Obavijesti

Show

Komentari 0

Poreč poput velike pozornica: Završio je DanceStar 2016.

Poreč poput velike pozornica: Završio je DanceStar 2016.
1

Osmo izdanje plesnog natjecanja DanceStar 2016. okupilo je tisuće rasplesanih natjecatelja iz cijelog svijeta, a Poreč je pet dana bio jedna velika pozornica

VIDEO

Užarena atmosfera puna emocija, strasti i ljubavi prema plesu, mladi iz cijelog svijeta dan i noć u plesnom ritmu, smijeh i suze, sjajna turistička promocija Hrvatske i događaj koji nas uvrštava među najvažnija svjetska plesna natjecanja - u svom najvećem izdanju do sada DanceStar je okupio čak 5500 plesača iz cijelog svijeta, od Južne Afrike do brojnih europskih zemalja. 
  
- Od sjajnog vremena, uhodanog tima koji je dao sve od sebe u organizacijskom smislu, do neopisive energije koja je doslovno naelektrizirala atmosferu – iznimno sam zadovoljan što smo i ove godine otišli korak dalje. U tom smislu moram istaknuti i video projekt koji smo zajedno s najboljim svjetskim plesačima DanceStar turneje snimali proteklih tjedan dana u Poreču, a koji prenosi upravo sve emocije i snagu ovog projekta. Htio bih se ovom prigodom zahvaliti na punoj podršci koju smo imali od strane grada Poreča i TZ Poreča - rekao je Alen Petelinc ispred organizacije festivala.

Predstavnici 20 zemalja svijeta natjecali su se u brojnim plesnim kategorijama poput baleta, nacionalnih plesova, stepa, akrobatskog plesa, jazza, lyricala, MTV commerciala, Contemporary modern, mjuzikla, urbanih stilova te u zahtjevnim produkcijskim brojevima, a plesači su bili podijeljeni u četiri dobne skupine i kategorije. Natjecanje se odvijalo u dvije lige, onoj jačoj A lizi te B lizi koja je svim ostalim plesačima dala priliku da osjete žar borbe i čari natjecanja. 
 
DanceStar Gala Show 2016. obilježila je vrhunska produkcija, najbolje plesne koreografije i užarena atmosfera u sportskoj dvorani Žatika ispunjenoj do zadnjeg mjesta, a titulu pobjednika dobila je plesna skupina Formation iz Mađarske.

 
 Impresivan sudački tim, između ostalih, činili su Jose de la Cruz iz SAD-a koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson; Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordin Sparks; naša bivša primabalerina Almira Osmanović; Igor Barberić; Leonard Jakovina; Ellen Wawrzyniak i Paul Modjadji. 
  
- Na DanceStaru je bilo i više nego zabavno, sjajno je i uzbudljivo vidjeti toliko plesača i ljudi iz različitih dijelova svijeta na jednom mjestu, a sve ih spaja – ples! Mi suci čeznemo vidjeti nešto originalno, svježe i kreativno, stoga je moj savjet svim mladim plesačima da prouče korijene plesa, kako je nastao. Na taj će način njihova izvedba dobiti više duše - rekao je Justin Conte


  
DanceStar 2016. podržali se brojne osobe iz javnog života, među kojima su i sportaš Mario Valentić i glumac Andrej Dojkić
  
- Nevjerojatna energija i izlog mladih plesnih talenata, pozitiva, smijeh, zabava, radionice, ples, pet nevjerojatnih dana natjecanja talentirane djece i mladih iz svih dijelova svijeta. Mogu još samo dodati – sklonimo djecu s ulica na plesni podij! Moja puna podrška i hvala što sam bio dio ove fantastične atmosfere - izjavio je glumac Andrej Dojkić. 
  
Partner projekta je Laguna Poreč, pokrovitelj je Rexona koja je uz naporne treninge i veliki trud na putu do finala natjecateljima pružila svježinu i zaštitu u svakom trenutku natjecanja, a cijelo natjecanje budno je pratila Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...