Show

Komentari 2

Ponovno na daskama: Kultna 'Audicija' slavi 33. rođendan

Ponovno na daskama: Kultna 'Audicija' slavi 33. rođendan

PONOVNO ZAJEDNO S gotovo istom glumačkom postavom sarajevska kultna predstava ‘Audicija’ kreće na svjetsku turneju u sklopu koje će posjetiti i Zagreb

Veselim se staroj publici koja je već gledala prestavu i novoj koja to još nije, izjavio je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Sarajevska kultna predstava “Audicija” kreće u novu turneju s gotovo cijelom originalnom glumačkom postavom. Predstava je nastala krajem 1984. na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, a sad će na inicijativu producenta Adnana Mundžića obići prvo države bivše Jugoslavije, zatim europske zemlje, a nastupit će i u Kanadi, SAD-u i Australiji.

Turneju su, rekao je Mundžić Al Jazeeri, nazvali “033” jer su prošle već 33 godine od prve izvedbe predstave, ali i zato što je to pozivni broj za Sarajevo iz kojeg potječu te iz kojeg će 5. listopada krenuti s nastupima.

Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić dio su glumačkog postava kojeg će publika nakon dugo vremena ponovno gledati zajedno. U subotu, 28. listopada, u 20 sati nastupit će u zagrebačkom Lisinskom.

- Rado se sjećam kad smo 1988. rasprodali 33 prestave. Tih mjesec dana zamijenili smo dan i noć. Noću smo igrali, a danju se odmarali - ispričao je Emir.

Najčitaniji članci