'Pjesme su pale u drugi plan, Eurosong je postao Eurovideo' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 28

'Pjesme su pale u drugi plan, Eurosong je postao Eurovideo'

'Pjesme su pale u drugi plan, Eurosong je postao Eurovideo'
1

Vizualno je to doživjelo svoj vrhunac, zbilja je spektakularno. Ali zato ne mogu reći da sam posebno zapamtio neku pjesmu. Rekao bih da je Eurosong postao Eurovideo, kaže Dujmić

VIDEO

Da britanski navodno politički list Independent išta valja, onda ne bi pisao o Eurosongu. To je sve što mogu reći o njihovu izboru ‘Rock Me Baby’ među najlošije pjesme pobjednice na Euroviziji, kaže skladatelj pjesme Rajko Dujmić.

Englezi su ismijali pjesmu kojom je grupa Riva 1989. donijela prvu pobjedu na Eurosongu tadašnjoj Jugoslaviji.

- Iz neobjašnjivih razloga radnja svakog filma snimanog osamdesetih obvezno je smještena u pedesete. E, pa takva je i ‘Rock Me Baby’. Da je pobijedila pedesetih, sve bi bilo u redu, ali zakasnila je gotovo 40 godina - kažu u Independentu. Ta kritika nije pretjerano uznemirila ni drugog autora pjesme - Stevu Cvikića.

- Neka rade što žele. Glazba je subjektivna, a ne objektivna. Što se mene tiče, drago mi je da išta pišu - kaže Cvikić koji godinama ne gleda Eurosong. Natjecanje je zato pozorno pratio Rajko Dujmić.

- Vizualno je to doživjelo svoj vrhunac, zbilja je spektakularno. Ali zato ne mogu reći da sam posebno zapamtio neku pjesmu. Rekao bih da je Eurosong postao Eurovideo - kaže Dujmić.

Izvedbu Nine Kraljić, tvrdi, nije gledao pa je ne može ni komentirati. Uoči Eurosonga bio je nezadovoljan time što su pjesmu 'Lighthouse' napisali stranci.

- Nije se pitalo publiku, ljude pod čijom zastavom ide pjesma. Nije to trebala biti moja niti pjesma Zrinka Tutića, došli su mlađi, ali ne vidim razlog zašto im nije dana prilika - ljutio se skladatelj. 

Pjesmu 'Rock Me Baby' bivša pjevačica grupe Riva Emilija Kokić izvodi i danas, 26 godina nakon pobjede. Iako je nakon izlaska iz benda gradila solo karijeru, Emiliji se nikad nije posrećilo da u repertoaru ima barem još jedan takav hit.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Nećak Dražena Petrovića za 24sata: 'Ponosan sam što glumim u filmu o mom stricu'
MARKO PETROVIĆ

Nećak Dražena Petrovića za 24sata: 'Ponosan sam što glumim u filmu o mom stricu'

Plus+ Obitelj Petrović film će pogledati na premijeri u Šibeniku na Draženov 60. rođendan • Marko Petrović igra Draženovog suigrača iz Cibone • Producenti Zdjelarević i Šiber na filmu su radili osam godina