Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Poznati u Splitu sakupili milijun i pol kn za bolesne

Sat Slavena Bilića prodan je za 220.000 kuna, a poznate Severinine štikle postigle su cijenu od čak 200.000 kuna. Mamić je kupovao za Bandića

Ivo Čagalj
Foto: Ivo Čagalj
6 komentara

Iako Rolex Slavena Bilića nije vrijedniji od onog što ga je Zdravko Mamić poklonio Frediju Fiorentiniju, na humanitarnoj dražbi u Splitu u ponedjeljak navečer prodan je za 220 tisuća kuna. Kupio ga je direktor "Guliver energije" Milan Mašanović, ali ga je istog trena vratio hrvatskom izborniku. Naime, taj sat nije bio na dražbi nego ga je Bilić ponudio na kraju večeri. Nije ga skinuo s ruke otkad je naša reprezentacija pobijedila Italiju. Mamićev, odnosno Fiorentinijev sat prodan je splitskoj poduzetnici za 20 tisuća eura. Osim satova na aukciji su najinteresantnije bile Severinine štikle iz Atene. Za njih su se borili splitski poduzetnici Zvonko Kotarac i Juroslav Buljbašić kojima su na kraju i prodane za 200 tisuća kuna. Oduševljena Severina poklonila im je još jedne štikle i obećala sutra pokloniti i crnu večernju haljinu u kojoj se pojavila tu večer. Zdravko Mamić licitirao je cijelu večer i na kraju kupio, ali u Bandićevo ime, iako ga nije imao na telefonskoj liniji, dres Stipe Pletikose za 90 tisuća kuna. Bilić je komentirao da je sramota što grad Split neće izdvojiti bar 100 tisuća kuna za jedan takav vrijedni dres. Da ne ispadne da ništa nije dao iz svog džepa Mamić je na kraju večeri, ganut poklonio 200 tisuća kuna.
- Ja istinski poštujem i volim Split. Kad ne bio u Dinamu i kad bi me pozvao Hajduk, s ponosom bio došao - rekao je Mamić.
Aukcija se održala u organizaciji Udruge leukemije i limfoma s ciljem prikupljanja 500 tisuća kuna za kupnju aparata za transplantaciju koštane srži. Na iznenađenje organizatora skupilo se tri puta više. Čak milijun i 500 tisuća kuna. Program su vodili Edo Pezzi, Marijana Batinić i Petra Nižetić a na kraju večeri sve je prisutne zabavljao Oliver Dragojević.

KOLIKO SU NAŠE ZVIJEZDE BILE DAREŽLJIVE
Dres Aljoše Asanovića s njegovog prvog nastupa za hrvatsku reprezentaciju 1990. prodan je za 100 tisuća kuna "Guliver energiji". Lopta s Wembleya s potpisima hrvatske nogometne reprezentacije prodana je za 51 tisuću kuna splitskom poduzetniku Gordanu Pintaru. Igor Tudor izdvojio je 55 tisuća kuna za dijamantni prsten Torcidaša Duje Aljinovića koji mu je kasnije vratio. Silvano Bralić dao je 50 tisuća kuna za dres Roberta Jarnija, a on je kupio reket Maria Ančića s kojim je pobjedio na turniru u Sankt Petersburgu za 30 tisuća kuna.....

Naši partneri pišu
Message