Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Pjesma Dina Dvornika opet će se oriti Prokurativama u Splitu

SUDBINA Dino je napisao pjesmu ‘Pape moj’ za pokojnog oca Borisa. Nije je dovršio jer je nekoliko mjeseci poslije umro. Pjesmu će na Splitskom festivalu ove godine izvesti mladi pjevač

Foto: Promo

Nikad objavljenu skladbu Dina Dvornika na Splitskom festivalu u srpnju izvest će splitski pjevač Lovre Lučin (24).

Nakon što je u ožujku 2008. preminuo Boris Dvornik, Dino je počeo raditi pjesmu “Pape moj”, koju je posvetio pokojnom ocu. Skladao je melodiju, no tekst nije stigao napisati. Preminuo je u rujnu 2008., šest mjeseci nakon oca Borisa. Pjesma je godinama stajala u ladici Srđana Sekulovića Skansija (43), koji je Dinu napisao pjesme “Hipnotiziran” i “Pelin i med” s posljednjeg albuma koji je “kralj funka” izdao prije smrti - “Pandorina kutija”.

- Prije godinu dana skužio sam da imam Dinovu pjesmu ‘Pape moj’. Nazvao sam Dinovu suprugu Danijelu da je pitam mogu li napisati tekst. Ćutio sam kako bi on o ocu razmišljao. Pjesmu sam napisao u roku od 10 do 15 minuta. Danijela se pjesmom oduševila - ispričao nam je Skansi.

Samouki pjevač: Lovre Lučin je po struci je zubotehničar, a glazbom se bavi od 14. godine. Prozvali su ga hrvatskim Michaelom Bubleom. Foto: Promo

Pjesmu su Danijela i Skansi odlučili dati splitskom glazbeniku Lovri Lučinu.

- Razmišljao sam da bi to trebao biti netko mlad, tko je u soulu i funku - kaže Skansi.

Lovre je samouki pjevač, po struci zubotehničar. Ovo mu je prvi nastup na Splitskom festivalu. Početkom godine nastupao je na Zagrebačkom festivalu, kad mu je Skansi i ponudio pjesmu.

- Naravno da sam počašćen što ću otpjevati Dinovu pjesmu. Oblikovao me kao glazbenika. Splićanin sam i odmalena sam okružen njegovom glazbom - kaže Lovre.

Na Splitskom festivalu i ove godine nastupa Dinov brat Dean Dvornik (54) s pjesmom “Godine tri”. I Dean je nakon smrti oca Borisa posvetio mu pjesmu “Pape”, koju je izveo na Šibenskom festivalu. S Deanom je tad trebao pjevati i Dino, no odustao je jer, kako nam kaže Dean, Dino nije bio siguran da će je dobro otpjevati zato što je riječ o baladi. Prije 22 godine Dino je na Splitskom festivalu pobijedio s pjesmom “Ništa kontra Splita”.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Povratak na Prokurative najavio je i Mladen Grdović (58), koji je lani pobijedio. Ove godine, rekao nam je, dolazi sa suprugom Brankicom i kćeri Sarom (13). Na Prokurative se vraća i Krunoslav Kićo Slabinac (73).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message