Show

Komentari 2

Pašteta od ovčetine i skuše je oduševila goste, ali čokolada s tartufima nije: To je kriminalno

Pašteta od ovčetine i skuše je oduševila goste, ali čokolada s tartufima nije: To je kriminalno

Domaćin Leo gostima je darovao vaučere za vožnju brodom i obilazak riječkog akvatorija, ali njegovu večeru ocijenili su s niskih 27 bodova. Imali su mnoge zamjerke na njegovo kuhanje

Ovaj tjedan u 'Večeri za 5 na selu' družit ćemo se s kandidatima s Kvarnera, a prvi domaćin bio je riječki ugostitelj i novinar Leo. Gostima je pripremio spektakularan doček na jedrilici, no kako je večera odmicala, prvotno oduševljenje je splasnulo pa je naposljetku domaćin za svoju večeru dobio 27 bodova.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Poslužio je predjelo naziva Kigo, glavno jelo Kvarnerski beee i desert Jastučići od tartufa - Villa the view, a goste je najviše zanimalo kako će im domaćin pripremiti ovčetinu. Na putu do Lea kandidati su se polako upoznavali, a domaćin je postavljao stol, ali na jedrilici!

- To je baš bilo iznenađenje, totalna ekskluziva - rekla je Erika, a Dalibor dodao: 'Ovo nisam očekivao i stvarno mislim da će ovo biti večer za pamćenje!' Leo je gostima za aperitiv ponudio koktel sa sirupom od lubenice.

- Aperitiv je top, ja sam htjela popiti i Enisov i od Erike. Stvarno je vrhunski - rekla je Nikita, a svidio se i ostalima. Domaćin je poslužio prvo predjelo - paštetu od ovčetine i skuše.

- Bila je odlična i iznenađujuća s obzirom na to da nisam nikad probao ovčetinu i baš je bila dobra - rekao je Dalibor. 'Pašteta je bila top. Ne bih nikad kombinirao ovčetinu i skušu i iznenadio me', rekao je Enis, a svidjela se i ostalima. Potom ih je domaćin malo provozao jedrilicom da im pokaže Rijeku.

- Jedinstven je doživljaj vidjeti Opatiju i Rijeku s mora, stvarno je prekrasno, ovo je bilo savršeno iznenađenje - rekao je Dalibor. 
Nakon vožnje gosti su se preselili u vilu na večeru i jedva su čekali probati ostala jela. Uslijedilo je drugo predjelo - juha od kupusa.

- Juha nije predjelo - rekla je odmah Nikita i otkrila ekipi kako je ona već jednom pobijedila u 'Večeri za 5'.

- Predjelo mi je bilo ukusno - rekao je Dalibor, a Erika je zaključila: 'Juha je juha; jednostavna bazalna juha, detoksicirajuća, nježna.'

Predjelo je dobro prošlo i domaćin je iznio ovčetinu s krumpirom i keljem, a Erika i Dalibor su zaključili kako domaćin nije trebao imati batlera, nego je sve sam trebao napraviti. 'Htio se pokazati u većem sjaju, višem nivou, ali to i dalje nije njegov trud… zbog toga bih ocijenila malo manje', rekla je Erika, a kad je kušala glavno jelo, rekla je: 'Ovca je bila baš dobra.' A premda je Nikita komentirala kako joj je glavno jelo izgledalo tužno, kad ga je probala, rekla je:

- Meso je bilo ekstra fino, ali malo presuho, falio mi je nekakav saftić.

Enisu je također bilo ukusno, baš kao i Daliboru. Za kraj je Leo poslužio čokoladu s tartufima, a gostima se nikako nije svidio izgled. 'Žalosno', rekao je Enis, a Nikita dodala: 'Kriminalno.'

Kad su probali desert, svima je bio previše tvrd.

- Baš i nije zadovoljio, bio je tvrd, suh, nije mi baš bio po guštu - rekao je Dalibor, a Nikita i Enis imali su još zamjerki. 'Okus deserta bio je još kriminalniji. Bilo je prazno, nije bilo ničeg unutra', rekla je Nikita, a Enis zaključio: 'Falilo je nešto, desert je to, treba biti kreme, to treba biti bomba.'

Domaćin je gostima darovao vaučere za vožnju brodom u obilazak riječkog akvatorija, a oni su ovako ocijenili njegovu večeru: Enis je dao ocjenu osam jer je očekivao više od deserta, Dalibor je dao ocjenu sedam zato što na večeri nije bilo kruha i desert je bio suh i tvrd, Erika se također odlučila za sedmicu jer smatra da ovo nije bio samo Leov trud, nego i njegovih pomoćnika, a Nikita je dala peticu uz objašnjenje da juha nije predjelo, meso nije bilo sočno i desert je bio kriminalan. 

Najčitaniji članci