Obavijesti

Show

Komentari 2

Pala posljednja klapa: Bulajić tvrdi da mu ovo nije zadnji film

Pala posljednja klapa: Bulajić tvrdi da mu ovo nije zadnji film
2

Proslavljeni redatelj snimio je zadnju klapu filma 'Bijeg do mora'. Kaže da su snimanja bila žestoka, vrlo često radili su i danju i noću. Ipak, Bulajić je ispoštovao rokove

VIDEO

Nikad ne reci nikad. Zašto bi ovo bio moj posljednji film? Nije isključeno da ću još snimati, pa još nisam napunio ni 90 godina, rekao je Veljko Bulajić (89).

Proslavljeni redatelj snimio je zadnju klapu filma 'Bijeg do mora'. Kaže da su snimanja bila žestoka, vrlo često radili su i danju i noću. Ipak, Bulajić je ispoštovao rokove te u Istri i nedaleko od Podgorice snimio sve kadrove, kako je i planirao.

- Samo sam dva dana uzeo za odmor, a već danas počinjem s montažom filma. Zadovoljan sam, ali i umoran. Ponosan sam na ekipu. Lijepe smo dane proveli zajedno - kaže Bulajić.

Dodao je da mu tijekom pauze ni jedan glumac nije radio manguparije. Nahvalio je glumce jer su, kaže redatelj, bili disciplinirani i profesionalni.

Osim što je režirao, Bulajić je i napisao scenarij za svoj film.

- Film sam zamislio kao suvremeni pogled, s distancom, na neka davna vremena. Potpuno je neopterećen politikom - kaže Veljko. Njegovi su dosadašnji filmovi ujedno i najgledaniji u zemljama bivše Jugoslavije, a većina ih se prikazivala na najvažnijim svjetskim filmskim festivalima. Poznat je po tome da je za svoje projekte angažirao filmske zvijezde, pa su tako 1969. u 'Bitki na Neretvi' glumili Yul Brynner i Orson Welles.

U 'Bijegu do mora' doveo je poznate njemačke glumce Toma Wlaschiha (43) te Gerda Rigauera (77). Wlaschiha igra Nijemca koji se nakon 50 godina vratio u zemlju u kojoj je nekad ratovao. On preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti. Uz to se i zaljubi u Hrvaticu (Dijana Vidušin) koja je u ratu ostala bez muža.

Mnogi su se Istrijani iznenadili jer u prva dva mjeseca snimanja nije bio ispaljen ni jedan metak. Puno je statista poželjelo navući vojne uniforme i osigurati si mjesto u ekipi. Stotinjak partizana producenti su pronašli za svega nekoliko sati. Nitko se nije bunio zbog 'titovke'. No kad su tražili četrdesetak njemačkih vojnika, jedva su ih okupili. A onda su iz produkcije poručili da trebaju naciste pa im se odmah javilo 500 dobrovoljaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja