Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Prodaje se Angelinin portret nakon dvostruke mastektomije

Glumičin portret nakon zahvata odstranjenja dojki izložen je u Nacionalnoj galeriji portreta. Očekuje se da će ulje na platnu postići cijenu od oko 130 tisuća kuna

Johan Andersson/ Courtesy of Art
Foto: Johan Andersson/ Courtesy of Art
30 komentara

Manje od dva tjedna nakon što je Angelina Jolie (37) javno priznala da se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji jer je saznala da je nositeljica BRCA 1 gena koji kod žena povećava rizik od raka dojke i jajnika, u Nacionalnoj galeriji portreta izložen je njezin portret nakon zahvata. Očekuje se da će ulje na platnu švedskog umjetnika Johana Andressona postići cijenu od 22.000 dolara, odnosno, 130 tisuća kuna. Zarada ide u humanitarne svrhe, udruzi Falling Whistles koja se zalaže za mir u Kongu. 

Andersson je postao poznat nakon što je napravio portrete pokojne pjevačice Amy Winehouse i libijskog diktatora Muammara Gaddafija, a na ovaj najnoviji potaknula ga je bolest njegove majke koja je imala rak dojke.

- Moja je majka imala rak dojke kad mi je bilo petnaest godina, a činjenica da će morati odstraniti obje dojke uistinu me zastrašivala. Na svu sreću, izvukla se bez mastektomije. Vijest o Angelininoj bolesti u meni je ponovno izazvala strah, što je jedan od razloga zbog kojih sam naslikao ovaj portret - rekao je Andersson.

Naši partneri pišu
Message