Obavijesti

Show

Komentari 9

Princ Harry zabrinut za nećake: 'Jedan će biti rezerva, kao i ja'

Princ Harry zabrinut za nećake: 'Jedan će biti rezerva, kao i ja'
6

Iako smo William i ja razgovarali o tome jednom ili dvaput, i on mi je vrlo jasno dao do znanja da njegova djeca nisu moja odgovornost, još uvijek osjećam odgovornost, rekao je Harry

VIDEO

Princ Harry (38) je zabrinut da bi se povijest mogla ponoviti kada su u pitanju suparništva između braće i sestara unutar kraljevske obitelji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

William i Harry našli utjehu jedan u drugome 01:52

U intervjuu za The Telegraph vojvoda od Sussexa rekao je da je zabrinut za djecu princa Williama (40) i Kate Middleton (41)  i što bi dinamika nasljednika i rezerve mogla značiti za njih u budućnosti. Princ i princeza od Walesa imaju troje djece, princa Georgea (9), princezu Charlotte (7) i princa Louisa (4).

storyeditor/2023-01-06/PXL_PA_050123_97656269.jpg

- Iako smo William i ja razgovarali o tome jednom ili dvaput, i on mi je vrlo jasno dao do znanja da njegova djeca nisu moja odgovornost, još uvijek osjećam odgovornost znajući da će od to troje djece barem jedno završiti kao ja, 'rezerva'. I to me boli, to me brine - rekao je Harry.

Princ Harry u društvu brata i kuma princa Williama dolazi u crkvu

U svojim je memoarima, objavljenim ranije ovog mjeseca, opisao kako su oznake nasljednik i rezerva, kojima su označavani on i brat William i dok su odrastali, imale štetan učinak na njihov odnos. U knjizi 'Spare' vojvoda od Sussexa je napisao da je cijela kraljevska obitelj koristila te izraze i dodao je kako se zbog toga osjećao kao da je 'došao na svijet za slučaj da se Williamu nešto dogodi'.

- Nasljednik i rezerva - nije bilo osude o tome, ali također ni dvosmislenosti. Ja sam bio sjena, podrška, plan B. Pozvan sam da pružim podršku, distrakciju, preusmjeravanje i, ako je potrebno, rezervni dio. Bubreg, možda. Transfuziju krvi. Koštanu srž. Sve mi je to jasno stavljeno do znanja od početka životnog puta i redovito pojačavano nakon toga - napisao je.

New York: Princ Harry i Meghan posjetili vidikovac One World Observatory

Kasnije u memoarima, Harry je rekao da je sumnjao da je 'umorna dinamika djetinjstva' nasljednika i rezerve bila ukorijenjena u suparništvu između njega i Williama, čak i kada su odrasli. Primjeri koje je dao uključuju tvrdnje da mu je brat, 'nasljednik' koji je s njim razgovarao kao s rezervom, naredio da obrije bradu prije vjenčanja s Meghan Markle 2018. godine. 

- Mrzio je ideju da uživam u povlastici koja mu je uskraćena - napisao je Harry. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao
Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a