Obavijesti

Show

Preminuo je hitmejker i autor Mišine pjesme 'Poljubi zemlju'

Preminuo je hitmejker i autor Mišine pjesme 'Poljubi zemlju'
2

Ne mogu opisati koliko sam tužan, obožavao sam tog čovjeka i njegov duh koji je bio neuništivo dječački. Dragi Željko, počivaj u miru, a obitelji najdublja sućut, komentirao je skladatelj Tomasović

VIDEO

Tekstopisac, skladatelj i pjesnik Željko Pavičić preminuo je u 73. godini, potvrdila je to javno njegova kći Sofija. Glazbenici se od jutra opraštaju od svog kolege koji je obilježio karijere mnogih. 

- Željko Pavičić. Jasno je. Kome nije, neka uči. Hvala od srca i duše. Bila je čast upoznati Vas, a pjesme će reći ostalo - komentirali su tamburaši iz Mejaša. Skladatelj Marko Tomasović također se oprostio od kolege. 

Oduševio je NASA-u: Sad znam da sam Miši napisao megahit
Oduševio je NASA-u: Sad znam da sam Miši napisao megahit

Zauvijek nas je napustio Željko Pavičić koji je napisao gomilu tekstova mojih skladbi. Ne mogu opisati koliko sam tužan, obožavao sam tog čovjeka i njegov duh koji je bio neuništivo dječački. Dragi Željko, počivaj u miru, a obitelji najdublja sućut - napisao je Tomasović. 

Pavičića će mnogi pamtiti, između ostalog, po hitu Miše Kovača 'Poljubi zemlju'.

- Kad sam napisao ‘Poljubi zemlju’, pjesmu sam dao supruzi na čitanje. Isprva uopće nisam bio siguran mogu li takvi stihovi ‘proći’ među publikom budući da su na sceni vladali hitovi drukčijeg stila. Kad je moja žena blagoslovila te stihove čitajući ih sa suzama u očima, postao sam siguran da je pjesma dobra - rekao nam je 2016. Željko Pavičić. 

Skladatelj i tekstopisac iz Nuštra pjesmu je zatim pokazao svom dugogodišnjem suradniku i prijatelju Đorđu Novkoviću. Čim je pročitao naslov pjesme, Novković je komentirao kako će to biti hit.  

Prve pjesme na singl pločama objavljuju mu se već 1976. godine. S Đorđem Novkovićem započinje suradnju 1979., te od tada tandem Novković-Pavičić objavljuje prvi album Srebrnih krila, koji se prodaje u tiraži 500.000 kopija. Suradnja je vrlo uspješna i iz nje nastaju brojni hitovi za Mišu Kovača, Olivera Dragojevića, Vladu Kalembera,Terezu Kesoviju, Daniela Popovića, Severinu, Dalibora Bruna, Zlatka Pejakovića, Jasnu Zlokić, Željka Bebeka, Jasmina Stavrosa, Doris Dragović, Nedu Ukraden, Gabi Novak, Alena Slavicu, Anu Štefok, Ota Pestnera, Mineu, Velinu i ostale. Željko Pavičić surađuje i s mnogim drugim skladateljima (Zrinko Tutić, Zdenko Runjić, Vladimir Delač, Ivo Lesić, Rajko Dujmić, Branimir Mihaljević, Marko Tomasović).

Bilo kuda, Mišo svuda: Nakon drame orilo se 'Poljubi zemlju'
Bilo kuda, Mišo svuda: Nakon drame orilo se 'Poljubi zemlju'

Napisao je oko dvije tisuće pjesama za glazbu, a nekoliko stotina pjesama sam je skladao.

Poznatije pjesme su mu: 'Ako me ostaviš', 'Bio sam naivan', 'Dao sam ti dušu', 'Djeni nosi kečke', 'Good boy', 'Ja nisam kockar', 'Južnjačke sam krvi', 'Lili', 'Ljepota', 'Prva noć sa njom', 'Samo anđeli znaju', 'Samo nas nebo rastavit može', 'Sanjar lutalica', 'Siromah sam nije me sramota', 'Slušaj majko moju pjesmu', 'Svi su znali da smo ljubovali', 'Vagabundov sin', 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš', 'Domu mom', 'Prije sna', 'Do kraja vrimena', 'Lutajuće srce', 'Čaša otrova', 'Zingarella', 'Posuđeno vrijeme', 'Sutra mi sude', 'Južnjačke sam krvi', 'Svirajte mi marijači', 'Molitva za domovinu' i mnoge druge. 

Osim pisanja tekstova za glazbu, piše i libreto za mjuzikl 'Fatimsko proročanstvo' na glazbu Branimira Mihaljevića i mjuzikl 'Majka Božja Bistrička' na glazbu Zrinka Tutića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...