknuća vratnog kralješka mogli su samo konstatirati trenutačnu smrt. U teškoj prometnoj nesreći, kako su istog jutra izvijestili svi mediji, poginuo je mladi pjevač u 27. godini života. Obožavatelji su
bili u nevjerici. Uzrok nesreće, pokazat će se kasnije, je velika brzina i Georgij koji je navodno zaspao za volanom i zaletio se u prikolicu kamiona koji im se našao na putu. 

Toše Proeski rođen je 21. siječnja 1981. godine. Odrastao je u Kruševu, talent za glazbu i pjevanje
naslijedio je od oca Nikole i majke Domenike. Nakon završene srednje glazbene škole nastavio je studij pjevanja u Skopju i tako postao prvi pop-pjevač novije generacije s klasičnim glazbenim
obrazovanjem. 

Osim na Akademiji glas je usavršavao i kod Williama Reya, profesora koji je brusio glas i Lucianu Pavarottiju. U njegovom timu u Hrvatskoj bili su Miro Buljan, Antonija Šola, Nikša Bratoš i Miroslav Drljača Rus, te Tony Cetinski s kojim je u duetu otpjevao ‘Lagala nas mala’, koji je mjesecima bio na vrhu top ljestvica.

YouTube

U Zagrebu je potvrdio status najveće pop-zvijezde ovih prostora, a njegovi se koncerti održavaju u velikim sportskim dvoranama i stadionima. Istovremeno kako je rasla njegova slava, Toše se sve radije vraćao u rodni grad. Tamo je ostao ‘dečko iz susjedstva’ kako je objasnio u jednom biografskom dokumentarnom filmu. 

Ovdje je svraćao u obližnju crkvu u kojoj je često meditirao i pronalazio mir i sakupljao snagu za nove nastupe. U obiteljskoj kući igrao se sa svojim nećacima, izlazio u kafiće i družio se s prijateljima iz djetinjstva, među kojima je bio i Georgij Georgievski koji, kako je izjavio, nikad neće prežaliti što je upravo on sjedio za upravljačem automobila u kojem je poginuo Toše Proeski.

Ena Begović: Pad u provaliju

Sretna obitelj ljeto je namjeravala provesti u Radeljakovoj vili u Supetru na Braču s Eninom majkom Terezom i Leom, Radeljakovim sinom iz prvog braka s glumicom Bebom Lončar.

Prema policijskom očevidu automobilom marke “Grand Cherokee” je upravljao Josip Radeljak. Krenuli su u Splitsku prijateljima na ručak. U 13 sati i 40 minuta, vozilo se zaustavilo na uzbrdici i u trenutku kad su iz njega izlazile Ena i Tereza s malom Lanom, navodno su otkazale kočnice i automobil se survao u provaliju. 

Na mjestu nesreće našao se mještanin koji je Radeljaku posudio ‘jugo’ kako bi što prije stigli do obližnjeg Doma zdravlja u Supetru. Dežurni liječnik kasnije je posvjedočio da je iz kola hitne pomoći vidio Radeljaka koji je vozeći Enu, jurio prema Supetru i signalizirao im da ga slijede. Nažalost Eni više nije bilo spasa.

“Ena Begović imala je tešku frakturu lubanje, bio joj je slomljen vrat, nagnječen prsni koš i slomljene obje nadlaktice. Utvrdio sam da je mrtva”, rekao je doktor Milan Glavaški.

Kako će se kasnije pokazati, za upravljačem terenca nije sjedio Josip nego njegov sin Leo. Suđenje za tu nesreću otegnulo se sve do studenog 2007. godine, kad je Županijski sud u Splitu pravomoćno oslobodio Lea krivnje za Eninu smrt. Sudski vještak Rajko Grubišić utvrdio je da je terenac bio tehnički neispravan, što je navodno potvrdila dokumentacija proizvođača.

Dražen Petrović: Mozartov tužan kraj

Tog 6. lipnja 1993. godine hrvatski navijači slavili su pobjedu košarkaške reprezentacije nad Slovenijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se igralo u poljskom Wroclawu. Dražen je briljirao kao i obično. Iza njega su već bile brojne medalje sa Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara, dvije sezone u Real Madridu, godina dana u Portlandu. Tog dana zabio je Slovencima 30 koševa i ljetnu pauzu američke NBA lige, u kojoj je odigrao treću i najuspješniju sezonu za New Jersey Netse, htio je provesti sa svojom novom djevojkom.

Iz Wroclawa je sletio u Frankfurt gdje ga je dočekala Klara Szalantzy, košarkašica i fotomodel mađarskog porijekla. Sjeo je u njezin tamnocrveni golf, a na stražnjem sjedištu društvo im je pravila Klarina prijateljica, također košarkašica.

Krenuli su prema Münchenu gdje je njezin otac bio ugledni stomatolog. Umor od puta i odigranih utakmica svladao je Dražena koji je mirno usnuo na suvozačkom sjedalu. U 17 sati i 20 minuta dijelilo ih je samo 80-ak kilometara od Münchena kad im je na širokom autoputu ususret dolazio tegljač. 

youtube

Kako će kasnije pokazati istraga, vozač kamiona zanio se na cesti zbog kiše i skliske ceste, probio zaštitnu ogradu i zaustavio se na suprotnom kolniku zapriječivši sve tri vozne trake. Golf u kojem se vozilo troje košarkaša svom se silinom zabio u zaustavljeni kamion, a Dražen je bio jedina žrtva teške prometne nesreće koja se dogodila kod Denkendorfa.

Košarkaški Amadeus kako su ga prozvali navijači i košarkaški stručnjaci, skončao je život u 29-oj godini. Njegova djevojka Klara Szalantzy danas je supruga menadžera njemačke nogometne reprezentacije Olivera Bierhoffa, za kojeg se udala 2000. godine. 

Tomislav Ivčić: prerani odlazak

24sata

Te se večeri vraćao kući nakon napornog radnog dana. Bio je nezadovoljan situacijom u Croatia Recordsu i mobitelom se pojadao svom prijatelju Miroslavu Liliću o poslovnim problemima koji su ga mučili. Krenuo je uobičajenim putem, kroz novu Branimirovu ulicu do Dubrovačke Trnave gdje je od njihovog vjenčanja živio sa suprugom Slavicom i troje djece – tada 12-godišnjom Izabelom, 10-godišnjom Kristinom i 6-godišnjim Ivanom.

Negdje usred razgovora linija se prekinula, baš u trenutku kad se s Miroslavom Lilićem i njegovom suprugom dogovarao da naporni radni dan završi izlaskom u kino. Samo da ode kući po Slavicu... U tom trenutku pred njegov Mercedes iskočila je neoprezna pješakinja. Uspio ju je mimoići, ali je završio na lijevom kolničkom traku i frontalno se sudario s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera. 

Večernji list

Tog 4. ožujka 1993., u 40-oj godini života poginuo je Tomislav Ivčić, jedan od najboljih domaćih kantautora svih vremena. Smrt ga je zatekla tek nekoliko tjedana prije no što je trebao postati saborski zastupnik. Kao veliki domoljub prvi je u Hrvatskoj skladao antiratnu pjesmu na engleskom jeziku ‘Stop the War in Croatia’, koja je tjednima bila uvrštena među 100 najslušanijih pjesama na Billboardovoj top ljestvici.

U svojoj je bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisa preko 200 pjesama i tekstova te snimio 23 albuma koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka. Među kolegama ostao je upamćen kao čovjek koji je spremno pomagao drugima. Njegova pjesma ‘Večeras je naša fešta’ postala je neslužbena himna svih hrvatskih sportaša.

Dino Dvornik. Legnuo i usnuo zauvijek

Promo

Idem leći, dosta mi je svega. Možda bi bilo najbolje da umrem pa će mi se album tada bolje prodavati, rekao je Dino Dvornik uvečer 6.rujna 2008. godine. Tih dana bio je iznimno nemiran. Što se više bližio termin izlaska njegovog novog albuma “Pandorina kutija” tako su se sve brže mijenjala Dinova raspoloženja - od nervoze do depresije 

Otišao je u spavaću sobu, legnuo i zaspao. Idućeg jutra supruga Daniela ustala se prije Dina i pustila ga da još malo odspava. Oko 11 sati otišla ga je probuditi, ali je Dino umro u snu od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova, te antidepresiva. 

Umro je 16 dana nakon svog 44. rođendana.

Lady Diana: Tinel smrti

youtube

Nakon 15 godina braka s princom Charlesom i jednogodišnje veze s uglednim kardiokirurgom, Pakistancem Hasnatom Khanom, našla je mir uz Dodija Al-Fayeda.

Potkraj kolovoza 1997. godine par je otputovao u Pariz. Nadzorne kamere hotela Ritz zabilježile su 31. kolovoza da su 20-ak minuta iza ponoći dobro raspoloženi napustili hotel i krenuli prema apartmanu.

Rojevi paparazza slijedili su ih u stopu, a da bi ih izbjegli ušli su u Mercedes za čiji je volan sjeo vozač Henri Paul, a do njega Dodijev tjelohranitelj Trevor Rees-Jones. Pojurili su pariškim ulicama i ušli u tunel Pont del l’Alma pored Sene.

Henri Paul zbog alkohola i jurnjave izgubio je kontrolu nad volanom i udario u 13. stup tunela. Na mjestu su poginuli on i Dodi, a Diana je umrla u 4 sata ujutro u pariškoj bolnici Pitie-Salpetriere u 36-oj godini života. Njezin sprovod pratilo je 2,5 milijardi ljudi.

Kurt Cobain: Želio je umrjeti

PA/Pixsell

Njegova supruga Courtney Love mjesecima je slutila da se Kurt Cobain namjerava ubiti. Prvi put zatekla ga je predoziranog tabletama i šampanjcem u Rimu 1994. godine kamo je otišao liječiti laringitis nakon prekinute turneje po Njemačkoj.

Nekoliko mjeseci kasnije, 18. ožujka u Seattleu, Courtney je alarmirala policiju jer se on zaključao u sobu s pištoljem i tabletama. Na nagovor supruge i desetak najboljih prijatelja pristao je na rehabilitaciju u Los Angelesu, ali se iduće večeri vratio u Seattle. 

Privatni istražitelji našli su ga 3. travnja i doveli kući. Pet dana kasnije njegovo beživotno tijelo pronašao je električar koji je došao popraviti instalacije. U krvi mu je pronađena velika količina heroina dovoljna za nekoliko overdosea. Obdukcijom je ustanovljeno da je mrtav ležao tri dana i da je zapravo umro 5. travnja 1994. u 27. godini života.

Michael Jackson: Zatajilo mu srce

1989 American Music Awards

Na tiskovnoj konferenciji potkraj lipnja 2009., uoči 50 koncerata koje je trebao održati u londonskoj O2 Areni najavio je svoje umirovljenje. Zvučalo je to doista čudno jer je kralj popa bio pred novim obaranjem rekorda.

Prodao je milijun ulaznica. Samo nekoliko dana kasnije, 25. lipnja, u iznajmljenoj kući u Los Angelesu, pronašao ga je bez svijesti njegov osobni liječnik, nakon što je primio vrlo jaki analgetik. Nije mu uspio pomoći, pa je u 12 sati i 22 minute pozvao hitnu. Odmah su započeli s reanimacijom i Jacksona prevezli u bolnicu. 

Pokušavali su ga oživjeti i idućih pola sata, ali je sve bilo bezuspješno. U 14 sati i 26 minuta proglasili suga mrtvim. Michael Jackson umro je u 51. godini života od zatajenja srca. 

Heath Ledger: Popio tablete

Mrtvu australsku filmsku zvijezdu zatekla je spremačica koja je u 15 i 30 ušla u njegovu sobu u stanu na Manhattanu ne bi li ga podsjetila da mu upravo dolazi maserka koju je naručio na seansu.

Kako je pokazala obdukcija, 29-godišnji glumac uzeo je smrtonosnu kombinaciju analgetika i sedativa, a pored njega pronađena je i smotana novčanica. Preminuo je zbog trovanja nizom opijata i benzodiazepina. Istraga je pokazala da je obmanuo nekoliko liječnika jer je nemoguće da bi mu ista osoba prepisala kobnu kombinaciju. 

Prijatelji kažu da je postao depresivan nakon prekida s glumicom Michelle Williams u koju se zaljubio 2004. godine na snimanju hita ‘Planina Brokeback’

River Phoenix: Smrt na ulici

Screenshot

Upravo je snimao posljednje kadrove filma “Dark Blood”. Odsjeo je u svom omiljenom hotelu St James Club and Hotel u Sunset Boulevardu i večer 30. listopada 1993. proveo u The Viper Roomu, klubu Johnnyja Deppa. S prijateljima je otišao u toalet gdje su mu ponudili ‘Persian brown’ - heroin visoke kvalitete.

Čim ga je ušmrkao, počeo se tresti i povraćati. Pokušali su ga smiriti Valiumom.  Sestri Rain, bratu Joaquinu i prijatelju Abbyju požalio se da teško diše i zamolio ih da ga izvedu van. Čim su izašli srušio se na pločnik i ostao ležati raširenih ruku. U 1 i 14 minuta prestao je disati. U bolnici Cedar Sinai Medical Centar liječnici su ga pokušavali reanimirati dvadesetak minuta. Rivera Phoenixa proglasili su mrtvim u 1 i 51. Umro je od zatajenja srca u 23. godini života.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju