Obavijesti

Show

Komentari 12

Počelo je suđenje Weinsteinu: Prijeti mu doživotna kazna?

Počelo je suđenje Weinsteinu: Prijeti mu doživotna kazna?
7

Više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualno zlostavljanje od početka pokreta #MeToo u listopadu 2017. Porotnici razmatraju samo dvije optužbe koje su podnijele bivša glumica Jessica i bivša asistentica

VIDEO

Porota kaznenog suda na Manhattanu počela je u utorak vijećati nakon tri i po tjedna rasprava na suđenju holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu (67) po optužbama za silovanje. Filmskom mogulu prijeti doživotna zatvorska kazna ako ga njujorška porota koju čini sedam muškaraca i pet žena, osudi za predatorski seksualni napad, silovanje i kriminalni seksualni čin. 

- Morate odlučiti o konačnom pitanju: je li tužiteljstvo dokazalo krivnju (optuženog) izvan svake razumne sumnje - rekao je porotnicima sudac James Burke, koji je predsjedao sudskim raspravama. Porota se povukla na vijećanje oko 11.30 po mjesnom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:20

Više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualno zlostavljanje od početka pokreta #MeToo u listopadu 2017. Porotnici razmatraju samo dvije optužbe koje su podnijele bivša glumica Jessica Mann i bivša asistentica produkcije Mimi Haleyi. 

Film producer Harvey Weinstein arrives at the 1st Precinct in Manhattan in New York

Mann (34) je optužila Weinsteina za silovanje u ožujku 2013., a Haleyi da ju je natjerao na oralni seks u srpnju 2006. Suđenje, koje je počelo 22. siječnja, pokrenulo je složena pitanja oko pristanka na seksualni odnos i zloporabe moći. U unakrsnom ispitivanju, i Mann i Haleyi priznale su barem jedan sporazumni seksualni susret s Weinsteinom nakon navodnih napada. 

Film producer Harvey Weinstein sits inside Manhattan Criminal Court during an arraignment in the Manhattan borough of New York

Weinsteinovi odvjetnici su na sudu iznijeli desetke emailova i tekstualnih poruka po kojima su i Mann i Haleyi nastavile imati prijateljski odnos s Weinsteinom godinama nakon navodnih napada. Njegov tim tvrdi da su se odnosi dogodili uz pristanak te da su one koristile seks za napredovanje u karijeri. 

FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein departs from a court hearing in New York

Porota je čula svjedočenja još četiriju žena. Glumica Annabella Sciorra rekla je da je Weinstein na zimu 1993. ili 1994. ušao u njezin stan i silovao je. Optužba je zastarjela pa se ne može tretirati kao odvojen zločin, ali mogla bi djelovati kao otežavajući faktor koji bi išao u prilog najozbiljnijoj optužbi u slučaju, predatorskom seksualnom napadu, zbog kojeg se može dobiti doživotna kazna zatvora. 

FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein arrives at New York Supreme Court in Manhattan in New York City

Tužitelji su pozvali ostale tri žene kako bi njihova svjedočenja osnažila dokaze o Weinsteinovoj namjeri, ali nisu ga optužili za zločine povezane s njihovim svjedočenjima. U završnim argumentima u četvrtak, odvjetnica Donna Rotunno pozvala je porotnika da postanu "nepopularni" i oslobode Weinsteina. Rekla je da su tužitelji nisu iznijeli nikakve forenzičke dokaze i nemaju svjedoke. 

Pictures of the Year

Porota mora donijeti jednoglasnu odluku za svaku točku optužnice. Ako to ne uspiju učiniti, sudac može poništiti suđenje. Weinstein se suočava s odvojenim istragama o seksualnim zločinima u Los Angelesu i također je predmet nekoliko građanskih tužbi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

13:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja