Obavijesti

Show

Komentari 6

Povratak legende: 'Petak 13.' će se još jednom dići iz groba

Povratak legende: 'Petak 13.' će se još jednom dići iz groba
4

Jason Voorhees, negativac iz većine filmova franšize 'Petak 13.'je kao i mnogi njegovi natprirodni sudruzi neuništiv. A ovaj put će ga uskrsnuti nitko drugi doli košarkaš LeBron James

VIDEO

Prije dvije godine se sve činilo dobrim i mirnim, kada se projektu snimanja dvanaestog filma iz franšize 'Petak 13.' kao redatelj pridružio Breck Eisner. No tada je nenadano projekt propao u potpunosti. Naime, studio Paramount ugasio je cijeli film samo nekoliko tjedana prije nego što je trebalo početi snimanje.

Premda se činilo da će Voorhees lunjati šumama i kampovima ove godine, sve je propalo te je film opet završio u čistilištu. Službeni razlozi za prekid, odnosno čak obustavu produkcije, nisu dati, no po svemu sudeći razlog je bio taj što producenti nisu smatrali da je dobar trenutak za izlazak još jednog nastavka te franšize u kina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, kako to često biva, stvarnost se pokazala značajno drugačijom. Ne samo da hororima ide dobro, već i stare franšize jako dobro posluju. Tako je novi nastavak iz franšize 'Noć vještica', nazvan samo 'Noć vještica', podosta dobro uspio ovog vikenda u kinima. Nova 'Noć vještica' zaradila je 77 milijuna dolara te je time gotovo sigurno osigurao još jedan dio, ma koliko god svi uključeni govorili kako ga neće biti. 

'Wonder Woman 1984' nam će doći u kina tek za dvije godine
'Wonder Woman 1984' nam će doći u kina tek za dvije godine

A osim dolaska dvanaeste 'Noći vještica', dolazi i vijest da će Jason Voorhees, negativac iz većine filmova franšize 'Petak 13.', još jednom doći na velike ekrane. No što je još više iznenađujuće jest vijest da će se u produkciju filma umiješati košarkaš LeBron James.

Jamesova produkcijska tvrtka, SpringHill Entertainment, zajedno s kompanijom Vertigo Entertainment, ušla je u razgovore s piscem Victorom Millerom za stjecanje prava na ikonsku seriju filmova. Miller je autor originalnog filma, a imao je i veze s gotovo svim nastavcima. Premda niti scenaristi niti redatelji još uvijek nisu povezani s ovim projektom, i dalje nam ove vijesti daju nadu da ćemo, nakon desetljeća pauze, opet gledati Jasona na velikim ekranima.

Legenda je rođena: Mladog će boksača dočekati bitka života
Legenda je rođena: Mladog će boksača dočekati bitka života

A potvrda da je James ozbiljan jest i činjenica da njegova tvrtka trenutačno producira i nastavak 'Space Jama'. Ako taj film, na kojem sada rade LeBron James s Ryanom Cooglerom ('Creed', 'Black Panther'), bude uspješan, zasigurno će pomoći i ponovnom pokretanju sage o ubojici s hokejskom maskom, Jasonu Voorheesu.

Iako ih ne možemo upitati ih za mišljenje, čini nam se da su sada producenti iz Paramounta ipak malo zabrinuti jer su donijeli jednu poprilično glupu odluku. Novi 'Petak 13' u kina bi trebao doći tijekom 2020. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode