Obavijesti

Show

Komentari 54

Petru Plantak u Izazov šefa kuhinje vode dobri žablji kraci

Petru Plantak u Izazov šefa kuhinje vode dobri žablji kraci
30

Zahvalna sam žabljim kracima i veselim se sutrašnjem izazovu gdje ću biti šegrt chefu, rekla je Petra koja bi voljela da je u Izazovu opet na redu fransuska kuhinja

VIDEO

U Testu kreativnosti glavnu namirnicu birala je Petra Gerić. Marko Palfi smatra da biranje glavne namirnice u desetom tjednu više nije problem. Misli da bi u odabiru trebalo biti meso. Petri Plantak se sviđa što su ušli u Tjedan europske kuhinje. Budući da je dosta vremena odmaklo otkad su kandidati u izolaciji, normalno da se osjeti blaga kriza, Časlavovo je mišljenje. U toj 'krizi' mu pomažu novostečeni prijatelji. 

Petra Gerić rekla je da neće ići 'ziheraški' u odabir namirnice, već bi voljela nešto s čim se može poigrati. Ostali kandidati joj nisu pokušavajli puno toga sugerirati već su jednoglasno rekli 'Nemoj ribu!'. 

- Imunitet bi sad već jako dobro došao u ovoj fazi natjecanja - rekla je Petra koja se nadala da će odabirom glavne namirnice iznenaditi. Petra je mogla birati između žabljih krakova kao predstavnika francuske kuhinje, belgijske čokolade i feta sira koji simbolizira grčku kuhinju. 

- Niti sam jela niti sam probala žablje krakove i zato ih danas biram - odlučila je Petra. Radovan je rekao da su za francusku kuhinju najvažniji svježa namirnica, maslac i strpljenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mate je objasnio da su žablji kraci slični piletini, zahtijevaju kratku termičku obradu te uz njih dobro odgovaraju češnjak i vino. Petra je imala pravo na odabir šest dodatnih namirnica i za to je imala dvije minute, dok su ostali imajli pravo na pet dodatnih namirnica, ali samo jednu minutu. Za kuhanje su na raspolaganju imali pola sata. 

Kandidati zadovoljni odabirom glavne namirnice, ali ne i vremenom

Marko Palfi misli da je Petra odlično odabrala namirnicu i bio je jako sretan što rade francusku kuhinju. I Ivani se svidio Petrin odabir namirnice. Petri Gerić bilo je dosta zanimljivo raditi žablje krake prvi put. Zadnjih par minuta bila joj je  'panika zbog krumpira'. Nije bila zadovoljna s prezentacijom i mislila je da bi joj žiri to mogao zamjeriti. 

- Ne vjerujem da sam među najboljim jelima, nemam pojma kako bi to uopće trebalo biti - rekla je Ines koja je meso pekla doslovno do zadnjih 30 sekunda nakon čega je stavljala sve na tanjur. Dodala je kako ne zna kako će se korabica stopiti sa žabama. 

- Danas će članovi žirija sigurno biti kritični, oštri. Iako je bilo malo vremena, oni žele jelo na tanjuru - rekla je Ines. 

Petra Plantak je zadnje dvije minute još uvijek kuhala. Priznaje da danas nije baš briljirala. Osjećala je 'presing već na početku samog kuhanja' radi minute za odabir u smočnici i 30 minuta koje su imali na raspolaganju za kuhanje. Današnje jelo nazvala je 'Svaka ima svoj faktor' zbog prezentacije četiri kolutića i četiri nožice. Kike je rekla da bi joj žiri mogao zamjeriti jednostavnost i da bi se njezino jelo najviše moglo svidjeti Mati. Časlav bi se svojim jelom danas svrstao u 'gornji dom'. 

Kike na galeriji zbog sirovog mesa

Prvi na redu za kušanje je bio Nikola. Mate mu je govorio da vrhnje za kuhanje koje je on koristio ne može biti baza za umak osim u lošim restoranima i špageterijama. 

- To je nespretno, ali je ukusno. Ovaj način prezentacije probaj malo unaprijediti - komentirao je Dino jelo Petre Gerić. Radovanu je jelo Petre Plantak bilo fino. Dinu je bilo ukusno, ali mu je batat bio presladak. I Mati je bilo ukusno, ali bi malo promijenio prezentaciju. Mati nije bilo jasno što je to što je Ivana pripremila. Bilo mu je ukusno, ali nije znao je li to brodet, varivo ili juha. I

- Vi mene ne razumijete što vam govorim - rekla je Ivana Mati nakon bezuspješnog pokušaja objašnjenja. Odgovorio joj je da se ne razbacuje terminologijom koja nema temelja. 

- Ovo nije verzija ničega - rekao joj je nakon čega je Ivana zakolutala očima. Kad ju je o tome pitao Dino, potvrdila je da je sama sebi kolutala očima. Potom je Kike završila na galeriji jer su joj žablji kraci ostali sirovi. 

- Niste se baš proslavili s ovim tanjurom - rekao je Radovan Časlavu. 

- Ivana je dobila lekciju, malo je bilo neugodno za slušati. Naljutila je žiri, ali branila je sebe i svoje jelo. Ja to ne bih mogla. Ne bih se usudila. Hrabra je. Ja na žiri gledam kao na mentore i šefove na poslu i gledam da imam respekta prema njima - rekla je Petra Gerić. 

Jelo 'Svaka ima svoj faktor' Petru Plantak vodi u Izazov šefa kuhinje

Ivona Kristina završila je na galeriji. Žiri nije odabrao tri najbolja jela već samo jedno. I to ono Petre Plantak. 

- Sviđa mi se čak i naziv jela. Simpatičan je i kreativan - komentirao je Mate. 

- Bilo je za očekivati da neće biti troje najboljih - rekla je Petra Gerić. Nada se da će njezina imenjakinja ovaj put uspjeti u osvajanju imuniteta. Kiki je danas bio zanimljiv dan. Zadovoljna je sobom osim malog gafa koji joj se dogodio. Petra Plantak, nadimka P.P., veseli se ponovnom Izazovu šefa kuhinje. Za imunitet nema osjećaj, sam izazov joj je nagrada. Voljela bi da je ponovno na redu francuska kuhinja, ali može biti bilo što. 

- Zahvalna sam žabljim kracima i veselim se sutrašnjem izazovu gdje ću biti šegrt Chefu - zaključila je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'