Obavijesti

Show

Komentari 7

Privatni život je skrivala, a u Playboyu je pokazala baš sve

Privatni život je skrivala, a u Playboyu je pokazala baš sve
1

Za razliku od mnogih holivudskih kraljica glamura je to da nikada nije postala predmetom medijskih naklapanja, a privatni život skrivala je 'kao zmija noge'

VIDEO

Francuska glumica u svojoj je bogatoj karijeri snimila stotinu filmova, ali uspjesi na velikom platnu samo su mali dio onoga što je ova uistinu jedinstvena žena postigla u sedam i sitno desetljeća svog života. 

Naime, Catherine Deneuve, između ostalog, i danas reklamira kozmetiku te je UNESCO-va ambasadorica za očuvanje svjetske filmske baštine,  Isto tako, bila je UN-ova ambasadorica dobre volje od 1994. do 2003. godine.

Pixsell

Ipak, ono što je razlikuje od mnogih holivudskih kraljica glamura je to da nikada nije postala predmetom medijskih naklapanja, a privatni život skrivala je 'kao zmija noge'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sjeni slavne sestre

Catherine Deneuve rođena je 22. listopada 1943. godine u glumačkoj obitelji. Iako su je mnogi u početku doživljavali tek kao mlađu sestru omiljene i tragično preminule glumice Françoise Dorléac, borila se za svoje mjesto pod filmskim nebom. Promijenila je boju kose u plavu i uzela majčino prezime te igrala nekoliko manjih uloga.

Na velikom platnu debitirala je 1957,. a prvu zapaženiju ulogu imala je u mjuziklu ' The Umbrellas of Cherbourg' Jacquesa Demyja. Ubrzo nakon toga pojavljuje se u filmu 'Repulsion' Romana Polanskog, a kasnije slijede uloge u 'Belle de Jour' (1967.) za koju je nominirana za nagradu BAFTA te u 'Tristani' (1970.) koja joj je donijela nominaciju za Oskara. Tokom karijere nagrađivana je na festivalima u Berlinu, Cannesu i Veneciji.

Isto tako, pojavila se u filmovima kao što su 'Scene of the Crime' (1986), 'My Favourite Season' (1993), '8 Women' (2002), and 'Potiche' (2010), Što se tiče ostvarenja s engleskog govornog područja, glumila je u 'The April Fools' (1969), 'Hustle' (1975), 'The Hunger' (1983) and 'Dancer in the Dark' (2000), a prije godinu dana pojavile su u filmovima 'The Brand New Testament' i 'Standing Tall'.

Lijepa Francuskinja udavala se samo jednom. S fotografom Davidom Baileyjem u braku je bila sedam godina (od 1965. do 1972.). Glumica je, između ostalih, ljubovala s redateljem Rogerom Vadimom, glumcem Marcellom Mastroiannijem s kojim ima po jedno dijete -  Christiana Vadima i Chiarai Mastroianni.

Miljenica modne industrije

Deneuve se dva puta skinula  za Playboy (1963 i 1965.), njezin lik korišten je kao inspiracija za izradu biste francuskog nacionalnog simbola  Marianne, a bila je i zaštitno lice kultnog parfema  Chanel No. 5.

Američki mediji više su je puta proglašavali najelegantnijom ženom na svijetu, a bila je muza i velika prijateljica velikog dizajnera Yves Saint Laurenta koji ju je odjenuo u nekoliko njezinih filmova.

Industrija ljepote posebno je bila očarana njezino ljepotom pa tako 2001. postaje zaštitno lice L'Oréala Snimala je reklame za Louis Vuitton, a više puta je proglašena jednom od pedeset najboljih odjevenih žena na svijetu. 

Vruća scena sa Susan Sarandon

Jedna od najpoznatijih seksi scena svakako je ona u vampirskom filmu 'Glad' , a u kojoj su glavne akterice upravo Deneuve i njezina kolegica Susan Sarandon.

Nikad kraja priznanjima

Reuters

Na 26. dodjeli Europskih filmskih nagrada u Berlinu 2013. dobila je nagradu za životno djelo, a dobitnica iste postala je i krajem prošle godine na filmskom festivalu u Antalyji u Turskoj.

Gostovanje u seriji 'Reži me'

Glumica se prije nekoliko godina pojavila u ordinaciji doktora McNamare i Troya u popularnoj seriji 'Reži me'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju