Obavijesti

Show

Komentari 0

Predstavljena je nova knjiga Borne Vujčića 'Od prvog čina - 20 godina kazališta Ulysses'

Predstavljena je nova knjiga Borne Vujčića 'Od prvog čina -  20 godina kazališta Ulysses'
7

Knjigu su, uz autora, predstavili ravnatelj kazališta Ulysses i nakladnik, Duško Ljuština, novinar Saša Leković, te glumice Ksenija Marinković i Dijana Vidušin

VIDEO

Knjiga Borne Vujčića (27) 'Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses', osobno svjedočanstvo toga pisca u povodu obilježavanja 20. obljetnice postojanja toga brijunskog ljetnog teatra, predstavljena je u ponedjeljak u Prosperovom vrtu na Velikom Brijunu.

Kad su 2001. Rade Šerbedžija (74) i Borislav Vujčić osnovali kazalište Ulysses, Borna Vujčić imao je sedam godina. Došao je toga ljeta na otok sa svojim roditeljima i u prvoj produkciji Ulyssesa, predstavi 'Kralj Lear', zajedno s drugom djecom glumaca i autora predstave prilično nevoljko igrao jednog od dvorskih dječaka.

Na naslovnici njegove knjige, objavljene u nakladi Ulyssesa, vidimo ga u tom kostimu Jagode Buić, s pogledom na brod koji premijernu publiku prvi put vozi na Mali Brijun – u prizoru i u trenutku u kojem je bilo teško zamisliti da će ta upravo započeta priča potrajati dva desetljeća.

Dvadeset godina i dvadeset Ulyssesovih kazališnih sezona kasnije, taj ondašnji dječak, a današnji pisac. napisao je svoju priču. Priča je to o ljudima zbog kojih onaj brod i dalje plovi i onima kojih više nema, o predstavama koje je publika gledala i o dramama iza kulisa, o stvaranju u zahtjevnim otočnim uvjetima i predrasudama koje prate Ulysses, urnebesnim anegdotama, o ljubavima, rastancima, ponovnim susretima, prijateljstvima, pijanstvima, suzama i radostima jednog kazališta i njegovoj dvadesetogodišnjoj plovidbi.

Od prvog do posljednjeg 'čina' njegove proze, knjiga čitatelje upoznaje s Kazalištem Ulysses iz jedne posebne, intimne perspektive.

- Topla, iskrena i autentična knjiga Borne Vujčića otkriva što se sve krije iza vela tajne koji obavija Brijune, gdje kazališna i životna čarolija traje od 2001. - ističu iz Ulyssesa.

Osim povijesti Ulyssesa, autor u knjizi iznosi niz zrelih digresija o teatru, umjetnosti, pa i životu općenito – dajući jasno do znanja koliko je neizostavnu ulogu u njegovom osobnom i umjetničkom razvoju imalo Kazalište Ulysses.

Knjigu su, uz autora, predstavili ravnatelj kazališta Ulysses i nakladnik, Duško Ljuština, novinar Saša Leković, te glumice Ksenija Marinković (54) i Dijana Vidušin (38).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'