Obavijesti

Show

Komentari 0

Pavičić predstavio novi roman

Pavičić predstavio novi roman
3

Bilo je tu govora o svim Pavičićevim knjigama, dosta ih se uspoređivalo s ranijim uspješnicama i bestsellerima, a na festivalu su se poštovale sve potrebne mjere distance.

VIDEO

Svjetska promocija "Prometejeva sina", najnovijeg romana cijenjenog književnika i kolumnista Jurice Pavičića, održana je na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu. Točnije, na terasi kluba Quasimodo, gdje su se poštivale sve epidemiološke preporuke. Uz autora, o uratku je govorila i urednica Adriana Piteša iz Profila, a predstavljanje je moderirao Srećko Jurišić.

Bilo je tu govora o svim Pavičićevim knjigama, dosta ih se uspoređivalo s ranijim uspješnicama i bestsellerima, pa je tako Jurišić kazao da je njemu "Prometejev sin" bolji od genijalne "Žene s drugog kata". Oba dijela su intrigantna, radnja vuče čitatelja da ne ispušta knjigu iz ruku, ali "Prometejev sin" nije toliko komoran. Prožet je poviješću i politikom. Zapravo, na promociji je najviše govora bilo o ranijim djelima jer je iz njih ovaj roman i potekao. Ovako je to Pavičić objasnio: 

Jurica Pavičić novi je dobitnik Frica: Osvojio je 75.000 kuna!
Jurica Pavičić novi je dobitnik Frica: Osvojio je 75.000 kuna!

- Cijela knjiga izašla je iz priče "Četvrti kralj", objavljene u dvije zbirke. "Prometejev sin" je o čovjeku koji dolazi na rodni otok i otkupljuje zemljište za turističku investiciju. Iz romana "Crvena voda" preuzeo sam jedan od glavnih likova, to je Gorki Šajn, dijete komunističke oligarhije i partizanskog heroja koji sada radi za veliku real-estate kompaniju. Odlučio sam te stvari spojiti i pokušati napraviti priču iz tih elemenata. Inicijalno je počela kao scenarij. U promijenjenom obliku u budućnosti će se Prometejev sin dogoditi kao film, ali u jednom nekom trenutku mi se učinilo da ima puno stvari koje u ekraniziranu verziju neće ući i odlučio sam je usmjerit u pravcu knjige, zatvoriti Šajna kao lik, pa i zatvoriti priču o četvrtom kralju koji u Božićno vrijeme na otok svojih djedova donosi otrovne poklone. Ova knjiga je jako isprepletena prijašnjima - predstavio je autor. 

Adrijani Piteši ovo je peta knjiga na kojoj je radila s Pavičićem. Iza njih su tri romana, zbirka izabranih priča i "Knjiga o jugu". Kaže kako "Jure ne voli kad ga se hvali, ali je s njim prekrasno raditi". 

- Saslušat će uvijek sve što mu kažete, lako donosi odluke i stoji iza njih, nema premišljanja. Raspravljamo ako je potrebno doći do neke odluke, ta suradnja ide jako lijepo da bih ja Juri izdavala knjige svaki mjesec. I ne bi mi bio nikakav problem - kroz osmjeh će urednica i novinarka. 

"Prometejev sin" po sajamskoj cijeni može se kupiti na Mediteranskom festivalu knjige koji će trajati do nedjelje.  

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama