Obavijesti

Show

Komentari 0

Postira Seaside Film Festival bit će u kolovozu unatoč pandemiji

Postira Seaside Film Festival bit će u kolovozu unatoč pandemiji
1

Projekcije su besplatne i odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama, što znači da će stolice biti postavljene na sigurnoj udaljenosti, provodit će se mjere dezinfekcije i voditi evidencija posjetitelja

VIDEO

Postira Seaside Film Festival, koji se ove godine održava u svom desetom, jubilarnom izdanju uz slogan "odmor za dušu u doba pandemije", počinje 28. srpnja u tom bračkom mjestu.

Do 1. kolovoza festival će prikazati odabrane kratkometražne filmove iz vrha svjetske produkcije, a glavna pozornica ove se godine seli sa postirske Pjace na školsko igralište, odnosno na prostor koji može udovoljiti epidemiološkim zahtjevima.

Među filmovima iz konkurencije, ističu se palestinski "The present", dobitnik nagrade publike na renomiranom kratkometražnom festivalu Clermont-Ferrand, belgijska drama "A sister" koja je ove godine nominirana za Oskara te svjetska premijera ruskog filma "Kurchatov", snimljenog prema priči Isaaca Asimova. Filmovi se natječu za postirsku „Zlatnu Srdelu“ (nagradu publike).

Nesreca Postira

Za treću večer organizatori najavljuju retrospektivu pobjedničkih filmova prethodnih izdanja festivala, a za četvrtu hrvatske kratke filmove - "Druker" (Rino Barbir), "Njemački inat" (Silva Ćapin), "Dok je trajao Rolland Garos" (Snježana Tribuson) i "The stamp" (Lovro Mrđen).

Za kraj domaćeg programa ostavljena je komedija "Ivo pok. Mikule" u režiji lokalnih autora, Ive Kličinovića i Jadranka Šantića koji je snimljen i prikazan prije pet godina na oduševljenje publike.

- Ovogodišnja će projekcija nesumnjivo biti još emotivnija jer se prikazuje u spomen na nedavno preminulog glavnog glumca i postirsku legendu Ivota Jelinčića - ističe se u najavi.

U uvali Prja odvijat će se, uobičajeno, off-program - u srijedu 29. srpnja i subotu, 1. kolovoza u nešto kasnijim noćnim satima s "uobičajeno dobrim i uobičajeno otkačenim" filmovima, uključivši i retrospektivu ponajboljilh off naslova prikazanih u prethodnim godinama .

Projekcije su besplatne i odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama, što znači da će stolice biti postavljene na sigurnoj udaljenosti, provodit će se mjere dezinfekcije i voditi evidencija posjetitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama