Obavijesti

Show

Komentari 489

Prijetila bivšem dečku: Uhitili su kći Zorana i Vanje Mamić

Prijetila bivšem dečku: Uhitili su kći Zorana i Vanje Mamić
1

Nakon što je Ninu dečkova mama prijavila, javila se policiji. Izveli su je pred suca koji ju je šokirao s 30 dana pritvora. Šokira što je ona u pritvoru, a huligani nekažnjeno divljaju

VIDEO

Velike ljubavi ponekad završe velikim krahom. Iskusila je to ovih dana Nina Mamić (23), kćer bivših supružnika Vanje (44) i Zorana Mamića (45). 

U petak poslijepodne završila je u pritvoru pod sumnjom da je slala prijeteće poruke svom bivšem dečku i njegovoj majci, koja ju je zbog toga prijavila policiji. Kako doznajemo od Ninine odvjetnice Aleksandre Horvat, nakon što je od policije dobila poziv za saslušanje, Nina je otišla u policiju. 

- Vratila se u četvrtak iz Berlina i u petak u 13 sati dala je iskaz. Policija ju je proslijedila istražnom sucu koji joj je zbog kaznenog djela prijetnje odredio mjesec dana pritvora i mjeru zabrane približavanja oštećenoj na rok od osam mjeseci. Sudac je također odredio jamčevinu od 1.000.000 kuna, koju je obitelj Mamić spremna platiti - rekla je odvjetnica.

Nina Mamić, studentica dizajna u Milanu zaljubila se u 26-godišnjeg Matiju S. prije pet godina. Kako kažu njihovi prijatelji, Nina je jako voljela Matiju zbog kojeg je skoro svaki vikend dolazila u Zagreb samo da bi bili zajedno. Problemi u vezi počeli su potkraj prošle godine. Nina je pokušala spasiti vezu razgovorom, no sve bi najčešće završavalo svađama. Velika ljubav završila je velikom uzajamnom ljutnjom, pa su Nina i Matija, prema riječima prijatelja, nastavili prepisku SMS-porukama i mailovima. U jednoj od njih Nina je, kažu, pretjerala. Neprimjerenim rječnikom obratila se i Matijinoj mami, kojoj je zbog toga prekipjelo.

Da bi zaustavila daljnju komunikaciju, obratila se za pomoć policiji. Pokazala im je Nininu poruku i prijavila ju za prijetnje. Policija je žustro reagirala i Nina je u petak navečer završila u pritvoru. Nitko od aktera nije se želio javiti na telefon i komentirati događaje. Kad smo nazvali Matijinu mamu rekla je da ne može ništa komentirati. Briznula je u plač, te se ispričala i sklopila slušalicu. Cijela situacija, kako saznajemo, za nju je iznimno stresna i teško ju podnosi. Majka Nininog bivšeg dečka visokopozicionirana je menadžerica u jednoj uglednoj banci i prvi put u životu našla se u ovakvoj ulozi. 

Aleksandra Horvat, odvjetnica Nine Mamić, kaže da još nije ni stigla uložiti žalbu na presudu istražnog suca jer je radno vrijeme suda završilo odmah po donošenju presude. Stoga će na ovu odluku podnijeti žalbu u ponedjeljak čim to bude moguće. Ukoliko sud prihvati žalbu ili pak u slučaju da stranka odustane od prijave, Nina bi mogla izaći iz pritvora već tijekom idućeg tjedna.

Nina je osumnjičena za kazneno djelo prijetnji za koje se postupak vodi po prijedlogu stranke. Obiteljski prijatelji kažu da je Matijina majka, ostala u iznimno korektnim odnosima s Vanjom Mamić, čak i nakon Nininog i Matijinog prekida.
Ninini prijatelji pak kažu da je Nina iznimno osjećajna i blaga djevojka, te da nikad nije bila sklona ispadima bijesa niti agresivnom ponašanju. Slanje prijetećih SMS-ova i mailova pripisuju njezinoj nesmotrenosti zbog koje se odmah pokajala. Čim su je pozvali otišla je na policiju kako bi na obavjesnom razgovoru objasnila da sve to bilo u afektu i da nije mislila ozbiljno.

Ono što je sve prijatelje obitelji začudilo jest rigorozna kazna za mladu djevojku, koja nikad prije nije počinila ništa slično, niti je prekršajno prijavljivana. Iako huligani divljaju na stadionima europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj i nanose sramotu i štetu Hrvatskoj ostaju nekažnjeni, a Nina je ekspresno zatvorena. Ninin najveći grijeh je, kažu prijatelji, vjerojatno činjenica da dolazi iz obitelji Mamić. Gotovo je nevjerojatno, ističu, da je za mladu djevojku, koja nikad prije nije počinila nikakav prekršaj, određena jamčevina u iznosu od čak 1.000.000 kuna. 

U obitelji Mamić ovo je peti put da suci traže visoke iznose za puštanje njihovih članova iz pritvora. Prvi put u istražnom zatvoru u Remetincu, Ninin otac Zoran (44) i njegov brat Zdravko (57) završili su u srpnju prošle godine. Osumnjičeni su da su nogometni klub Dinamo oštetili za 117.000.000 kuna. Osim toga, sumnjalo se da nisu plaćali porez na transfere igrača i tako oštetili državni proračun za oko 12.000.000 kuna. Da bi se mogao braniti sa slobode Zdravko je morao platiti jamčevinu od 7.000.000 kuna, a njegov mlađi brat 4.000.000 kuna. Potkraj prošle godine Zdravko je ponovno završio u pritvoru, ovaj put sa sinom, nogometnim menadžerom Mariom (33). Otac je, da bi izašao iz pritvora morao platiti jamčevinu od 14.000.000 milijuna kuna, dok je Mario za izlazak na slobodu uplatio 5.000.000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 489
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju