Predstava Tri sestre u HNK-u: 'Čehov je i danas inspiracija...' | 24sata
Obavijesti

Show

Predstava Tri sestre u HNK-u: 'Čehov je i danas inspiracija...'

Predstava Tri sestre u HNK-u: 'Čehov je i danas inspiracija...'
4

Ravnatelj Drame istaknuo je kako je odluka bila odabrati dugotrajniji projekt koji uključuje studijski rad s glumcima na tekstu koji predstavlja jedan od najvažnijih u povijesti kulture

VIDEO

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića 'Tri sestre', prema poznatoj drami Antona Pavloviča Čehova dolazi u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, propitkujući nove forme te otvarajući razna pitanja drugačijih mogućnosti funkcioniranja unutar repertoarnog kazališta.

Promo

Projekt su predstavili intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan, redatelj Bobo Jelčić te glumica Nina Violić.

- Ovim projektom namjeravamo ući u dijalog s publikom, ali i postaviti pitanje kako kazalište može opstati u budućnosti. A to su upravo projekti koji idu ukorak s vremenom - rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Ravnatelj Drame Ivica Buljan istaknuo je kako je odluka bila odabrati dugotrajniji projekt koji uključuje studijski rad s glumcima na tekstu koji predstavlja jedan od najvažnijih u povijesti kulture.

Promo

- Ovaj projekt u svom hibridnom kompleksu spaja naša zanimanja za istraživanje kompleksnih područja kao što su režija i gluma na tako važnom dramskom tekstu kao što su 'Tri sestre'.

- Čehovljevi komadi su dan danas inspiracija, ne samo za kazališne umjetnike. Bez njega ne možemo zamisliti kako bi izgledala suvremena scenaristika. 'Tri sestre' nastale su kao odgovor na sumrak 19. stoljeća, najavljuju novo doba na jedan fantastičan način te sabiru sve ono što je značila osjećajnost 19.stoljeća - izjavio je ravnatelj Drame.

Promo

Redatelj Bobo Jelčić pobliže je upoznao prisutne sa svojom idejom i radom te naglasio kako će probati razvijati ideju dugotrajnosti projekta i stvoriti koncept koji može donijeti neke životne odgovore.

Također, najavio je kako će probe biti otvorene za javnost kako bi i samo kazalište otvorili i približili široj publici i svima onima svi oni koji žele imati pristup tom inače ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu.

Promo

Jedna od glavnih uloga dodijeljena je i prvakinji Drame Nini Violić koja je rekla da se veseli suradnji s Bobom Jelčićem i iščekuje s uzbuđenjem novi izazovni projekt. Uz Ninu Violić u predstavi glume i Jadranka Đokić, Siniša Popović, Duško Gojić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

TEŠKO IM JE ODOLJETI: Žene rođene u znaku Škorpiona su mamac za muškarce, ali ovaj znak ih premašuje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Indiru i Miroslava osim braka vežu i dvije tvrtke: Doznali smo koliko su zaradili prošle godine
KRAH LJUBAVI

Indiru i Miroslava osim braka vežu i dvije tvrtke: Doznali smo koliko su zaradili prošle godine

Plus+ Nakon 11 godina Indira i Miroslav Levak okončali su brak, no ostaju u poslovnim odnosima. Kako neslužbeno doznajemo, Indira je u međuvremenu prodala stan koji je sama uredila
Oprah već mjesecima gubi kile: Evo kako izgleda sad u tajicama
PRVO TRENING PA KAVA

Oprah već mjesecima gubi kile: Evo kako izgleda sad u tajicama

Plave tajice i majica dugih rukava, odjevna je kombinacija u kojoj je Oprah odlučila doći na trening, a zatim se počastila kavom. Promijenila je životni stil, ali i priznala da koristi lijekove koji joj pomažu s kilažom