Obavijesti

Show

Komentari 0

Politički vrh izrazio sućut obitelji Borisa Dvornika

Politički vrh izrazio sućut obitelji Borisa Dvornika
3

Predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader i ministar kulture Božo Biškupić izrazili su sućut obitelji Borisa Dvornika

VIDEO

Predsjednik Mesić poslao je u povodu smrti Borisa Dvornika brzojav sućuti njegovoj obitelji u kojemu ističe da je on bio jedan od najvećih glumaca ne samo hrvatske kinematografije, nego i cijele bivše države, čiji je rad snažno obilježio hrvatsku filmsku, televizijsku i kazališnu scenu.
- Njegove antologijske glumačke kreacije osigurale su mu s pravom veliku popularnost kod najšire publike koja se nerijetko poistovjećivala s likovima punim života, prštave energije i mediteranskog temperamenta. Velik broj filmskih i televizijskih uloga nije ga spriječio da uspješno nastupa u kazalištu, posebno u operetama, pred zahtjevnom splitskom publikom - stoji među ostalim u brzojavu sućuti predsjednika Mesića.
Ministar kulture Božo Biškupić uputio je obitelji Borisa Dvornika brzojav u kom izražava sućut zbog prerane smrti velikana hrvatskog glumišta, koji je, kako je istaknuo, obilježio naše vrijeme.
- S njegovom odlaskom suvremeno hrvatsko glumište gubi jednog od svojih najvećih sudionika, markantnog glumca koji je u nekoliko desetljeća filmske i kazališne karijere ostvario impozantan opus. Od njegovog prvog velikog uspjeha u filmu "Deveti krug'' do serije "Duga mračna noć", Boris Dvornik nanizao je stotine uvjerljivih likova koji su nas uvijek oduševljavali svojom životnom uvjerljivošću. Bio je idealan tumač mediteranskog duha i humora koji su mu bili najbliži i bez njega bi mnoga filmska i kazališna ostvarenja bila umjetnički siromašnija. Simpatičan i jednostavan, duhovit i vedar, Boris Dvornik svakoj je ulozi znao udahnuti specifičan život ostvarujući likove kojima smo uvijek vjerovali. Otišao je prerano, ali sebi na primjeren način kao aktivni glumac, koji je do zadnjeg trena ispunjavao svoje umjetničko poslanje - kaže se u brzojavu sućuti ministra Biškupića.

BRZOJAV VLADE RH I DR. SC. IVE SANADERA
Poštovana i draga obitelji Dvornik,
Iskreno suosjećam s Vama u tuzi za Vašim Borisom.
Rad i djelo velikana hrvatske kazališne, filmske i televizijske scene ovjenčan je brojnim nagradama i priznanjima.
Borisov izniman temperament, dobrota i domoljublje nagnali su ga da se u ključnim trenucima stvaranja hrvatske države uključi i u politički život. Na svemu tome neizmjerno smo mu zahvalni.
Naraštaji ljubitelja kazališne, filmske i tv umjetnosti zauvijek će se sjećati njegovih neponovljivih glumačkih ostvarenja .
Gospodin Boris Dvornik svojim je osebujnim talentom i duhovitošću, uvijek prožetima specifičnim dalmatinskim šarmom, s lakoćom stjecao naklonost publike i izvan hrvatskih granica pa će njegova iznimna glumačka ostvarenja ostati trajno utkana kao doprinos hrvatskoga umjetničkog stvaralaštva u širim kulturnim okvirima. Nedostajat će njegov temperament i osebujni glumački pristup, a ime Borisa Dvornika velikim će slovima ostati zabilježeno u povjesnici hrvatskog glumišta.
U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'