Obavijesti

Show

Komentari 56

Papa Franjo im daje utjehu: 'Plakao sam kad sam ga vidio'

Papa Franjo im daje utjehu: 'Plakao sam kad sam ga vidio'
12

Papa Franju željele su upoznati mnoge zvijezde, poput Angeline Jolie, bračnog para Clooney, Katy Perry, Leonarda DiCaprija... Nekima je susret s njim promijenio život, a neki su plakali od sreće kad su ga vidjeli...

VIDEO

Kad su krizna vremena, mnogi se okreću vjeri kako bi im pomogla da prebrode nedaće koje su ih snašle. Papa Franjo (83) susreo se s mnogim vjernicima, a među njima je bilo i svjetskih celebrityjima, koji su kod njega tražili utjehu. Iako većinom nisu poznati razlozi zbog kojih su zvijezde posjećivale Papu, on im je svima rekao neka se mole za njega, što su oni prihvatili. Mnogima je susret s njim promijenio život pa su se usudili na stvari koje dotad nisu, a nekima je razgovor s Papom bio nezaboravno iskustvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

Oskarovac Leonardo DiCaprio (45) posjetio je Papu u siječnju 2016. godine, a njihov susret trajao je svega 15 minuta. Međutim, i to im je bilo dovoljno da razmjene darove i popričaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Širenje vjere je nešto o čemu trebamo brinuti u svijetu u kojem živimo. Grijeh je uništiti naš planet. Papa me nadahnuo da izađem i pričam o klimatskim promjenama i podržim zajednicu znanstvenika - kazao je Leonardo nakon razgovora s Papom Franjom. 

February 3 2016 : Weekly general audience in St. Peter

Na Josepha Fiennesa (49), zvijezde filma "Uskrsnuće", Papa Franjo ostavio je poseban dojam. Kad se našao s njim plakao je, kaže, kao malo dijete.

- Obuzeli su me snažni osjećaji. Bio je blagoslov što smo se obitelj i ja našli tamo. On je velikodušan čovjek jer svakodnevno radi to što radi. Svakog pogleda u oči i posveti mu vrijeme i energiju... - ispričao je Joseph. 

Pope Francis Meets George Clooney And Richard Gere - Vatican

Glumački svijet naročito voli Papu Franju te ga podržavaju. Salma Hayek (53) nije skrivala oduševljenje kad se susrela s njim u Vatikanu. 

- Ne mogu ga više voljeti - rekla je Salma 2016. godine. S njom su u posjeti bili bračni par Amal (42) i George Clooney (58) te Richard Gere (70). Godinu dana prije njih Angelina Jolie (44) snimala je film "Unbroken" u Italiji pa je imala šansu upoznati Papu Franju. 

January 8, 2015: Pope Francis greets Angelina Jolie, at the Vatican.

Zvijezda serije "Vampirski dnevnici" Candice Accola (32) imala je čast pa joj je 2015. godine Papa blagoslovio nerođeno dijete tijekom posjeta Americi.

- Ostala sam bez teksta. Nisam mogla vjerovati da se to dogodilo - ispričala je.

November 30 2016 : Pope Francis meets with the director Martin Scorsese during a private audience at the Vatican.

Papa je u svom domu ugostio redatelja i producenta Martina Scorsesea (77) i njegovu obitelj. Martin je, kao mladić, razmišljao da postane svećenik, ali to nije ostvario. Postao je zvijezda filmske industrije, a s Papom je razgovarao o svom epskom filmu "Silence". 

Prije četiri godine najpoznatija "kućanica" Eva Longoria (45) imala je putovanje za pamćenje. Na odmoru u Italiji Papa ju je blagoslovio. 

Nisu samo glumci išli kod Pape. Ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi (32) posjetio ga je još 2013. 

- Bez sumnje, danas je bio jedan od najposebnijih dana u mom životu - komentirao je tad Messi. Papa je za Messija rekao kako je jako dobar s loptom.

Kreator društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg (35) imao je čast upoznati Papu u Vatikanu i reći mu što misli o njemu. Razgovarali su o važnosti povezivanja ljudi, pogotovo u dijelovima svijeta koji nemaju pristup internetu. 

- Supruga Priscilla i ja priznali su mu koliko se divimo njegovoj poruci milosrđa i suosjećajnosti te kako je pronašao nove načine za komunikaciju s ljudima u vezi vjere diljem svijeta - ispričao je svojedobno Mark. 

August 29 2016 : Pope Francis meets Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg

Bili su i pjevači u Vatikanu. Kubansko američka pjevačica i spisateljica Gloria Estefan (62) prvi put je upoznala Papu 2013., a dvije godine nakon pjevala mu je kad je posjetio New York. 

Par Katy Perry (35) i Orlando Bloom (43) bili su u Vatikanu na konferenciji "Unite to Cure", a pjevačica je otkrila kako je velika obožavateljica Pape Franje. 

- On vraća poniznost u Crkvu i povezuje se s ljudima. Moja mama se molila za mene cijeli život, nadajući se da ću se vratiti Bogu. Nikad ga nisam ni napustila, samo sam bila pomalo svjetovna, materijalna i vođena karijerom. Ali sad se sve više vrti oko duhovnosti i cjelovitosti - rekla je. 

April 28, 2018 : Audience with participants at

Pokojna soul zvijezda Aretha Franklin Papi je darovala kutiju propovijedi svog oca, velečasnog C.L. Frankina.

- Papa me tražio da molim za njega - rekla je svojedobno Aretha. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'