Obavijesti

Show

Komentari 0

Pogledajte 'Vješticu Hillary' i hit goste u Filozofskom teatru

Pogledajte 'Vješticu Hillary' i hit goste u Filozofskom teatru
1

Riječ je o najgledanijim predstavama o kojima se mnogo pisalo u medijima. Danas vam donosimo dječji igrokaz 'Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas', te filozofske teatre s Tariqom Alijem i Hitom Steyerl

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na web stranici #zajedno24sataYouTube kanalu i portalu 24sata

Suradnja 24 sata i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta uz snimateljsku i tehničku podršku Croatia Filma se nastavlja i donosi još jednom u vaše domove najbolje predstave s repertoara nacionalne kazališne kuće.

Digitalni teatar: Pogledajte 26 super predstava na 24sata.hr
Digitalni teatar: Pogledajte 26 super predstava na 24sata.hr

Riječ je o najgledanijim predstavama o kojima se mnogo pisalo u medijima, a neke od njih su izazivale i kontroverze. Tako će se na 24sata ponovno naći komedija 'Tko pjeva zlo ne misli', pa 'Ciganin, ali najljepši', zatim drama 'Ljudi od voska', Shakespeareov 'Kralj Lear', drama Josipa Kosora 'Žena' i mnoge druge. Danas vam donosimo tri hita...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dječji igrokaz s glazbom 'Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas' nastavak je predstave 'Vještica Hillary'.

POGLEDAJTE VIDEO:

 U prekrasnome prostoru kazališnoga foajea najmlađi su pratili uz pratnju roditelja nove priče i zgode omiljene operne vještice, koja je nestašna i rođena davne 1664., no i danas djeluje poput tinejdžerice. Ovaj je nastavak, u režiji Krešimira Dolenčića, napravljen prije dvije godine. U njemu glume Mirta Zečević, Ivanka Boljkovac i Tvrtko Stipić.

Najmlađima se dočarava raskošan svijet opere na jednostavan način ili kako kaže Hillary:

- Opera ima priču. Isto kao što film ima priču. Ili videoigra. Ili knjiga. Sve o operi pitajte mene, ja vam sve znam jer me Maria naučila. Mogu biti prva vještica doktorica opere. Čak sam smislila u glavi jedan libreto. 

Hit: Klikni i gledaj Puccinijevu operu 'Turandot' na 24sata.hr
Hit: Klikni i gledaj Puccinijevu operu 'Turandot' na 24sata.hr

Slavni britansko-pakistanski intelektualac i dragi gost hrvatske publike, Tariq Ali (76), u Filozofskom teatru u HNK gostovao je u listopadu 2016. godine. Sada možete pratiti njegovo gostovanje kod filozofa i pisca Srećka Horvata (37).

Ali je rođen u pakistanskome Lahoreu, koji je u to vrijeme bio pod britanskom upravom u sastavu Indije. Tijekom studiranja na sveučilištu Punjab, Tariq Ali je organizirao studentske prosvjede protiv pakistanske vojne diktature. Kako bi izbjegao višegodišnju zatvorsku kaznu, bio je prisiljen emigrirati u Englesku. Zbog svojih opozicijskih stavova prema pakistanskoj diktaturi 60-ih godina, stalni egzil je pronašao u Velikoj Britaniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objavio je niz knjiga kao što su 'Sukob fundamentalizma', 'Bankar za sve sezone', 'Bush u Babilonu', 'Obamin sindrom', 'Ekstremni centar', itd. Koautor je scenarija za dokumentarni film Olivera Stonea 'Južno od granice' i autor drame 'Nove pustolovine Don Quijotea' u kojoj propitkuje identitet i društvenu poziciju Don Quijotea u 21. stoljeću.

Njemačka umjetnica i teoretičarka umjetnosti Hito Steyerl (54) bila je gošća Filozofskog teatra u kazališnoj sezoni 2018. godine. Sada na YouTube kanalu 24sata možete pratiti njezin razgovor s filozofom Srećkom Horvatom o njezinom radu te o stanju u suvremenoj umjetnosti, ali i svijetu. 

Njezini video radovi i instalacije zasnovane na povijesnim i političkim narativima, bavljenje digitalnom kulturom i pitanjem identiteta te oštri tekstovi i javni nastupi, uvijek odjekuju diljem svijeta umjetnosti, pa je Hito Steyerl nedavno proglašena najutjecajnijom ličnošću suvremene umjetnosti u 2017. godini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na poznatoj listi od 100 najutjecajnijih ličnosti u svijetu umjetnosti koju objavljuje magazin ArtReview, prvi se put na samome vrhu našla žena. Umjetnost je moćna ili je u najmanju ruku konstrukt različitih snaga, koje nisu uvijek pozitivne. To je nešto što Steyerl prepoznaje. Našla se na vrhu liste zbog kontinuiranih pokušaja da poremeti odnose moći, napisao je ArtReview.

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitiramo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Balet 'Labuđe jezero' 1. i 2. čin POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' 3. i 4. čin POGLEDAJTE OVDJE

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Tariquom Alijem POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Modrobradi' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Žena' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Adel i Mara' POGLEDAJTE OVDJE

Filozofski teatar s Paulom Masonom POGLEDAJTE OVDJE.

Balete 'Tamni pejzaži' i 'Bolero' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Tartuffe' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Apoksiomen' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ivanov' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Elizabeta Austrijska - Sissi' POGLEDAJTE OVDJE.

Ljubavnu operu 'Manon Lescaut' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Romeo i Julija' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Na kraju tjedna' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Gospoda Glembajevi' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE.

Dječji igrokaz 'Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Peer Gynt' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Turandot' POGLEDAJTE OVDJE.

'Zimsku priču' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Don Carlo' POGLEDAJTE OVDJE. 

Filozofski teatar s Hitom Steyerl POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Čarobna frula' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Francom B. Bifom POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

https://zajedno.24sata.hr/

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata

GLEDAJTE U ČETVRTAK U 17 SATI Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Labuđe jezero' koje vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata
HNK i 24SATA VAM DARUJU

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata

Hit predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' iščekivala se s nestrpljenjem, a na kazališne daske postavio ju je redatelj Rene Medvešek. Publika ju je s oduševljenjem prihvatila nakon prvih izvedbi u rujnu 2017.
Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata

GLEDAJTE DANAS Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Eru s onog svijeta' kojeg vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma