Obavijesti

Show

Komentari 121

Petković: R. Braus nije operni pjevač, on falša i nema ritma

Petković: R. Braus nije operni pjevač, on falša i nema ritma
5

PODRŽAVA ŽIRI Profesor pjevanja Tonči Petković Brausa smatra lošim pjevačem. Maestro Kranjčević brani Ronalda i kaže da je žiri prema njemu stroži

VIDEO

Onoliko puta koliko je Braus bio pozicioniran iznad posljednjeg ili pretposljednjeg mjesta, toliko puta je bio nezasluženo nagrađen, kaže profesor pjevanja Tonči Ante Petković. Operni solist i vokalni pedagog zamjerio je mlađem kolegi izjavu: “Malo mi se bljuje od žirija”. Smatra da kao pjevač koji falša i nema ritma to nije smio izjaviti.

- Sramim se ovakvih izjava čovjeka kojeg u medijima, na televiziji, predstavljaju kao opernog pjevača, a koji nikad i ni u jednoj našoj opernoj kući, kao što su opera HNK u Rijeci, Splitu, Zagrebu ili Osijeku, nije ništa otpjevao niti pustio glasa. Europu ili svijet da ne spominjemo. Bio je na tri audicije i nisu ga primili - nastavlja Petković.

S Korčulaninom se ne slaže Branko Blaće, solist kazališta Komedija. On je učio pjevanju brojne glumce, a među njima i dobitnicu britanskog kazališnog Oscara Zrinku Cvitešić (35).

- Svrha svakog showa je zabaviti se, pa tko voli neka gleda. Inače uvijek se može prebaciti program. Ne znam čemu tako teške riječi. I meni se povraća kad čujem žiri nekih drugih sličnih showova jer melju gluposti - kaže Blaće (62).

I Petković je svjestan da “Tvoje lice zvuči poznato” nije natjecanje opernih pjevača, nego zabavni show. Zato se, dodaje, do sada nije ni bunio na Brausove izvedbe. Manje ga, kaže, smeta Ronaldova nepostojeća tehnika pjevanja i predstavljanje kao opernog pjevača. Naljutio se kad je uvrijedio žiri.

Nova TV

- Glavni problem i jest u žiriju. Goran Navojec je vokalni invalid koji nema što govoriti o pjevanju - dodaje Blaće. No Petković ističe da Navojec dobro svira saksofon, pa može procijeniti pjeva li netko dobro ili ne.

- Imitirajući Ivu Robića Braus je pokazao da ne zna ništa. Već poslije prve emisije zvali su me studenti. Čudili su se kako je moguće da operni pjevač pjeva falš i bez osjećaja za dinamiku - tvrdi Petković.

No profesor Vladimir Kranjčević (78), čiji su đaci bili i Blaće i Petković, o Brausovu glasu i tehnici misli drugačije od Petkovića.

- Gledao sam ga nekoliko puta u showu i doista je žiri prema njemu stroži nego prema drugima. Braus je odličan pjevač s pravim muškim baritonom. Siguran je u intonaciji, ritmu i ulogama. Dirigirao sam mu često i uvijek je suvereno vladao pozornicom - kaže Kranjčević. Prozvani Braus (41) ne zamara se njegovim kritikama. Ističe da ga uopće ne zanimaju.

Pjeva, snima CD-e i vodi operne umjetničke trupe

Braus je utemeljio “Operu B.B.”, prvu hrvatsku putujuću opernu trupu. Umjetnički je voditelj i producent vedrog glazbenog ciklusa “Opereta mix pod maskama” i Međunarodnog kulturnog centra u Rovinju. Objavio je jedan glazbeni CD. 

I na nastupima u živo bude dobar

Stipica Kalogjera misli da je Braus dobar pjevač. Dirigirao mu je u showu Ljupke Dimitrovske i kaže da je taj nastup odlično odradio.

Dobro je imitirao Terezu Kesoviju

Skladatelj Alfi Kabiljo gledao je Brausa jedino u imitaciji Tereze Kesovije. Pjesma “Prijatelji stari, gdje ste” zvučala mu je sasvim u redu.

S njim se rado popnem na binu

Sopranistica kazališta Komedija Danijela Pintarić često pjeva s Brausom. Kaže da je jako dobar pjevač s kojim joj je užitak biti na pozornici.

Nije u Scali, nego u zabavnom showu

Branko Blaće kaže da Braus sigurno nije veliki operni pjevač. Prosječan je, ali nije u milanskoj Scali da bi mu se gledao svaki detalj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...