Obavijesti

Show

Komentari 0

Preminuo je filmski producent Boris Dmitrović u 69. godini...

Preminuo je filmski producent Boris Dmitrović u 69. godini...
1

U bogatoj karijeri radio je na brojnim poznatim televizijskim i filmskim projektima. U Hrvatsku je doveo jednu od najvećih svjetskih produkcija, snimanje filmske franšize 'Ratovi zvijezda'

Hrvatski producent i predani filmski radnik, Boris Dmitrović, preminuo je u Zagrebu, u 69. godini života, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Profesionalnu karijeru Dmitrović je započeo kao fotograf u novinama i časopisima za kulturu, a od 1979. se bavi produkcijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

U bogatoj karijeri radio je na brojnim poznatim televizijskim i filmskim projektima: 'Vjetrovi rata', 'Dvanaestorica žigosanih', 'Pad Italije' i drugi. U Hrvatsku je doveo jednu od najvećih svjetskih produkcija, snimanje filmske franšize 'Ratovi zvijezda'. Osim rada na stranim projektima, 2011. je producirao hrvatski film 'Duh babe Ilonke'.

Iz HAVC-a ističu kako je on bio predsjednik i pokretačka snaga Povjerenstva Hrvatskog audiovizualnog centra za poticanje ulaganju u proizvodnju audiovizualnih djela, tijela zaduženog za razmatranje zahtjeva za ostvarivanje prava na financijski poticaj. Posljednji ispraćaj Borisa Dmitrovića održat će se na Krematoriju, u srijedu, 25. rujna, u 10.40 sati.