Obavijesti

Show

Komentari 1

Porin u neuobičajenom izdanju: 'Maska je tu kao podsjetnik na sve ove dane glazbene šutnje'

Porin u neuobičajenom izdanju: 'Maska je tu kao podsjetnik na sve ove dane glazbene šutnje'

Porin s platinastom maskom djeluje jako elegantno i nosi prepoznatljivu poruku, što nam je i bila namjera, kazao je autor statue Ivica Propadalo. Uvjete ovogodišnje dodjele, dakako, diktirat će pandemija korona virusa

VIDEO

UO Porina će vrlo skoro donijeti odluku kada će se održati ovogodišnja dodjela najprestižnije hrvatske glazbene nagrade. S obzirom na to da već punu godinu epidemiološka situacija diktira puno toga, organizatori Porina morat će se također prilagoditi. Ipak, neke stvari se ne mijenjaju, unatoč pandemiji. Između ostalog, ne mijenja se suradnja s autorom statue Porina, umjetnikom i glazbenikom, odnosno u ovom slučaju – glazbenikom i umjetnikom Ivicom Propadalom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Porin crveni tepih 02:23


 
- Pandemija, koja još uvijek traje nažalost sustavno ostavlja trag na naše živote. Ovog perioda ćemo se jako dugo sjećati, pogotovo mi glazbenici, a i umjetnici općenito. Glazba i umjetnost postoje naravno zbog publike i kontakta s njom, a danas je između nas velika distanca - komentirao je Propadalo te dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje“.

I tako je nastao najneobičniji Porin do sada, statua s maskom.
 
- Naravno, maska je taj štit kroz koji se ne može pjevati i koja u ovom našem slučaju simbolizira šutnju. Moram priznati da sam se u početku bojao da ona implicirana na kristalnoj statueti ne ispadne prebanalna. Međutim, Porin s platinastom maskom djeluje jako elegantno i nosi prepoznatljivu poruku, što nam je i bila namjera - kazao je.

Najviše nominacija za Porin su osvojili grupa Pavel i gitaristički trio Pešut, Kovačić i Lesić...
Najviše nominacija za Porin su  osvojili grupa Pavel i  gitaristički trio Pešut, Kovačić i  Lesić...

- Poruka koju nosi ovogodišnji Porin posebno će nam svima ostati urezana u sjećanje: „Zahvalan sam Upravnom odboru na razumijevanju da se ova ideja sprovede u djelo. Nadam se da ćemo iduću godinu statui Porina skinuti masku i prekinuti glazbenu šutnju - zaključio je Propadalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac