Obavijesti

Show

Komentari 38

Poslušajte pjesme s kojima naši susjedi idu na Eurosong

Poslušajte pjesme s kojima naši  susjedi idu na Eurosong
1

Pjesma Franke Batelić kojom će nas predstavljati na 63. Eurosongu izazvala je podijeljene reakcije kod domaće publike, dok se europskim fanovima svidjela

VIDEO

Lisabon će 8., 10. i 12. svibnja ugostiti Eurosong, a tamo će se naći i Riječanka Franka Batelić (25) koja će predstavljati Hrvatsku s pjesmom 'Crazy'. Pjevačica je sama pisala tekst, dok glazbu potpisuje Branimir Mihaljević. 

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, Frankina se pjesma sviđa europskim obožavateljima najvećeg glazbenog natjecanja, no domaća publika ima podijeljena mišljena. Neki su u pjesmi 'čuli' Lady GaGu, Sam Brown ili Beyonce, dok su drugi zaključili da pjesma zvuči poput svjetskoj radijskog hita. Franka će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri i to šesta po redu. S nama će u istoj večeri nastupiti i Makedonija, dok će Crna Gora, Slovenija i Srbija nastupiti druge večeri. 

Srbija u Lisabon šalje Sanju Ilić & Balkaniku s pjesmom 'Nova deca'. Obožavatelji na forumima i stranicama posvećenima Eurosongu navode tu pjesmu kao jednu od favorite. No u svojoj zemlji, sugrađani su izvođače optužili da su na  izboru za pjesmu Eurosonga, 'Beoviziji', pjevali na playback. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Crnu Goru predstavlja pjevač Vanja Radović koji će pjevati pjesmu 'Inje' s tradicionalnim prizvukom. Ako nastupi u finalu, Vanja će biti treći predstavnik svoje zemlje kojem je to uspjelo. 

Za Makedoniju će pjevati tročlani sastav Eye Cue, a s pjesmom 'Lost and Found' koju je napisao gitarist i pjevač grupe, probati će prekinuti niz ispadanja u polufinalu koji traje od 2013. godine, u prvoj polufinalnoj večeri.

Za Sloveniju na drugoj polufinalnoj večeri nastupa Lea Sirk koja će izvesti pjesmi 'Hvala, ne'. Lea je uspjela doći na Eurosong nakon tri pokušaja na nacionalnom natjecanju - 2009., 2010. i 2017. godine.

Bosna i Hercegovina ni ove godine neće sudjelovati na Eurosongu. Posljednji put su se predstavili 2016., a tada je s Deenom, Dalalom i Jalom Brat nastupala i naša violončelistica Ana Rucner. 

Izraelska pjevačica Netta Barzilao s pjesmom 'Toy' za sada je najveći favorit na kladionicama, dok je Franka na 27. pjesmu. 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac