Obavijesti

Show

Komentari 43

Prije nekoliko desetljeća: Biste li prepoznali ova lica s ekrana?

Prije nekoliko desetljeća: Biste li prepoznali ova lica s ekrana?
11

Ćurlić je na HTV prešao krajem 90-ih. Na toj televiziji ostao je i danas za razliku od Mirjane Hrge koja je prešla na Novu TV, Al Jazeeru Balkans pa na RTL

VIDEO

Ova televizijska lica zabavljaju nas i informiraju toliko godina da se već teško prisjetiti kako su izgledali na početku svoje karijere. Na malim ekranima neki od njih proveli su više desetljeća.

Duško Ćurlić

Karijeru je započeo na Radiju 101 na kojem je vodio 'Intervju tjedna' i 'Parliament show'. Na HTV prelazi krajem 90-ih.

Iz tog vremena gledatelji ga pamte po emisiji 'Kruške i jabuke', a nakon toga vodio je 'Ples sa zvijezdama' i 'Zvijezde pjevaju'. Duško Ćurlić je zaigrao u 'Bitangama i princezama' te je snimio nekoliko reklama.

Karmela Vukov-Colić

Kao i njezin kolega, i Karmela Vukov-Colić svoju je karijeru započela Radiju 101. Od 1997. radi u Zagrebačkoj panorami HTV- a. Otvara program Z3 i ostaje jedno od zaštitnih lica do gašenja istog. Tijekom Domovinskog rata obilazi bojišta i snima priloge za emisiju Gardijada koju i vodi iz studija.

Vodila je emisije 'TV Bingo Show', 'Nedjeljno popodne', 'Loto', a trenutno ju gledamo u 'Dobro jutro Hrvatska'.

Joško Lokas

Široj javnosti postao je poznat 1997. godine kada je na HTV došao kviz 'Upitnik', koji je inače njegov proizvod. Kviz se igrao putem telefona, a natjecatelji su odgovarali na pitanja iz raznih kategorija.

Emitirao se svaki dan, a ugasio se 2004. godine, nakon 1815 emisija.

Bio je voditelj emisije ‘Večeras s Joškom Lokasom’, a vodio je i kviz ‘Izazov. Trenutno vodi kviz ‘Šifra’. U tom projektu natjecatelji prolaze kroz 3 kruga pitanja te imaju mogućnost u hodu mijenjati i ispravljati svoje odgovore.

Njegovi su projekti bili i 'Dvornikovi', a bio je i dio kulinarske emisije ‘Kod Ane’ s poznatom hrvatskom kuharicom Anom Ugarković.

Vlatka Pokos

Svoju karijeru Vlatka Pokos je započela u bendu Srebrna Krila. Kao voditeljsko lice prvi se puta pojavljuje na zagrebačkoj OTV, a potom i u live emisijama televizije Mreža, HTV-a i Nove TV.

Na HTV-u je bila voditeljica zabavno-glazbene emisije ‘Sedma noć’, emisije ‘Pretežno vedro’ i ‘Zlatni gong’ te ljetne turneje pod nazivom ‘Ljetni gong’. Na Novoj TV vodila je projekt ‘Dan iz snova’.

Trenutno živi u Kanadi u kojoj, šuška se, radi u butiku kao na početku svoje karijere 90-ih.

Mirjana Hrga

Novinarsku karijeru počinje graditi na HRT-u 1994. godine, neposredno nakon što je diplomirala. Tamo provodi idućih devet godina, a četiri godine radila je informativnu emisiju ‘Motrišta’.

Hrga ubrzo prestaje raditi na HRT-u te postaje zaštitno lice Nove TV. Tamo radi na emisijama ‘Vijesti’, ‘Dnevnik’, ‘Epicentar’ i ‘10 do 8’. Nakon toga postala je savjetnica i povremena komentatorica na sarajevskoj televiziji TV1 koja je bila u razvoju pa je radila na Al Jazzeri Balkans.

Nakon pet godina Hrga se vraća u Zagreb kao pojačanje RTL televiziji, gdje je vodila i uređivala informativni program ‘RTL Danas’.

Hloverka Novak Srzić

Publika ju pamti kao dugogodišnju novinarku i urednicu na HTV-u. Prije dvije godine dobila je otkaz pa je trenutno u mirovini. 

Prije HTV-a Hloverka je radila na Radiju 101, Radiju Sljeme, Novoj TV te na OTV-u.

Ove godine se kandidirala za gradonačelnicu Makarske u kojoj iznajmljuje apartmane.

Željko Hladika/PIXSELL

Goran Milić

Karijeru je započeo kao novinar na Radioteleviziji Beograd 1970. godine. Za tu kuću bio je i dopisnik iz New Yorka, a bio je i profesor novinarstva na Beogradskom sveučilištu od 1985. 

Radio je kao urednik i voditelj televizijskog dnevnika’Yutel’. Od 1997. godine radi na Hrvatskoj radioteleviziji, gdje je bio urednik i voditelj emisije ‘Brisani prostor’ pa urednik i voditelj nedjeljnog izdanja informativne emisije ‘Dnevnik’.

Poznat je i po putopisima ‘Idemo u Ameriku’, ‘A sad u Europu!’ i ‘Idemo na Sjever’. Od 2011. do 2016. godine bio je direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans.

Daniela Trbović

Na ekranima se pojavila početkom 90-ih na tadašnjem programu Z3. 

voditelji Danijela Trbovic i Mirko Fodor

Proslavila se vođenjem emisije ‘Hit depo’ s Hamedom Bangourom. Emisija je ugašena nakon više od deset godina emitiranja. Nakon toga gledali smo je u ‘Od 5 do 7’ pa u kvizu ‘Najslabija karika’.

Od prošle godine vodi kultnu ‘Dobro jutro Hrvatska’.

Petar Vlahov

Gledali smo ga u emisijama ‘Drugo lice’, ‘Dnevnik’, ‘Radni ručak’, ‘Hrvatska danas’ i ‘In medias res’. 

Kontroverznog novinara javnost pamti i po seks skandalu. Naime, 2007. godine procurila je MMS-poruka s fotografijom golišavog Petra Vlahova, namijenjenu Petri, prijateljici starlete Slađe iz Malnarove Noćne more. 

Prema drugoj verziji događaja, MMS s fotografijom voditeljevog masturbiranja bio je namijenjen Sabini Čedić, također Slađinoj prijateljici.

Saša Kopljar

Pamtimo ga još s HRT-a na kojem je vodio Dnevnik. Prije 13 godina Saša Kopljar prešao je na Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...