Povodom 25. obljetnice bend Nola otkrio 'izgubljenu pjesmu' | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Povodom 25. obljetnice bend Nola otkrio 'izgubljenu pjesmu'

PRVIH ČETVRT STOLJEĆA Video singl nastao prije 17 godina uvod je u proslavu 25. godišnjice najljepše autorske i ljubavne priče na hrvatskoj glazbenoj sceni

Foto: pr fotografija
2 komentara

Ususret 2018. koja će obilježiti 25 godina njihovog zajedničkog glazbenog putovanja, bračni par Gabrijela i Marijan Jelenić zavirio je u svoj katalog glazbenih ostvarenja i pronašao „izgubljenu“ pjesmu. Video singl „Život je san“ savršen je uvod u 25. godišnjicu lijepe autorske i ljubavne priče na hrvatskoj glazbenoj sceni.

- Često nas pitaju o našoj desetogodišnjoj pauzi, i podsjećaju nas na nju. Iako u vremenu nakon što smo postali roditelji nismo bili prisutni u medijima i nismo objavljivali nove pjesme, ipak smo radili. Točnije, Marijan je i dalje stvarao, a ja bih mu se pridružila kad sam mogla ili kad mu je trebalo. Tako je bilo i kod stvaranja pjesme "Život je san“. Dok bi beba spavala mi smo se hvatali mikrofona i snimanja. Kreativci nemaju pauzu. Život nema pauzu. Život je san - rekla je Gabi. Dodala je kako je pjesma nastala u intimi njihovog kućnog studija.

Singl je nastao prije točno 17 godina za hvaljenu istoimenu predstavu "Život je san", nastalu prema filozofskoj alegoriji Pedra Calderona de la Barce, izvedenu na festivalu MKFM 2000. u režiji Roberta Raponje i Borne Baletića.

- Ponekad mi se čini da mi je upravo ta predstava odredila ostatak života jer od tada nekako živim svoj san. Stvaram glazbu, to mi je poziv, njome hranim sve svoje; obitelj, znatiželju, sreću, porive, čudovišta iz ormara. Bio je to moj prvi 'izlet' u stvaranje glazbe za kazališne predstave, glazbe koja se prvenstveno gleda. Taj 'izlet' postao je moj put. Baš kao glavni glumac odlučio sam učiti iz snova jer nije bitno sanjamo li ili ne, već je bitno da pronađemo svrhu svoga života - rekao je Marijan.

Foto: pr fotografija

Svoju kajdanku dijaloga ljubavi Gabrijela i Marijan Jelenić ispisuju već gotovo četvrt stoljeća i iskrenim, nježnim ali snažnim autorskim potpisom od svoje priče stvaraju soundtrack života.

Priča je počela s „Dio tebe“, stvarali su svoj „Grad iz snova“, nastavili s „Osmijehom“, uživali „Sami u Salima“, poletjeli „Iznad oblaka“ i nakon 25 godina našli se „Negdje između“. Kako kaže ovaj glazbeni i životni par, u toj priči oni su „samo dvoje sretnika koji su našli jedan drugoga.” I upravo u tim putovanjima i traženjima pronašli su jednu „izgubljenu pjesmu“ i njezin video spot – pjesmu „Život je san“.

PR fotografija | Autor: Getty Guliver Foto: Getty Guliver

I kao što predstava govori o reinkarnaciji, o putu duše kroz kušnje, tako su i pjesma i video spot Nole, nastali daleko ispred svog vremena, čekali pravi trenutak za svoju reinkarnaciju - ususret 2018. godini koja će obilježiti 25. godišnjicu jednog od najvažnijih hrvatskih sastava koji je obogatio hrvatsku glazbenu scenu svojom pojavom sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća.

Glazbu i tekst pjesme „Život je san“ napisao je Marijan Jelenić, dok je za mastering zaslužan njegov dugogodišnji suradnik Perica Šuran. Autor pratećeg video spota iz 2000. godine je Dean Bertoldi, a da bi spot nakon sedamnaest godina zasjao novim sjajem pobrinula se Medvid produkcija. Dok Marijan aktivno nastavlja rad u kazalištu, trenutno na glazbenoj adaptaciji mjuzikla „Eni“, koja je svoju pretpremijeru imala u Istarskom narodnom kazalištu u Puli 06. prosinca, 

Tema: Muzika

Message