Obavijesti

Show

Komentari 0

Prije Terraneo reuniona svira bend Shonen Knife u Tvornici

Prije Terraneo reuniona svira bend Shonen Knife u Tvornici
1

Ovaj glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60tih i The Beach Boysa

VIDEO

Zagrebačka Tvornica kulture najavljuje za subotu 14. rujna višesatni program koji će započeti koncertom urnebesnog japanskog punk pop tria Shonen Knife, a završiti velikim Terraneo Reunion partyjem na dva floora.

Ovaj izniman glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60tih i The Beach Boysa. Naoružane prepoznatljivim zvukom, outfitima žarkih boja i DIY albumima Shonen Knife brzo su se probile van granica Japana tako su već krajem 80tih imale ugovor s legendarnim labelom Sub Pop. Prvo veliko priznanje došlo je 1989. tribute pločom “Every Band Has A Shonen Knife Who Loves Them” na kojem su bendovi poput Sonic Youtha, L7 I Redd Krossa obrađivali njihove najdraže Shonen Knife pjesme. Sljedećih godina nastupali su sa The Breeders u sklopu Lollapalooze te Nirvanom za koju su otvarali koncerte na “Nevermind” turneji. Upravo je Kurt Cobain bio jedan od njihovih najvećih fanova.

Posljednjih godina bend je objavio čak četiri albuma i intenzivno nastupao u Europi, Sjevernoj Americi, Kini i Tajvanu. Izdanje “Super Group” izašlo je 2010., “Free Time” I “Osaka Ramones” 2011. godine. U lipnju 2012. objavili su impresivnu osamnaestu studijsku ploču “Pop Tune” u kojoj su se vratili pop punk zvuku s početaka. U svojoj 31. godini postojanja i sa više od 900 koncerata Shonen Knife i dalje su u vrhunskoj formi i takve nam dolaze u Tvornicu kulture 14. rujna.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn. Cijena će im na dan koncerta iznositi 60 kn.

Chew The Fat! Croatia ekipa složila je eklektičan miks stilova kojima će se zatvoriti ljeto iza nas i podsjetiti sve na odličnu atmosferu sa Terraneo Festivala.

Veliki pogon zauzet će drum’n’bass, dubstep, trap, glich hop i bass muzika sa headlinericama, DJ duom MayaVanya, gošćama sa dalekog Novog Zelanda kojima će se pridružiti Yesh, DMT i MC Tone Tuoro.

Mali pogon prepušten je u ruke Kultivator, Take Me Out I Mixtape District ekipama te Denni M s Radija 808 koji će servirati zvuke u rasponu od rocka, indieja, pop i hip hopa s posebim naglaskom na hitove 90-tih.

Početak Reuniona je u 23.30, odmah nakon završetka koncerta Shonen Knife.

Cijena ulaznice od 23.30 do 00.30 iznosi 25 kn, a nakon 00.30 35 kn I mogu se kupiti samo na blagajni Tvornice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama