Obavijesti

Show

Komentari 3

Petar Mišo Mihočević bio je domaćin novom kralju: 'Padala je kiša, a on je pokrio i mene...'

Petar Mišo Mihočević bio je domaćin novom kralju: 'Padala je kiša, a on je pokrio i mene...'
3

'Na putu od Ploča prema Stradunu nagli pljusak, oko nas ogromna gužva, njegovi suradnici su bili brži i dodali mu kišobran, on pokrije i mene i stignemo do Straduna'

VIDEO

Nakon smrti britanske kraljice Elizabete II., njezin najstariji sin, kralj Charles III. naslijedio je krunu i njezin tron. Još dok je bio princ, Charles je dva puta posjetio Dubrovnik. Prvi put je došao 1978., a drugi 1996. godine kada ga je kroz Grad vodio Petar Mišo Mihočević, tada još uvijek časnik za vezu Hrvatske vojske, piše Dubrovački.hr.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Što će se događati tijekom perioda žalosti? Počela je 'Operacija Jednorog' 01:18

- Bio sam domaćin onda kraljeviću, od jučer kralju Ujedinjenog Kraljevstva Charlesu i to dva puta. Prvi, kad je došao samo u Dubrovnik i drugi put kad je posjetio Mljet. Što ne ‘proširuje‘ moje poznavanje kraljevske obitelji u nekom sadržajnom smislu, osim mojih mogućih dojmova o jednom čovjeku koji je bio iskreno impresioniran time što sam bio pripadnik HV-a, što je i verbalizirao kao iskreno divljenje svakom borcu za svoju slobodu. Na putu od Ploča prema Stradunu nagli pljusak, oko nas ogromna gužva, njegovi suradnici su bili brži i dodali mu kišobran, on pokrije i mene i stignemo do Straduna. (Ovo je već urbana legenda, ali govorimo o novom kralju. Ne o meni!) - započeo je Petar te nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dubrovnik: MOST-ov kandidat za gradona?elnika Maro Kristi? predstavio izborni program

- Spaljena kuća, odnosno atelier našeg predragog pokojnog slikara Ive Grbića poremetila je protokol jer je on htio razgovarati s Ivom - pun pitanja, uz stopostotnu pažnju. Kraljević koji se divi i suosjeća s jednim slikarom zamotanim u šarenu deku. Utoliko sada imamo, ili bismo trebali imati, jednog prijatelja koji je postao kralj.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

- Moji britanski prijatelji, inače sasvim republikanci i antimonarhisti, danas su iskreno dirnuti odlaskom kraljice koja je, kako god, nad njima bdjela sedamdeset godina. To se uvijek događa kad otiđe neka velika osoba, osobnost. Ne može nas se ne ticati jer su takve osobe utjecale na svijet i njegove mijene i promjene, bez obzira na državne granice. Kroz 70 godina, kraljica Elizabeta je imala puno prilika i, po riječima njenih ‘podanika‘, s njima se je nosila s autoritetom i razumom. Pod njenom rukom se je npr. Ujedinjeno Kraljevstvo ‘pretvorilo‘ u 14 zemalja Commonwealtha. Za neke njene teške privatne i obiteljske situacije znao je svatko. Pa nas se danas mora nekako ticati i njen odlazak.

Što će biti s princem Andrewom? 'Kraljičin miljenik' ostao je bez majčine zaštite usred skandala
Što će biti s princem Andrewom? 'Kraljičin miljenik' ostao je bez majčine zaštite usred skandala

Meni će se uvijek posebno sviđati njena izjava kraljevskom konjušaru kad joj je bilo 6 godina: ‘Želim biti seljanka i imati puno konja i puno pasa‘.

FILE PHOTO: Britain's Prince Charles visits Cambridge

Jer tko voli životinje, voli i ljude. Mislim da je takvom treba pamtiti.

Requiescat in pace, Regina - poručuje Petar Mišo Mihočević, piše Dubrovački.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Oskarovka Michelle Yeoh otkrila da je postala baka: 'Čudo! Ne mogu opisati koliko sam sretna'
NA PRVI DAN NOVE GODINE

Oskarovka Michelle Yeoh otkrila da je postala baka: 'Čudo! Ne mogu opisati koliko sam sretna'

Glumica se u srpnju 2023. godine udala za Jeana Todta. Sada su njezin posinak i njegova supruga dobili svoje prvo dijete

Novi detalji o smrti Matthewa Perryja: Liječnici ga oživljavali u vodi, nisu ga prebacili u bolnicu
TRAGIČNA SMRT 'PRIJATELJA'

Novi detalji o smrti Matthewa Perryja: Liječnici ga oživljavali u vodi, nisu ga prebacili u bolnicu

Liječnici su pokušali spasiti Perryja dok je još bio u jacuzziju, no pokušaji da ga ožive bili su neuspješni te su ga proglasili mrtvim na mjestu događaja, pišu strani mediji
Preminuo legendarni Milo Hrnić
u 74. GODINI

Preminuo legendarni Milo Hrnić

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama