Obavijesti

Show

Komentari 113

Popadići: Familija svih familija na našim malim ekranima...

Popadići: Familija svih familija na našim malim ekranima...
10

Beogradska obitelj iz serije ‘Bolji život’ redefinirala je što na ovim prostorima znači popularna domaća serija, odsad je i mlađi gledatelji imaju prilike pogledati na Pickboxu

VIDEO

Oni su krajem osamdesetih bili obitelj Popadić, najpopularnija obitelj u ovim krajevima i prototip žanra dramedije u kojoj su se kroz humor provlačile i ozbiljne životne teme s kojima se publika itekako mogla povezati.

Majka i otac bili su Marko Nikolić i Svetlana Bojković, stariji je sin Boris Komnenić, kći je Lidija Vukićević, a Dragan Bjelogrlić je najmlađi sin. Od 1987. do 1991. godine njihove su životne pustolovine bile među najgledanijim jugoslavenskim serijama svih vremena (do 4. lipnja možete je besplatno gledati na Pickboxu), a prije godinu dana glumci su se susreli kako bi proslavili 30. godišnjicu serije koja je od njih učinila zvijezde.

Popadić iz 'Boljeg života': Pio sam od mladosti i teško obolio
Popadić iz 'Boljeg života': Pio sam od mladosti i teško obolio

- Kao da je jučer bilo - prokomentirao je Marko Nikolić, koji je u seriji glumio Dragišu Popadića, “glavu” peteročlane obitelji. Nikolić je nedavno progovorio o tome kako je prebolio karcinom.

- Ne bih lažno moralizirao, prestao sam piti i pušiti zbog straha od smrti. Kada sam prije tri godine saznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman učiniti sve samo da ostane živ - rekao je 71-godišnji glumac, kojega gledatelji najbolje pamte kao Dragišu Popadića, zvanoga Giga Moravac, upravo iz “Boljeg života”. Usprkos bolesti kultni je srpski glumac i dalje radio snimajući serije i filmove.

VIDI OVO: KVIZ: U kakvoj ćeš kući živjeti?

Mama Emilija, odnosno Svetlana Bojković (70), jedva je tada dočekala susret ekipe sa seta. Ona je kao supruga srpskog ambasadora godinama živjela u Finskoj.

- To nije bila samo serija. To je bilo razdoblje u kojem smo svi nekako veseli i ljepše živjeli. Tu smo seriju stvarali u divnoj atmosferi - rekla je Svetlana te dodala da je na setu popularne serije uvijek bilo zabavno. Upravo zbog toga, smatra glumica, “Bolji život” je bio golemi hit. Njezinu je kćer tad glumila Lidija Vukićević (55) koju su zbog te uloge prozvali seks-simbolom, a šuška se kako je uloga trebala ići nekome drugome. 

Prvo su je ponudili legendarnoj pokojnoj prvakinji HNK Eni Begović, koja je odbila ulogu zbog obveza koje je tad imala u kazalištu, i a baš ni prihvaćala televizijske projekte.

- Išla je iz projekta u projekt, a u ‘Boljem životu’ sigurno nije mogla glumiti jer je imala obveze u kazalištu. Igrala je te godine u predstavi ‘Skup’ Marina Držića na Dubrovačkim ljetnim igrama, a pripremale smo zajedno predstavu ‘Grička veštica’ po tekstu Marije Jurić Zagorke” - izjavila je svojedobno Enina sestra, glumica Mia Begović.

Uloga Violete proslavila je Lidiju Vukićević koja je osvojila srca gledatelja i to joj je najveća uloga koju je imala u glumačkoj karijeri. Lidija se prisjetila jednog “incidenta” kada su glumci nakon cjelodnevnog snimanja “nasrnuli” na pečenu svinju koja je trebala “glumiti” novogodišnji ručak obitelji Popadić.

- Bili smo toliko gladni da smo pojeli cijelu svinju iznutra, ali smo pazili da ostane forma, pa je inspicijent mora staviti novine da popuni tu svinju - prisjetila se Vukićević.

Kurčubić otkrio zašto ga dugo nije bilo: 'Svuda su isti glumci'
Kurčubić otkrio zašto ga dugo nije bilo: 'Svuda su isti glumci'

Glumica se udala i razvela od nogometaša Crvene zvezde Mitra Mrkele te je bila aktivna članica Srpske radikalne stranke ratnog zločinca Vojislava Šešelja, pa je čak od 2007. do 2011. bila stranačka zastupnica u Parlamentu. Najpoznatiji članove obitelji svakako je Dragan Bjelogrlić (54). Srpski Robert Redford, kako su ga godinama zvali, debitirao je kao 15-godišnjak u filmu Branka Bauera “Boško Buha”, a publici je poznat i po ulogama u klasicima “Lepa sela lepo gore”.

- Šest dana nakon zadnje epizode ‘Boljeg života’ počeo je rat u Sloveniji. Ta je serija označila kraj života kakav smo dotad poznavali - rekao je u jednom intervjuu Dragan Bjelogrlić.

Prije deset je godina čak “iscurio” trač prema kojem su postojali planovi da se snima nastavak serije tamo gdje je stala. Tada je Bjelogrlić rekao da je apsolutno za to te da se vidi u nastavcima, međutim, to se nikada nije ostvarilo.

Kolege i gosti sa seta te epizodisti, kojih je bilo jako mnogo, kažu da su se Popadići, odnosno glumci koji ih glume zaista ponašali kao najbliža obitelj, slagali se i uvijek se držali zajedno.

- Radili smo zajedno pet godina i svaki dan se viđali. Znali smo i poslije snimanja negdje sjesti i ostati do ujutro. Da se snimalo i kada su se ugasile kamere, mogao bi se duplo ‘Bolji život’ snimiti. Ta zafrkancija koja je vladala ispred, ali posebno iza kamere nadodala je besmrtnoj čaroliji serije koja traje do danas - rekla je Lidija Vukićević o popularnoj seriji. Boris Komnenić (61), rođeni Puljanin, nastavio je u Srbiji glumiti na filmu i u kazalištu, a igrao je u filmovima “Kad porastem biću kengur” i “Beogradski fantom”. Neko je vrijeme vodio i popularni kviz “Genijalci”, a rat ga je odvojio od kćeri koja je ostala u Hrvatskoj.

Kroz dom Popadićevih prošlo je puno legendi

Jako puno epizodnih sporednih uloga okupilo je niz glumaca od kojih su mnogi već imali jaki renome, no silno su željeli biti dio serije. Među njima su Nikola Kojo, Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Boris Dvornik , Seka Sablić, Žarko Radić i mnogi drugi.

‘Braća’ kojima gotovo ništa nije bilo zajedničko

Dragan Bjelogrlić i Boris Komnenić glumili su braću Aleksandra i Slobodana koji nisu mogli biti različitiji - buntovnik i gospodin imali su nadimke “Boba” i “Saša-guza”, a oba su glumca poslije ostvarila velike filmske i televizijske karijere.

 

VIDI OVO: KVIZ: U kakvoj ćeš kući živjeti?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja